Pegatan internasional

Biasana adat pikeun nikah ka jalma anu sami kabangsaan atanapi asalna sami. Ayeuna, perkawinan antara jalma-jalma anu béda-béda kabangsaan beuki sering. Hanjakalna, 40% perkawinan di Belanda tungtungna cerai. Kumaha carana ieu jalan upami salah cicing di nagara sanés nagara anu aranjeunna kawin?

Pegatan internasional

Ngadamel pamundut dina Uni Éropa

Peraturan (EC) No 2201/2003 (atanapi: Brussels II bis) parantos dilarapkeun ka sadaya nagara di Uni Éropa ti saprak 1 Maret 2015. Éta ngatur yurisdiksi, pangakuan sareng panerapan pengadilan dina perkawis perkawinan sareng tanggung jawab parental. Aturan Uni Éropa dilarapkeun ka cerai, pisah hukum sareng pembatalan perkawinan. Dina Uni Éropa, aplikasi pikeun perceraian tiasa dilakukeun di nagara mana pengadilan ngagaduhan yurisdiksi. Pengadilan ngagaduhan yurisdiksi di nagara:

  • Dimana duanana pasangan biasana cicing.
  • Anu duaan pasanganna kawarganagaraan.
  • Dimana cerai dilarapkeun babarengan.
  • Dimana hiji pasangan ngalamar cerai sareng anu sanésna biasana cicing.
  • Dimana pasangan parantos biasa cicing sahenteuna 6 bulan sareng mangrupikeun nasional nagara. Upami anjeunna sanés sanés nasional, petisi tiasa dikintunkeun upami jalma ieu parantos cicing di nagara éta sahenteuna sataun.
  • Dimana salah sahiji mitra éta tukang biasa cicing sareng dimana salah sahiji mitra tetep cicing.

Dina EU, pengadilan anu mimiti nampi aplikasi cerai anu minuhan saratna ngagaduhan yurisdiksi pikeun mutuskeun cerai. Pengadilan anu ngucapkeun cerai ogé tiasa mutuskeun jaga kolot pikeun budak anu cicing di nagara pengadilan. Aturan Uni Éropa ngeunaan perceraian henteu dilarapkeun ka Dénmark kusabab Peraturan bis Brussels II teu acan diadopsi di dinya.

Di Walanda

Upami pasangan henteu cicing di Walanda, prinsipna ngan ukur mungkin pikeun perceraian di Walanda upami pasanganana duanana ngagaduhan kabangsaan Belanda. Upami ieu sanés masalahna, pengadilan Walanda tiasa nyatakeun yén dirina kompeten dina kaayaan khusus, contona upami henteu mungkin pikeun perceraian di luar negeri. Sanajan pasangan nikah di luar negeri, aranjeunna tiasa ngalamar cerai di Walanda. Saratna nyaéta perkawinan didaptarkeun di pendaptaran sipil tempat cicingna di Walanda. Akibat tina cerai tiasa béda di luar negeri. Keputusan cerai ti nagara Uni Éropa sacara otomatis diakui ku nagara-nagara Uni Éropa sanés. Di luar UÉ ieu tiasa béda sacara signifikan.

Cerai tiasa gaduh akibat pikeun status cicing batur di Walanda. Upami pasangan ngagaduhan ijin tinggal kusabab anjeunna cicing sareng pasanganna di Walanda, penting yén anjeunna ngalamar ijin tinggal anyar dina kaayaan anu béda. Upami ieu henteu kajantenan, ijin tinggal tiasa dicabut.

Hukum mana anu lumaku?

Hukum nagara tempat aplikasi cerai dikintunkeun henteu kedah diterapkeun dina cerai. Pengadilan panginten kedah nerapkeun hukum asing. Ieu sering kajadian di Walanda. Pikeun masing-masing bagian tina kasus éta kedah ditaksir naha pengadilan ngagaduhan yurisdiksi sareng hukum mana anu kedah diterapkeun. Hukum internasional swasta berperan penting dina ieu. Hukum ieu mangrupikeun istilah payung pikeun daérah hukum anu aya langkung ti hiji nagara. Dina tanggal 1 Januari 2012, Buku 10 tina Kodeu Sipil Walanda dikuatkeun di Walanda. Ieu ngandung aturan hukum internasional swasta. Aturan utama nyaéta pengadilan di Walanda nerapkeun hukum perceraian Walanda, henteu paduli kabangsaan sareng tempat cicingna pasangan. Ieu béda nalika pasangan parantos nyatakeun pilihan hukum na. Pasangan pasangan bakal milih hukum anu berlaku pikeun prosés perceraianana. Ieu tiasa dilakukeun sateuacan perkawinan dilebetkeun, tapi ogé tiasa dilakukeun dina tahap anu langkung engké. Ieu ogé tiasa nalika anjeun badé cerai.

Peraturan ngeunaan rezim harta sepasang

Pikeun perkawinan anu dikontrak dina atanapi saatos 29 Januari 2019, Peraturan (EU) No 2016/1103 bakal dilarapkeun. Peraturan ieu ngatur hukum anu berlaku sareng panerapan kaputusan dina masalah rézim hakiki kakawinan. Aturan anu dibéréndélkeun nangtoskeun pengadilan anu mana anu tiasa mutuskeun pikeun pasipatan pasangan (yurisdiksi), hukum anu mana anu ditetepkeun (konflik hukum) sareng naha putusan anu ditetepkeun ku pengadilan nagara sanés kedah diakui sareng dikuatkeun ku anu sanés (pangakuan sareng panerapan). Sacara prinsipna, pengadilan anu sami masih ngagaduhan yurisdiksi numutkeun aturan Peraturan Brussel IIa. Upami henteu aya pilihan undang-undang, hukum Nagara tempat pasangan hirupna tempat cicingna anu mimiti bakal diterapkeun. Dina henteuna padumukan biasa, hukum Nagara kabangsaan duanana pasangan bakal lumaku. Upami pasangan henteu ngagaduhan kabangsaan anu sami, hukum Nagara anu pasanganna ngagaduhan hubungan anu paling caket bakal diterapkeun.

Peraturan éta lumaku ngan ukur pikeun harta kawin. Aturan-aturan éta netepkeun naha hukum Walanda, maka komunitas hak milik umum atanapi komunitas milik terbatas atanapi sistem asing, anu kedah diterapkeun. Ieu tiasa gaduh seueur akibat pikeun aset anjeun. Maka wijaksana pikeun milari naséhat hukum, contona, pilihan perjanjian hukum.

Pikeun nasihat sateuacan nikah anjeun atanapi kanggo naséhat sareng bantosan upami aya perceraian, anjeun tiasa ngahubungi pengacara hukum kulawarga Law & More. At Law & More urang ngartos yén perceraian sareng kajadian salajengna tiasa ngagaduhan akibat anu hadé dina kahirupan anjeun. Kusabab kitu urang nyandak pendekatan pribadi. Babarengan sareng anjeun sareng kamungkinan pasangan anjeun, urang tiasa nangtoskeun kaayaan hukum anjeun nalika wawancara dumasar kana dokuméntasi sareng nyobian ngarékam visi atanapi kahoyong anjeun. Salaku tambahan, urang tiasa ngabantosan anjeun dina prosedur anu mungkin. Ahli hukum di Law & More mangrupikeun ahli dina bidang hukum pribadi sareng kulawarga sareng resep ngabimbing anjeun, panginten sasarengan sareng pasangan anjeun, ngalangkungan prosés perceraian.

ngabagikeun