Syarat umum sareng kaayaan pameseran: B2B

Salaku pengusaha anjeun asup kana perjanjian sacara rutin. Ogé sareng perusahaan sanés. Syarat sareng kaayaan umum sering janten bagian tina perjanjian. Syarat sareng kaayaan umum ngatur matéri (légal) anu penting dina unggal perjanjian, sapertos istilah mayar sareng tanggungan. Upami, salaku pengusaha, anjeun mésér barang sareng / atanapi jasa, anjeun panginten tiasa ogé ngagaduhan kaayaan pameseran umum. Upami anjeun henteu ngagaduhan ieu, anjeun tiasa nimbangkeun pikeun nyusunna. Pengacara ti Law & More bakal senang ngabantosan anjeun dina ieu. Blog ieu bakal ngabahas aspek anu paling penting tina istilah umum sareng kaayaan pameseran sareng bakal nyorot sababaraha kaayaan pikeun séktor khusus. Dina blog urang 'Syarat sareng kaayaan umum: naon anu anjeun kedah terang ngeunaan éta' anjeun tiasa maca inpormasi langkung umum ngeunaan istilah umum sareng kaayaan sareng inpormasi anu dipikaresep ku konsumén atanapi perusahaan anu museur ka konsumén.

Syarat umum sareng kaayaan pameseran: B2B

Naon istilah sareng kaayaan umum?

Syarat sareng kaayaan umum sering ngandung stipulasi standar anu tiasa dianggo deui pikeun unggal kontrak. Dina kontrak éta sorangan pihak-pihak satuju kana naon anu leres-leres diarepkeun ku masing-masingna: perjanjian inti. Unggal kontrak béda-béda. Kaayaan umum iklas preconditions. Syarat sareng kaayaan umum dimaksudkeun pikeun dianggo teras-terasan deui. Anjeun nganggo éta upami anjeun rutin asup kana jinis perjanjian anu sami atanapi tiasa ngalakukeun éta. Syarat sareng kaayaan umum ngajantenkeun langkung gampang ngalebetkeun kontrak énggal, sabab sajumlah mata pelajaran (standar) henteu kedah ditetepkeun unggal waktos. Kaayaan pameseran mangrupikeun kaayaan anu berlaku pikeun mésér barang sareng jasa. Ieu konsép anu lega pisan. Kaayaan pameseran tiasa dipendakan dina sagala jinis séktor sapertos industri konstruksi, séktor perawatan kaséhatan sareng séktor jasa sanés. Upami anjeun aktip di pasar ritel, mésér bakal urutan sadidinten. Gumantung kana jinis usaha anu dilaksanakeun, istilah sareng kaayaan umum anu pas kedah dicandak.

Nalika ngagunakeun istilah sareng kaayaan umum, dua aspék penting pisan: 1) iraha istilah sareng kaayaan umum tiasa disebat, sareng 2) naon anu tiasa sareng henteu tiasa diatur dina istilah sareng kaayaan umum?

Nyungkeun syarat sareng kaayaan umum anjeun nyalira

Upami aya konflik sareng supplier, anjeun panginten hoyong ngandelkeun kaayaan pameseran umum anjeun. Naha anjeun leres-leres tiasa ngandelkeun aranjeunna gumantung kana sababaraha aspék. Mimiti, istilah sareng kaayaan umum kedah dinyatakeun lumaku. Kumaha anjeun tiasa nyatakeun yén éta lumaku? Kalayan nyatakeun dina pamundut kanggo cutatan, mesen atanapi mesen mésér atanapi dina perjanjian anu anjeun nyatakeun kaayaan pameseran umum anjeun anu lumaku pikeun perjanjian. Salaku conto, anjeun tiasa ngalebetkeun kalimat ieu: 'Kaayaan pamésan umum [nami perusahaan] dilarapkeun ka sadaya perjanjian urang'. Upami anjeun nguruskeun sababaraha jinis paméséran, contona boh mésér barang sareng kontrak damel, sareng anjeun damel sareng kaayaan umum anu béda, anjeun ogé kedah jelas nunjukkeun mana waé kaayaan anu anjeun nyatakeun yén lumaku.

Kadua, kaayaan pameseran umum anjeun kedah ditampi ku pihak dagang anjeun. Kaayaan idéal nyaéta yén ieu dilakukeun sacara nyerat, tapi ieu henteu diperyogikeun kanggo syaratna tiasa diterapkeun. Kaayaan éta ogé tiasa ditampi sacara tacit, contona, sabab panyadia henteu protés ngalawan deklarasi panerapan kaayaan beuli umum anjeun sareng teras asup kana kontrak sareng anjeun.

Akhirna, pangguna pikeun kaayaan paméséran umum, nyaéta anjeun salaku anu mésér, ngagaduhan tugas inpormasi (Bagéan 6: 233 dina b Kode Sipil Walanda). Kawajiban ieu kajantenan upami kaayaan pameseran umum parantos dipasrahkeun ka panyadia sateuacan atanapi di akhir perjanjian. Upami masrahkeun kaayaan beuli umum sateuacan atanapi dina waktos kasimpulan kontrak éta moal alesan mungkin, kawajiban nyayogikeun inpormasi tiasa kalaksanakeun ku cara anu sanés. Dina kasus éta bakal cekap nyatakeun yén saratna sayogi kanggo pamariksaan di kantor pangguna atanapi di Kamar Dagang anu dituduhkeun ku anjeunna atanapi yén aranjeunna parantos diajukeun sareng pendaptaran pengadilan, sareng yén aranjeunna bakal dikirim nalika dipénta. Pernyataan ieu kedah dilakukeun sateuacan réngsé kontrak. Kanyataan yén pangiriman henteu alesan mungkin ngan ukur tiasa dianggap dina kasus anu luar biasa.

Pangiriman ogé tiasa lumangsung sacara éléktronik. Dina hal ieu, sarat anu sami diterapkeun pikeun panyerahan fisik. Dina kasus éta, kaayaan paméséran kedah disayogikeun sateuacan atanapi dina waktos réngsé kontrak, dina cara anu panyadia tiasa nyimpen éta sareng aranjeunna tiasa diaksés pikeun rujukan ka hareup. Upami ieu moal alesan mungkin, anu nyayogikeun kedah diinformasikeun sateuacan réngsé kasapukan dimana kondisina tiasa konsultasi sacara éléktronik sareng yén éta bakal dikirim sacara éléktronik atanapi sanés pamundut. Punten Catet: upami perjanjian henteu disimpulkeun sacara éléktronik, idin ti supplier urang diperyogikeun supados kaayaan pamésér umum janten sayogi sacara éléktronik!

Upami kawajiban nyayogikeun inpormasi henteu acan kacumponan, anjeun moal tiasa nampi klausa dina istilah sareng kaayaan umum. Klausa na teras dibatalkeun. Rakan pagawé ageung henteu tiasa ngagungkeun batal kusabab ngalanggar kawajiban nyayogikeun inpormasi. Partai sanésna tiasa, Nanging, ngandelkeun kaaduan sareng kaadilan. Ieu ngandung harti yén pihak anu sanés tiasa nyatakeun yén sareng kunaon bekel dina kaayaan pameseran umum anjeun henteu tiasa ditampi kusabab standar anu disebut tadi.

Patempuran bentuk

Upami anjeun nyatakeun kaayaan pameseran umum anjeun lumaku, éta panginten yén panyadia nolak lumaku kaayaan anjeun sareng nyatakeun kaayaan pangiriman umum na nyalira. Kaayaan ieu disebat 'battle of forms' dina jargon hukum. Di Walanda, aturan utama nyaéta kaayaan anu dimaksud mimiti diterapkeun. Anjeun kedah mastikeun yén anjeun nyatakeun kaayaan pamésan umum anjeun lumaku sareng nyerahkeun éta dina tahap anu pangpayunna. Saratna tiasa dinyatakeun lumaku ti awal nalika pamundut pikeun tawaran. Upami panyadia henteu sacara éksplisit nolak kaayaan anjeun nalika nawaran, kaayaan pameseran umum anjeun diterapkeun. Upami anu nyayogikeun kalebet istilah sareng kondisina nyalira dina cutatan (tawaran) sareng sacara eksplisit nolak milik anjeun sareng anjeun nampi tawaran éta, anjeun kedah ningali deui kaayaan pameseran anjeun sareng sacara jelas nolak istilah tina supplier. Upami anjeun henteu sacara éksplisit nolak aranjeunna, perjanjian bakal tetep didirikeun dimana istilah sareng kaayaan penjualan umum dilarapkeun! Maka penting pikeun anjeun nunjukkeun ka panyadia yén anjeun ngan ukur satuju upami kaayaan beuli umum anjeun diterapkeun. Dina raraga ngirangan kasempetan diskusi, langkung saé kalebet kanyataan yén kaayaan beuli umum dilarapkeun dina perjanjian éta sorangan.

Pasatujuan Internasional

Di luhur henteu tiasa dilarapkeun upami aya kontrak penjualan internasional. Dina hal éta pengadilan panginten kedah ningali Konvénsi Penjualan Wina. Dina konvensi éta 'knock out aturan' lumaku. Aturan utama nyaéta kontrak disimpulkeun sareng bekel dina istilah sareng syarat anu disatujuan dina bagian bagian tina kontrak. Penyediaan duanana kaayaan umum anu bentrok henteu janten bagian tina kontrak. Partai-partai kusabab kitu kedah nyusun tata ngeunaan kaayaan anu bentrok.

Kabébasan tina kontrak sareng watesan

Hukum kontrak diatur ku prinsip kabébasan kontrak. Ieu ngandung harti yén anjeun henteu ngan bébas mutuskeun palanggan mana anu anjeun lebet kana kontrak, tapi ogé naon anu anjeun satuju sareng pihak éta. Nanging, henteu sadayana tiasa ditetepkeun dina kaayaan tanpa watesan. Hukum ogé netepkeun éta sareng nalika kaayaan umum tiasa 'teu sah'. Ku cara kieu konsumén ditawarkeun panyalindungan tambahan. Kadang-kadang wirausaha ogé tiasa nampi aturan panyalindungan. Ieu disebut tindakan refleks. Ieu biasana tara leutik. Ieu, contona, jalma alamiah anu ngalaksanakeun kagiatan profési atanapi bisnis, sapertos tukang roti lokal. Éta gumantung kana kaayaan spésifik naha pihak sapertos kitu tiasa ngandelkeun aturan pelindung. Salaku pihak pamésér anjeun henteu kedah tumut kana hal ieu dina kaayaan umum anjeun, sabab pihak anu sanésna mangrupikeun pihak anu henteu tiasa banding kana aturan perlindungan konsumen. Pihak anu sanés sering janten pihak anu ngajual / nganteurkeun atanapi nyayogikeun jasa sacara rutin. Upami anjeun bisnis kalayan pasatujuan 'lemah partai' tiasa dilakukeun. Upami anjeun milih nganggo kaayaan pameseran standar anjeun, anjeun ngagaduhan résiko anu teu tiasa ngandelkeun klausa tangtu dina kaayaan umum sabab, contona, éta dibatalkeun ku batur sapagawean anjeun.

Hukum ogé ngagaduhan larangan pikeun kabébasan kontrak anu dilarapkeun ka sadayana. Salaku conto, perjanjian antara pihak tiasa henteu bertentangan sareng hukum atanapi katertiban umum, upami henteu éta batal. Ieu lumaku pikeun pengaturan dina kontrak éta sorangan sareng kaayaanana dina istilah sareng kaayaan umum. Salaku tambahan, istilah tiasa dibatalkeun upami aranjeunna henteu tiasa ditampi numutkeun standar kaharifan sareng kaadilan. Kusabab kabébasan kontrak di luhur sareng aturan yén perjanjian anu dilakukeun kedah dilakukeun, standar anu disebut di luhur kedah dilarapkeun kalayan nahan. Upami panerapan istilah anu dimaksud henteu ditampi, éta tiasa batal. Sagala kaayaan dina kasus spésifik ngagaduhan peranan dina meunteun.

Topik naon waé anu dibahas dina istilah sareng kaayaan umum?

Dina istilah sareng kaayaan umum anjeun tiasa ngantisipasi kaayaan naon waé anu anjeun mendakan. Upami pasokan henteu lumaku dina kasus anu khusus, pihak-pihak tiasa satuju yén bekel ieu - sareng bekel anu sanés - bakal dikaluarkeun. Anjeun ogé tiasa ngadamel pangaturan anu béda-béda atanapi langkung spésifik dina kontrak éta sorangan tibatan dina istilah sareng kaayaan umum. Ieu mangrupikeun sababaraha topik anu tiasa diatur dina kaayaan pameseran anjeun.

definisi

Mimiti, gunana pikeun ngalebetkeun daptar definisi dina kaayaan beuli umum. Daptar ieu ngajelaskeun istilah-istilah penting anu aya dina kaayaan.

hutang

Tanggung jawab mangrupikeun poko anu kedah leres diatur. Sacara prinsip, anjeun hoyong skéma tanggung jawab anu sami diterapkeun dina unggal kontrak. Anjeun hoyong ngaluarkeun tanggungan anjeun sabisa-bisa. Kituna janten poko pikeun diatur sateuacanna dina kaayaan paméséran umum.

Hak intelektual

Mangrupikeun bekel dina harta inteléktual ogé kedah dilebetkeun kana sababaraha istilah sareng kaayaan umum. Upami anjeun sering nugaskeun arsiték mendesain gambar konstruksi sareng / atanapi kontraktor pikeun nganteurkeun karya-karya tinangtu, anjeun bakal hoyong hasil akhir janten milik anjeun. Sacara prinsip, arsiték, salaku tukang, ngagaduhan hak cipta pikeun gambar. Dina kaayaan umum, contona, tiasa ditetepkeun yén arsiték mindahkeun kapamilikan atanapi masihan idin pikeun parobihan.

karusiahan

Nalika negosiasi sareng pihak anu sanés atanapi nalika nuju mésér saleresna, (bisnis) inpormasi sénsitip sering dibagi. Maka penting pisan pikeun nyertakeun bekel dina istilah sareng kaayaan umum anu mastikeun yén patandang anjeun henteu tiasa nganggo inpormasi rahasia (sapertos kitu).

jaminan

Upami anjeun mésér produk atanapi komisi pihak pikeun nyayogikeun jasa, anjeun sacara alami hoyong pihak sanés pikeun ngajamin kualifikasi atanapi hasil anu tangtu.

Hukum anu berlaku & hakim anu kompeten

Upami pésta kontrak anjeun aya di Walanda sareng pangiriman barang sareng jasa ogé kajantenan di Walanda, dibekelan hukum anu berlaku pikeun kontrak siga anu kirang penting. Nanging, pikeun nyegah kaayaan anu teu disangka-sangka, mangrupakeun ide anu saé pikeun sok dilebetkeun kana istilah sareng kaayaan umum anjeun anu hukum anu anjeun nyatakeun yén lumaku. Salaku tambahan, anjeun tiasa nunjukkeun dina istilah umum sareng kaayaan ka pengadilan naon waé sengketa anu kedah dikintunkeun.

Kontrak gawé

Daptar di luhur henteu lengkep. Pastina seueur deui mata pelajaran anu tiasa diatur dina istilah sareng kaayaan umum. Ieu ogé gumantung kana jinis perusahaan sareng séktor dimana éta beroperasi. Ku cara ilustrasi, urang bakal ngalangkungan sababaraha conto subjék anu pikaresepeun pikeun kaayaan pameseran umum upami dikontrak damel.

Tanggung jawab ranté

Upami anjeun salaku kepala sekolah atanapi kontraktor ngempelkeun kontraktor (sub) pikeun ngalaksanakeun padamelan matérial, maka anjeun bakal katerlibatan dina pangaturan tanggung jawab ranté. Ieu ngandung harti yén anjeun tanggel waler pikeun mayar pajeg gaji ku kontraktor (sub) anjeun. Pajak gaji sareng kontribusi jaminan sosial diartikeun pajak pamayaran sareng kontribusi jaminan sosial. Upami kontraktor atanapi subkontraktor anjeun henteu saluyu sareng kawajiban mayar, Administrasi Pajak sareng Bea Cukai tiasa ngajantenkeun anjeun tanggung jawab. Dina urutan pikeun nyingkahan tanggung jawab saloba mungkin sareng pikeun ngirangan résiko, anjeun kedah ngalakukeun perjanjian khusus sareng kontraktor (sub) anjeun. Ieu tiasa ditetepkeun dina istilah sareng kaayaan umum.

Kawajiban peringatan

Salaku conto, salaku kepala sekolah anjeun tiasa satuju sareng kontraktor anjeun yén sateuacan anjeunna ngamimitian damel anjeunna bakal nalungtik kaayaan dina situs teras ngalaporkeun ka anjeun upami aya kasalahan dina tugas éta. Ieu disepakati pikeun nyegah kontraktor tina ngalaksanakeun padamelan sacara buta-buta sareng maksa kontraktor pikeun mikir babarengan sareng anjeun. Ku cara kieu, karuksakan naon waé tiasa dicegah.

kasalametan

Kusabab kaamanan, anjeun badé maksakeun sarat kana kualitas kontraktor sareng staf kontraktor. Salaku conto, anjeun panginten peryogi sertifikasi VCA. Ieu sateuacanna mangrupakeun subyek anu kedah diurus dina istilah sareng kaayaan umum.

UAV 2012

Salaku pengusaha anjeun panginten badé nyatakeun Sarat Sarat Administrasi Saragam pikeun palaksanaan Karya sareng Pamasangan Téknis Works 2012 lumaku pikeun hubungan sareng pihak anu sanés. Dina hal éta ogé penting pikeun nyatakeun yén éta lumaku dina kaayaan pamésér umum. Salaku tambahan, panyimpangan tina UAV 2012 ogé kedah jelas dituduhkeun.

nu Law & More ahli hukum ngabantosan pembeli boh panyadia. Naha anjeun hoyong terang persis naon istilah sareng kaayaan umum? Ahli hukum ti Law & More tiasa mamatahan anjeun ngeunaan ieu. Éta ogé tiasa nyusun istilah sareng kaayaan umum pikeun anjeun atanapi nganilai anu parantos aya.

ngabagikeun
Law & More B.V.