Ngarobih konstitusi Belanda: telekomunikasi komunikasi sénsitip langkung hadé dijaga di masa hareup

Dina 12 Juli 2017, Senén Walanda ngahijikeun usul Menteri Menteri Dalam Negeri sareng Hubungan Karajaan Plasterk pikeun, dina waktosna, langkung hadé ngajagaan privasi email sareng komunikasi télékomunikasi anu sénsitip sanés. Pasal 13 paragrap 2 UUD Walanda nyatakeun yén rasiah telepon telepon sareng komunikasi telegraf teu bisa diganggu. Nanging, upami kéngingkeun pamekaran anu énggal di séktor telekomunikasi 13 alinea 2 peryogi pembaruan. Usul pikeun téks anyar sapertos kieu: "Saha waé anu berhak hormat kana rasiah tina korespondensi sareng telekomunikasi na". Prosedur pikeun ngarobah artikel 13 Konstitusi Walanda parantos diatur.

2017-07-12

ngabagikeun