Pager anu hadé ngajantenkeun tatangga anu hadé - réaksi pamaréntah pikeun cybercrime sareng kamekaran téknologi sareng Internét

perkenalan

Sababaraha sigana anjeun terang yén salaku hobi kuring nyebarkeun buku-buku tarjamahan tina basa Éropa Wétan kana basa Inggris sareng Belanda - http://www.glagoslav.com. Salah sahiji publikasi anyar kuring nyaéta buku anu ditulis ku pengacara Rusia anu misuwur, Anatoly Kucherena, anu parantos nanganan kasus Snowden di Rusia. Panulis parantos nyerat buku dumasar kana carita anu leres tina klienna Edward Snowden - Waktosna Octopus, anu parantos janten dasar skrip pilem Hollywood anu nembé dileupaskeun "Snowden" diarahkeun ku Oliver Stone jadi sutradara film AS anu nonjol.

Edward Snowden janten seueur dipikanyaho salaku whistleblower, ngabocorkeun jumlah inpormasi rahasia dina "kagiatan spionase" tina CIA, NSA sareng GCHQ ka pers. Pilem diantara anu sanés nunjukkeun panggunaan program 'PRISM', dimana NSA tiasa ngalangsang télékomunikasi sacara gedé sareng tanpa sateuacan, otorisasi kaadilan individu. Seueur jalma bakal ningali kagiatan ieu sajauh dipiceun sareng ngajelaskeun aranjeunna salaku gambaran pamandangan Amérika. Realitas hukum urang cicing dina nunjukkeun sabalikna. Naon anu teu dipikanyaho nyaéta kaayaan anu dibandingkeun pisan sering ti anu anjeun pikir. Malah di Walanda. Nyaéta, tanggal 20 Désémber 2016 Perwakilan Belanda ngalebetkeun tagihan peka anu rada sénsitip "Computercriminaliteit III" ("Cybercrime III").

Computercriminaliteit III

RUU Républik Computercriminaliteit III, anu masih kedah disaurkeun ku Sénat Walanda sareng anu seueur parantos ngadoakeun kagagalanana, dimaksudkeun pikeun masihan perwira penyidik ​​(pulisi, Royal Konpigurasina malah otoritas panyidik ​​khusus sapertos FIOD). nalungtik (nyaéta nyalin, ningali, nyegat sareng ngadamel inpormasi anu henteu tiasa diaksés dina) 'operasi otomatis' atanapi 'alat komputerisasi' (pikeun alat awam: alat sapertos komputer sareng ponsel) supados ngadeteksi kajahatan anu serius. Numutkeun pamaréntahan éta dibuktikeun perlu pikeun masihan perwira panyidik ​​anu tiasa - bluntly nempatkeun - nénjo ka wargana salaku jaman modéren parantos nyababkeun kajahatan janten saé dilacak kusabab panyah anonian digital sareng énkripsi data. Memorandum penjelasan anu dipedar aya hubunganana tagihanana, anu mangrupikeun masalah anu hese ku maca 114 halaman, dijelaskeun lima tujuan ngeunaan kakuatan anu nalungtik tiasa dianggo:

  • Ngadegna sareng motret rinci sababaraha alat komputerisasi atanapi pangguna éta, sapertos identitas atanapi lokasi: anu langkung khusus, ieu hartosna para panaliti peneliti tiasa ngakses rusiah komputer, router sareng telepon sélulér supados kéngingkeun inpormasi sapertos alamat IP atanapi nomer IMEI.
  • Ngarekam data anu disimpen dina alat komputerisasi: aparat nalungtik tiasa ngarékam data anu diperyogikeun supados 'netepkeun kaleresan' sareng ngabéréskeun kajahatan anu serius. Hiji tiasa mikirkeun ngarékam gambar pornografi budak sareng rinci login pikeun komunitas tertutup.
  • Ngajantenkeun data anu henteu tiasa dilakukeun éta bakal mungkin ngajantenkeun data anu ngalaksanakeun kejahatan anu tiasa dilaksanakeun pikeun ngeureunkeun kajahatan atanapi nyegah kajahatan ka hareup. Numutkeun kana memorandum penjelasan, éta kedah ku cara kieu janten kamungkinan pikeun merangan botnets.
  • Palaksanaan jaminan pikeun interaksi sareng ngarékam (rusiah) komunikasi: dina kaayaan anu tangtu, kamungkinan bakal nyegat sareng ngarékam (rasiah) inpormasi sareng atanapi tanpa gawé bareng panyadia jasa komunikasi.
  • Palaksanaan jaminan pikeun sistematis observasi: perwira anu nalungtik bakal meunangkeun kamampuan netepkeun lokasi sareng ngalacak gerakan-gerakan tersangka, kamungkinan ku masang jarak jauh dina parangkat lunak komputer anu alat.

Jalma anu percaya yén kakuatan ieu ngan ukur bisa dianggo bisi cybercrime bakal kuciwa. Kekuatan nalungtik sakumaha anu disebat di handapeun heula sareng terakhir titik pélor anu dijelaskeun di luhur, tiasa diterapkeun bisi kajahatan anu diidinan samentara, anu diturunkeun kajahatan anu hukumna netepkeun hukuman minimal 4 taun. Kekuatan nalungtik dihubungkeun ka tujuan kadua sareng katilu ngan ukur tiasa dianggo bisi kajahatan anu hukumna ngatur hukuman minimal 8 taun. Salaku tambahan, pesenan umum dina déwan tiasa nunjukkeun kajahatan, anu komitmen ngagunakeun operasi otomatis dimana éta pentingna sosial anu kajahatan réngsé sareng pelaku dituntut. Untungna, penembakan operasi otomatis tiasa ukur bisi tersangka tiasa ngangge paranti.

Aspék hukum

Salaku jalan ka naraka anu diaspal sareng niat anu alus, pangawasan anu leres henteu pernah superfluity. Kekuatan nalungtik anu diserahkeun ku tagihanana tiasa dilakukeun sacara sakedik, tapi pamundut pikeun nerapkeun alat sapertos kieu ngan ukur tiasa dilakukeun ku jaksa. Sateuacan otorisasi hakim pengawas diperyogikeun sareng "Centrale Toetsingscommissie" Departemen Pendakwa Raya netepkeun tujuan anu dimaksud ku alat. Salaku tambahan, sareng sakumaha anu disebat saméméhna, aya watesan umum pikeun nyababkeun kakuwatan kajahatan kalayan hukuman minimum 4 atanapi 8 taun. Dina hal naon waé, sarat proporsi sareng perusahaanusitas kedah dicumponan, ogé sarat sareng prosedural syarat.

Novelties séjén

Aspék paling penting tina tagihan Réskriptip III pikeun ayeuna parantos dibahas. Kuring kitu ogé mendakan yén kalolobaan média, dina tangisna marabahaya maranéhna, poho pikeun ngabahas dua jejer tambahan pikeun tagihanana. Anu mimiti nyaéta RUU RI ogé bakal ngenalkeun kamungkinan ngagunakeun 'bait remaja' pikeun ngalacak 'panganten lalaki'. Panganten lalaki tiasa katingali salaku versi digital ti budak pencinta; kontak sacara digital sacara digital sareng panawaran barudak. Salajengna, éta bakal langkung gampang ngagugat panampi data anu dipaling sareng penjual anu cidra anu nolak tina ngirim barang atanapi jasa anu aranjeunna nawiskeun sacara online.

Bantahan kana tagihan Computercriminaliteit III

UU anu diusulkeun berpotensi nyayogikeun invasi ageung pikeun privasi warga Walanda. Ruang lingkup hukum aya sajajalan lega. Kuring tiasa mikirkeun seueur bantahan, pilihan anu kalebet kanyataan yén nalika ningali watesan pikeun nyinggung kalayan hukuman minimal 4 taun, saurang langsung nganggap yén ieu sigana ngagambarkeun wates anu lumrah sareng yén éta bakal salawasna ngalaksanakeun nyinggung anu teu kaayaan parah. Nanging, jalma anu ngahaja asup kana pernikahan anu kadua sareng nolak nginpokeun ka pasangan, parantos dihukum 6 taun. Salaku tambahan, tiasa waé pasualan anu tersangka tungtungna tétéla salah. Henteu ngan ukur detailana na nyalira teras parantos diteliti, tapi sigana ogé detailing batur anu teu aya hubunganana sareng kajahatan anu tungtungna-henteu. Barina ogé, komputer sareng telepon mangrupikeun 'kaunggulan parah' pikeun ngahubungi babaturan, kulawarga, pengusaha sareng anu sanésna. Salaku tambahan, ditaroskeun naha jalma-jalma anu tanggung jawab pikeun persetujuan sareng pangawasan pamundut dumasar kana tagihanana ngagaduhan cukup pangaweruh khusus pikeun leres negeskeun pamundut na. Acan, panerapan sapertos ieu ampir siga jahat anu dipikabutuh dina ayeuna. Ampir sadaya jelema sakali kedah nganyahokeun scam internét sareng ketegangan condong ngajalankeun pisan tinggi nalika aya anu ngagaduhan tikét konsér palsu ngaliwatan pasar online. Sumawona, moal aya anu ngaharepkeun yén anak na tina hubungan sareng sosok iffy salami browsing sadina. Pertanyaan tetep naha Républik Computercriminaliteit III, kalayan kamungkinan anu lega, nyaéta cara buka.

kacindekan

RUU Ramat Computercriminaliteit III sigana parantos janten jahat. RUU kasebut nyayogikeun otoritas panyidik ​​pikeun gelar kakuatan anu ageung pikeun kéngingkeun aksés kana karya tersangka komputerisasi. Teu siga dina kasus di Snowden-urusan bil éta nyéépkeun deui pangayoman. Tapi, éta masih ditaroskeun naha katahanan ieu cekap pikeun nyingkahan serangan anu teu jelas dina kabijakan masarakat warga Walanda sareng dina skenario anu paling awon pikeun nyegah "Snowden 2.0" -kirid ti kajantenan.

ngabagikeun