Di Walanda aya anu nampi paspor tanpa sebutan génder

Pikeun kahiji kalina di Walanda aya anu nampi paspor tanpa nami jender. Cik Zeegers henteu sapertos manusa sareng henteu sapertos awéwé. Tadi taun ieu, pengadilan Limburg mutuskeun yén gender henteu masalah karakteristik tapi identitas génder. Ku sabab éta, Cik Zeegers mangrupikeun jalmi anu munggaran anu kénging nétral 'X' dina pasporna. 'X' ieu ngagentos 'V' anu kantos dituduhkeun gender.

Cikgu Zeegers ngamimitian perang nya pikeun paspor nétral-négatip sapuluh taun ka pengker:

'Pernyataan' awéwé 'henteu karasa leres. Éta régil anu disababkeun sacara sah anu henteu pas nalika ningali kanyataan kanyataan. Sifat na nempatkeun kuring di bumi nétral ieu '.

Kanyataan yén Zeegers ngagaduhan 'X' dina pasporna henteu hartosna yén sadaya jelema tiasa nampi 'X'. Saha waé anu henteu kersa gaduh 'M' atanapi 'V' dina paspor kedah maksakeun sacara terbuka di payuneun pangadilan.

https://nos.nl/artikel/2255409-geen-m-of-v-maar-x-eerste-genderneutrale-paspoort-uitgereikt.html

ngabagikeun