Barang sah ditempo Gambar

Barang ditingali sacara hukum

Lamun ngobrol ngeunaan harta di dunya hukum, eta mindeng boga harti béda ti anjeun biasana dipaké pikeun. Barang kalebet barang sareng hak milik. Tapi naon ieu sabenerna hartosna? Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan ieu dina blog ieu.

barang-barang

Harta poko kalebet barang sareng hak milik. Barang bisa dibagi kana harta movable jeung immovable. Kodeu nyatakeun yén hal-hal mangrupikeun obyék anu tangtu anu nyata pikeun jalma. Anjeun tiasa gaduh ieu.

harta movable

Harta anu tiasa dipindah-pindah kalebet barang-barang anu henteu tetep, atanapi barang-barang anu anjeun tiasa nyandak sareng anjeun. Ieu kalebet parabotan di bumi sapertos méja atanapi lomari. Sababaraha barang didamel khusus pikeun kamar di bumi, sapertos lomari anu diwangun. Henteu écés naha lomari ieu kalebet barang-barang anu tiasa dipindah-pindahkeun atanapi anu teu tiasa dipindah-pindahkeun. Seringna, nalika pindah bumi, daptar daptar barang-barang anu tiasa dicandak ku anu gaduh sateuacana.

Sipat teu tiasa dileungitkeun

Harta anu bisa dipindah-pindahkeun nyaéta sabalikna tina harta anu teu gerak. Éta mangrupikeun harta anu nyambung ka darat. Hiji harta immovable disebut oge real estate di dunya real estate. Ku kituna, eta nujul kana hal anu teu bisa dicokot.

Kadang-kadang teu sagemblengna jelas naha hiji item téh movable atanapi immovable. Ieu nalika dianggap naha barangna tiasa dibawa kaluar ti bumi tanpa karusakan. Hiji conto nyaéta bak mandi anu diwangun. Ieu geus jadi bagian tina imah jadi kudu direbut lamun imah dibeuli. Kusabab aya sababaraha iwal kana aturan, éta mangrupakeun ide nu sae pikeun nyieun daptar sadaya item nu kudu dicokot.

Mindahkeun harta immovable merlukeun akta notaris. Kapamilikan imah ditransfer antara pihak. Pikeun ieu, akta notaris kedah didaptarkeun heula dina register umum, anu diurus ku notaris. Saatos pendaptaran, nu boga gains kapamilikan eta ngalawan dulur.

Hak milik

Hak milik mangrupikeun kauntungan material anu tiasa ditransfer. Conto hak milik nyaéta hak mayar sajumlah artos atanapi hak nganteurkeun hiji barang. Éta mangrupikeun hak dimana anjeun tiasa ngahargaan artos, sapertos artos dina rekening bank anjeun. Nalika anjeun gaduh hak dina hukum harta, dina istilah hukum anjeun disebut salaku 'panyekel hak'. Ieu ngandung harti yén anjeun boga hak pikeun alus.

Setélan jeung Kaayaan Pamakéan
Kami nganggo cookies pikeun ningkatkeun pangalaman anjeun nalika nganggo halaman wéb kami. Upami anjeun nganggo Layanan kami ngalangkungan browser anjeun tiasa ngawatesan, meungpeuk atanapi mupus cookies ngalangkungan setélan browser wéb anjeun. Kami ogé nganggo eusi sareng skrip ti pihak katilu anu tiasa nganggo téknologi pelacak. Anjeun tiasa sacara selektif masihan idin anjeun di handap pikeun ngijinkeun embeds pihak katilu sapertos kitu. Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan cookies anu kami anggo, data anu kami kumpulkeun sareng kumaha kami ngolahna, mangga parios kami kabijakan privasi
Law & More B.V.