Pengawasan internasional

Dina praktékna, kolot anu dituju beuki milih ngamimitian program panjagaan di mancanagara. Éta panginten ngagaduhan sababaraha alesan pikeun ieu, anu sadayana pakait sareng posisi kolot anu dituju dina hukum Walanda. Ieu sakedap dibahas dihandap. Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun yén kamungkinan di mancanagara ogé tiasa ngalibatkeun sababaraha masalah kusabab béda antara panerapan asing sareng Belanda.

Gambar pangalihan internasional

Motif

Aya sababaraha alesan kunaon seueur kolot anu dituju milih milari indung pawai di luar negeri. Mimiti, di Walanda dilarang dina hukum pidana pikeun ngébréhkeun antara calon ibu pameget sareng sepuh anu dituju, anu tiasa ngajantenkeun indung pameget langkung sesah. Kadua, dina prakna, penggantian kehamilan tunduk kana sarat anu ketat. Sarat ieu henteu tiasa waé dipenuhan ku anu dituju ku kolot atanapi indung anu ngaganti. Salaku tambahan, di Walanda ogé sesah maksa kawajiban ka pihak-pihak anu kalibet dina kontrak pangaturan. Hasilna, indung anu ngaganti, contona, henteu tiasa dipaksa sacara hukum pikeun nyébélkeun budakna saatos ngalahirkeun. Di sisi anu sanésna, aya kasempetan anu langkung ageung pikeun milari agénsi mediasi di mancanagara sareng ngadamel perjanjian anu ngariung. Alesan pikeun ieu nyaéta, henteu sapertos di Walanda, kabiasaan komérsial kadang diijinkeun di dinya. Kanggo langkung seueur inpormasi ngeunaan penggantian di Walanda, mangga tingali artikel ieu.

Pitfalls di surrogacy internasional

Janten nalika dina pandangan mimiti sigana mah langkung gampang pikeun ngalengkepan program pangaturan anu suksés di nagara sanés (khusus), anu dituju ku kolot sigana bakal ngalaman masalah saatos kalahiran. Ieu hal khususna kusabab béda antara panerapan asing sareng Belanda. Urang bakal ngabahas pitfalls paling umum di handap ieu.

Pangakuan akte kalahiran

Di sababaraha nagara, mungkin ogé kolot anu dituju disebatkeun salaku kolot hukum dina akte kalahiran (contona, kusabab katurunan genetik). Dina hal ieu, indung pameget sering dirékam dina daptar kalahiran, perkawinan sareng maot. Akte kalahiran sapertos kitu bertentangan sareng katertiban umum di Walanda. Di Walanda, indung kalahiran sacara hukum indung na budak sareng budakna ogé ngagaduhan hak élmu ngeunaan kolotna (tulisan 7 ayat 1 Konvénsi Internasional ngeunaan Hak-hak Anak). Maka, akte kalahiran sapertos kitu moal diakui di Walanda. Upami éta, hakim kedah netepkeun deui catetan kalahiran anakna.

Pangakuan ku bapa anu ditikah

Masalah sanésna timbul nalika ramana anu ditikah disebatkeun dina akte kalahiran salaku bapak hukum, sedengkeun indung dina akte kalahiran nyaéta indung pameget. Hasilna, akte kalahiran moal tiasa dikenal. Dumasar kana hukum Walanda, lalaki anu kawin moal tiasa mikawanoh anak awéwé salian ti salakina tanpa campur hukum.

Iinditan deui ka Walanda

Salaku tambahan, tiasa janten masalah pikeun indit deui ka Walanda sareng budakna. Upami akte kalahiran, sakumaha anu ditétélakeun di luhur, bertentangan sareng katertiban umum, maka moal mungkin nampi dokumén perjalanan pikeun murangkalih ti Kedubes Belanda. Ieu tiasa nyegah anu dituju ti kolotna ninggalkeun nagara sareng budakna anu énggal. Naon deui, kolotna sorangan sering ngagaduhan visa perjalanan anu kadaluarsa, anu, dina skenario kasus anu paling parah, tiasa maksa aranjeunna ninggalkeun nagara tanpa budak. Solusi anu mungkin nyaéta ngamimitian prosés kasimpulan ngalawan nagara Walanda sareng di jerona maksa ngaluarkeun dokumén darurat. Nanging, éta henteu pasti naha ieu bakal hasil.

Masalah praktis

Tungtungna, meureun aya sababaraha masalah praktis. Salaku conto, yén budakna henteu ngagaduhan nomer jasa warga nagara (Burgerservicenummer), anu ngagaduhan konsekuensi pikeun asuransi kasihatan sareng hak, contona, kauntungan anak. Salaku tambahan, sagampil jeung panempatan di Walanda, kéngingkeun kolot anu sah tiasa janten padamelan.

kacindekan

Sakumaha ditétélakeun di luhur, sigana dina pandangan mimiti langkung gampang milih pikeun ngaganti nagara mancanagara. Kusabab éta sacara hukum diatur sareng dikomérsial di sajumlah nagara, éta tiasa ngaktipkeun kolot anu dituju pikeun milarian indung anu langkung gancang, milih tingkatan kehamilan sareng ngajantenkeun kontrak pangirutan langkung gampang dilaksanakeun. Nanging, aya sababaraha jebolan utama anu dimaksad ku sepuh anu sering henteu dianggap. Dina tulisan ieu kami parantos ngadaptarkeun jebakan ieu, sahingga dimungkinkeun pikeun nyandak pilihan anu dianggap leres kalayan inpormasi ieu.

Sakumaha anu parantos anjeun baca di luhur, pilihan panempatan, boh di Walanda boh di mancanagara, henteu gampang, sabagean kusabab akibat hukum. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis ieu? Teras mangga kontak Law & More. Ahli hukum urang khusus pikeun hukum kulawarga sareng ngagaduhan fokus internasional. Kami bakal senang masihan anjeun nasihat sareng bantosan salami aya prosés hukum.

ngabagikeun