Google didenda catetan 2,42 miliar EU ku EU. Ieu ngan ukur awal, dua hukuman deui tiasa ditumpukeun.

Numutkeun kana kaputusan ngeunaan Komisi Éropa, Google kedah mayar pinalti eurih 2,42 milyar pikeun ngalanggar hukum antitrust.

Komisi Éropa nyatakeun yén Google ngedahkeun produk balanja Google nyalira dina hasil tina mesin pencari Google pikeun ngarugikeun panyadia barang anu sanés. Link ka produk Google Shopping aya sareng diluhureun halaman hasil pamilarian, sedengkeun posisi jasa saingan sakumaha anu ditetepkeun ku algoritma teang Google ukur dina posisi anu langkung handap.

Dina waktu 90 dinten Google kedah nyayogikeun sistem peringkat algoritma panyaksrakna. Upami teu kitu, pinalti bakal dituduhkeun dugi ka 5% tina rata-rata penjualan Alphabet global sapopoé, perusahaan induk Google.

Komisaris Éropa pikeun Kompetisi Margrethe Vestager nyebatkeun yén naon anu dilakukeun Google haram dina aturan antitrust EU. Kalayan kaputusan ieu, saurang precedent diatur pikeun panalungtikan anu badé.

Komisi Éropa nalungtik dua deui kasus dimana Google disangka nyiksa aturan persaingan di pasar gratis: sistem operasi Android sareng AdSense.

Maca deui: https://rechtennieuws.nl/54679/commissie-legt-google-geldboete-op-242-miljard-eur-misbruik-machtspositie-als-zoekmachine-eigen-prijsvergelijkingsdienst-illegaal-bevoordelen/

2017-06-27

ngabagikeun