Pitulung, kuring ditahan Gambar

Tulungan, kuring ditahan

Nalika anjeun dieureunkeun salaku tersangka ku perwira penyidik, anjeunna ngagaduhan hak pikeun netepkeun idéntitas anjeun supados anjeunna terang saha anu anjeunna urus.

Sanajan kitu, panangkepan kasangka bisa lumangsung ku dua cara, beureum-leungeun atawa henteu beureum-leungeun.

Beureum leungeun

Dupi anjeun kapanggih dina polah committing hiji ngalanggar kriminal? Teras saha waé tiasa nangkep anjeun. Nalika patugas penyidik ​​ngalakukeun ieu, petugas bakal langsung nyandak anjeun ka tempat pikeun ditaroskeun. Hal kahiji perwira investigator bakal ngomong ka anjeun nalika anjeunna arrests anjeun beureum-leungeun nyaeta: "Anjeun boga hak tetep jempé, jeung anjeun boga hak pengacara a". Salaku tersangka, anjeun gaduh hak nalika anjeun ditahan, sareng anjeun kedah perhatikeun hak-hak ieu. Salaku conto, anjeun henteu wajib ngajawab patarosan, pengacara tiasa ngabantosan anjeun, anjeun gaduh hak pikeun juru basa, sareng anjeun tiasa mariksa dokumén sidang anjeun. Patugas penyidik ​​teras ogé ngagaduhan hak nalika ditangkep anjeun. Contona, hiji perwira investigating bisa neangan sagala tempat jeung nalungtik sagala pakean atawa objék nu mawa.

Teu beureum-beureum

Mun anjeun disangka committing hiji ngalanggar beureum-leungeun, anjeun bakal ditahan ku patugas investigator on pesenan ti jaksa umum. Nanging, kacurigaan ieu kedah aya hubunganana sareng kajahatan anu diidinan ditahan pra-sidang. Ieu mangrupikeun kajahatan anu dihukum panjara opat taun atanapi langkung. Tahanan pra-sidang nyaéta nalika tersangka ditahan di sél bari ngantosan kaputusan hakim.

The Investigation

Sanggeus ditéwak, anjeun bakal dibawa ku patugas penyidik ​​ka tempat interogasi. Sidang ieu mangrupa arraignment ka asisten jaksa atawa jaksa umum sorangan. Sanggeus arraignment, jaksa bisa mutuskeun pikeun ngabebaskeun tersangka atawa nahan anjeunna pikeun panalungtikan salajengna. Dina kasus anu terakhir, anjeun tiasa ditahan dugi ka salapan jam. Kacuali anjeun disangka tina kajahatan anu diidinan ditahan pra-sidang, anjeun tiasa ditahan dugi ka salapan jam. Penting pikeun terang yén waktos antara 00:00 sareng 09:00 henteu kaétang. Janten upami anjeun ditéwak jam 23:00, istilah salapan jam réngsé jam 17:00. Saatos interogasi ku jaksa umum, anjeunna tiasa mutuskeun naha wijaksana pikeun nahan anjeun pikeun waktos anu langkung lami pikeun kapentingan panalungtikan. Ieu disebut remand di kandangan sarta ngan mungkin pikeun kajahatan nu remand di kandangan diijinkeun. Tahanan maksimal tilu dinten kacuali jaksa umum nganggap hal éta penting pisan, dina hal éta tilu dinten diperpanjang tilu dinten deui. Saatos jaksa umum naroskeun anjeun, anjeun bakal didangu ku hakim pamariksaan.

Anjeun tiasa ngalebetkeun pamundut pikeun dibebaskeun ka hakim pamariksaan sabab panahanan éta henteu sah. Ieu ngandung harti yén anjeun yakin anjeun teu kudu geus dicokot kana kandangan tur hoyong dileupaskeun. Hakim examining lajeng bisa mutuskeun dina ieu. Anjeun bakal dileupaskeun upami ieu dikabulkeun sareng disimpen deui ka tahanan pulisi upami ditolak.

Ditahan samentawis

Saatos ditahan di tahanan, hakim tiasa ngaluarkeun paréntah pikeun ditahan anjeun dina paréntah jaksa umum. Ieu lumangsung di imah tahanan atawa kantor pulisi jeung lasts maksimum opat belas poé. Paréntah tahanan nyaéta fase kahiji tina tahanan pra-sidang. Anggap jaksa umum nganggap perlu pikeun ngajaga anjeun dina tahanan pra-sidang pikeun langkung waktos saatos periode ieu. Dina hal éta, pangadilan bisa maréntahkeun paréntah ditahan di paménta jaksa umum. Anjeun teras bakal ditahan maksimal 90 dinten deui. Saatos ieu, pangadilan bakal mutuskeun, sareng anjeun bakal terang naha anjeun bakal dihukum atanapi dileupaskeun. Jumlah poé anjeun dibawa ka tahanan pulisi, paréntah ditahan, atawa paréntah ditahan disebut ditahan pra-sidang. Hakim bisa mutuskeun dina hukuman pikeun ngurangan hukuman anjeun ku deducting reman tina jumlah poé / bulan / taun anjeun bakal kudu méakkeun panjara.

Setélan jeung Kaayaan Pamakéan
Kami nganggo cookies pikeun ningkatkeun pangalaman anjeun nalika nganggo halaman wéb kami. Upami anjeun nganggo Layanan kami ngalangkungan browser anjeun tiasa ngawatesan, meungpeuk atanapi mupus cookies ngalangkungan setélan browser wéb anjeun. Kami ogé nganggo eusi sareng skrip ti pihak katilu anu tiasa nganggo téknologi pelacak. Anjeun tiasa sacara selektif masihan idin anjeun di handap pikeun ngijinkeun embeds pihak katilu sapertos kitu. Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan cookies anu kami anggo, data anu kami kumpulkeun sareng kumaha kami ngolahna, mangga parios kami kabijakan privasi
Law & More B.V.