Istilah sareng kaayaan umum: naon anu anjeun kedah terang

Upami anjeun ngagaleuh barang di toko wéb - bahkan sateuacan anjeun ngagaduhan kasempetan mayar sacara éléktronik - anjeun sering dipenta pikeun ngagetik kotak dimana anjeun nyatakeun satuju sareng istilah umum sareng kaayaan wéb. Upami anjeun tandakan kotak anu tanpa kedah maca istilah sareng kaayaan umum, anjeun mangrupikeun salah sahiji; boro aya anu maca sateuacanna. Nanging, ieu picilakaeun. Istilah sareng kaayaan umum tiasa ngandung eusi anu pikaresepeun. Istilah sareng kaayaan umum, naon waé perkawis?

Istilah sareng syarat umum sering nyitak print leutik tina kontrak. Aranjeunna ngandung aturan sareng peraturan tambahan anu disatujuan ku hiji perjanjian. Dina Kode Sipil Walanda tiasa mendakan aturan anu kedah ditepikeun sareng istilah anu umum atanapi anu sacara jelas henteu ditetepkeun.

Pasal 6: 231 sub a tina Sipil Sipil Walanda masihan definisi kieu ngeunaan istilah umum sareng kaayaan:

«Hiji atanapi langkung klausa anu dirumuskeun pikeun dilebetkeun kana sababaraha perjanjian, iwal ti klausa patali sareng unsur inti tina perjanjian, sajauh anu jelas éta jelas tur kaharti ».

Mimiti, kasenian. 6: 231 sub a ngeunaan Sipil Walanda Walanda nyarioskeun ngeunaan klausa tinulis. Nanging, kalayan nerapkeun Perda 2000/31 / EG, kaayaan e-commerce, kecap «tertulis» dipiceun. Ieu hartosna yén sacara lisan dibahas istilah umum sareng kaayaan sacara sah ogé.

Hukumna nyarioskeun ngeunaan «pangguna» sareng «pésta kontra». Pangguna nyaéta hiji anu ngagunakeun istilah umum sareng kaayaan dina perjanjian (seni. 6: 231 sub b tina Kode Sipil Walanda). Biasana ieu jalma anu ngajual barang. Partai kontra mangrupikeun saha anu, ku menanda dokumen tinulis atanapi ku cara anu sanés, mastikeun yén nampi istilah umum sareng syarat (seni. 6: 231 sub c tina Code Sipil Walanda).

Aspék inti anu disebut kasapukan teu sah dina lingkup hukum istilah umum sareng kaayaan umum. Aspék ieu henteu bagian tina istilah sareng kaayaan umum. Ieu perkawis nalika klausa ngabentuk inti perjangjian. Upami kalebet dina aturan sareng kaayaan umum, aranjeunna henteu valid. Hiji aspék inti anu merhatikeun aspék kasepakatan anu penting pisan yén tanpa aranjeunna perjanjian henteu bakal kalaksanakeun niat badé lebet perjanjian henteu kahontal.

Conto jejer anu tiasa dipendakan dina aspék inti nyaéta: produk anu diperdagangkan, harga pésta atosan kedah mayar sareng kualitas atanapi kuantitas barang anu dijual / dibeli.

Tujuan tina peraturan hukum istilah umum sareng syarat nyaéta tilu kali:

  • Nguatkeun kontrol yudisial dina eusi istilah sareng syarat umum pikeun ngajagi (kontra) pésta dina istilah umum sareng syarat anu umum, khususna para konsumen.
  • Nyayogikeun kaamanan hukum maksimal ngeunaan panggunaan sareng (non) katampa ku eusi istilah sareng kaayaan umum.
  • Merangsang dialog antara pangguna istilah-istilah umum sareng kondisina sareng contona pihak-pihak anu Tujuan pikeun ningkatkeun kapentingan jalma-jalma anu kabetot, sapertos organisasi konsumen.

Saé ngawartosan yén peraturan hukum ngeunaan istilah sareng kaayaan umum henteu dilarapkeun ka kontrak padamelan, perjanjian kuli koléksi sareng transaksi padagangan internasional.

Nalika aya masalah anu aya hubunganana sareng istilah umum sareng syarat ka pengadilan, pangguna kedah ngabuktikeun validitas sudut pandang na. Salaku conto, anjeunna tiasa nunjukkeun yén istilah umum sareng kaayaan parantos dianggo sateuacan dina perjanjian anu sanés. Titik anu penting dina pangadilan nyaéta hartosna pihak-pihak anu lumayan tiasa patuh kana istilah umum sareng kaayaan umum sareng naon anu aranjeunna ngarep-ngarep ti anu sanés. Dina hal anu cangcaya, rumusan anu paling positip pikeun konsumen tetep (seni. 6: 238 klausa 2 Kode Sipil Walanda).

Pangguna diwajibkeun pikeun ngémbarkeun pihak kontra ngeunaan istilah umum sareng kaayaan (seni. 6: 234 tina Kode Sipil Walanda). Anjeunna tiasa nedunan kawajiban ieu ku masrahkeun istilah umum sareng kaayaan ka pihak pésta (seni. 6: 234 klausa 1 Kode Sipil Walanda). Pamaké kedah tiasa ngabuktikeun yén anjeunna ngalakukeun ieu. Dupi nyerahkeun teu mungkin, pangguna kedah, sateuacan perjanjian parantos diatur, ngawartosan pihak kontra yén aya istilah sareng kaayaan umum sareng dimana éta tiasa kapendak sareng dibaca, sapertos di Chamber of Commerce atanapi di administrasi pengadilan (seni 6: 234 klausa 1 Kode Sipil Walanda) atanapi anjeunna tiasa ngintunkeun ka pésta counter nalika dipenta.

Éta kedah dilakukeun geuwat sareng biaya pangguna. Upami henteu pangadilan tiasa ngumumkeun istilah umum sareng syarat-syarat anu teu leres (seni. 6: 234 tina Kode Sipil Walanda), syarat yén pangguna tiasa alesan ieu nyumponan sarat ieu. Nyayogikeun aksés ka istilah umum sareng kaayaan ogé tiasa dilakukeun sacara éléktronik. Ieu kasenian dina kasenian. 6: 234 klausa 2 sareng 3 Kode Sipil Walanda. Dina sagala hal, panyediaan éléktronik diidinan nalika perjanjian dijantenkeun sacara éléktronik.

Dina hal penyediaan éléktronik, pésta counter kedah tiasa nyimpen istilah sareng syarat umum sareng kedah dibéré waktos anu cukup pikeun maca. Nalika perjanjian henteu diadegkeun sacara éléktronik, pihak anu kontra kedah satuju sareng sasadiaan éléktronik (seni. 6: 234 klausa 3 tina Sipil Walanda).

Naha perda anu ditétélakeun di luhur luh? Tina pengadilan Mahkamah Agung Walanda (ECLI: NL: HR: 1999: ZC2977: Geurtzen / Kampstaal) tiasa dipendakan yén perda éta disangkut sacara lengkep. Tapi, dina hiji amandemen Mahkamah Tinggi sorangan debunks kacindekan ieu. Dina amandemen kasebut nyatakeun yén nalika saurang nganggap yén pihak kontra terang atanapi tiasa diperkirakeun terang istilah sareng kaayaan umum, nyatakeun istilah umum sareng kaayaan anu henteu leres henteu pilihan.

Kode Sipil Walanda henteu nyatakeun naon anu kedah dilebetkeun kana istilah sareng kaayaan umum, tapi éta nyarios naon anu teu tiasa kalebet. Sakumaha anu dinyatakeun di luhur, ieu kalebet aspék inti tina perjanjian, sapertos produk anu dipésér, harga sareng durasi perjanjian. Salajengna, a daptar hideung jeung daptar abu dianggo dina penilaian (seni. 6: 236 sareng seni 6: 237 tina Kode Sipil Walanda) ngandung klausa anu henteu munasabah. Perlu dicatet yén daptar hideung sareng kulawu dilarapkeun nalika istilah umum sareng kaayaan dilarapkeun kana perjanjian antara perusahaan sareng konsumen (B2C).

nu daptar hideung (art.6: 236 tina Kode Sipil Walanda) ngandung klausa yén, nalika dilebetkeun dina istilah umum sareng kaayaan, dianggap teu lumrah ku hukum.

Daptar hideung ngagaduhan tilu bagian:

  1. Perda anu nurunkeun pésta counter sareng hak sareng kompeténsi. Conto nyaéta ngaleupaskeun hak dilaksanakeun (seni. 6: 236 sub a Kode Sipil Walanda) atanapi pengecualian atanapi pangwatesan hak ngabubarkeun perjanjian (seni. 6: 236 sub b tina Kode Sipil Walanda).
  2. Peraturan anu masihan hak pamaké atanapi kompetensi tambahan. Salaku conto, klausa anu ngamungkinkeun para pengguna ngiringan harga produk dina tilu bulan saatos ngalebetkeun perjanjian, kacuali pihak anu diidinan ngabubarkeun perjanjian dina kasus sapertos ieu (seni 6: 236 sub i ti Sipil Walanda. Kode).
  3. Aya sababaraha régional tina nilai kabuktian (art. 6: 236 sub k tina Kode Sipil Walanda). Upamana, tutugan langganan otomatis dina jurnal atanapi périodik, tanpa prosedur anu bener pikeun ngabatalkeun langganan (art.6: 236 sub p sareng q tina Kode Sipil Walanda).

nu daptar abu tina istilah sareng kaayaan umum (art.6: 237 tina Kode Sipil Walanda) ngandung peraturan anu, nalika dilebetkeun dina istilah sareng kaayaan umum, dianggap dianggap henteu beurat. Klausa ieu sanés mangrupikeun kanggo unggal beban anu teu dipikabutuh.

Conto ieu mangrupikeun klausa anu ngalibetkeun watesan penting tina pangguna pikeun pésta counter (seni. 6: 237 sub b tina Kode Sipil Walanda), klausa anu ngawenangkeun pangguna tina istilah anu panjang pikeun ngalaksanakeun perjanjian ( seni. 6: 237 sub e ti Kode Sipil Walanda) atanapi klausa anu ngalakukeun pésta counter ka jaman pembatalan anu langkung panjang batan pangguna (seni. 6: 237 sub l tina Kode Sipil Walanda)).

kontak

Naha anjeun ngagaduhan patarosan atanapi koméntar langkung saatos maca tulisan ieu, rumasa tiasa ngahubungi mr. Maxim Hodak, pengacara di Law & More via maxim.hodak@lawandmore.nl atanapi mr. Tom Meevis, pengacara-hukum di Law & More via tom.meevis@lawandmore.nl or call us on +31 (0)40-3690680.

ngabagikeun