Scam internét

Dina taun-taun ayeuna, internét parantos boom. Beuki sering beuki urang nyéépkeun waktos urang di dunya online. Kalayan munculna akun bank online, pilihan pamayaran, pasar sareng pamayaran pamayaran, urang ogé nyusun ukur teu ukur pribadi tapi ogé urusan finansial online. Hal ieu sering diatur kalayan ngan hiji klik tombol. Internét parantos kéngingkeun kami. Tapi urang henteu kedah salah. Internét sareng kamekaran gancangna henteu ngan ukur kaseueuran tapi ogé aya résiko. Barina ogé, scam internét ngantosan.

Unggal dinten, jutaan jalma mésér sareng ngajual barang-barang berharga di internet. Biasana sadayana berjalan lancar sareng sapertos anu diharapkeun pikeun dua pihak. Tapi sering teuing silih percaya dilanggar ku pésta sareng hanjakalna kaayaan di handap ieu timbul: anjeun mayar dumasar kana perjanjian, tapi teras nampi nanaon atanapi anjeun dibujuk pikeun ngirim produk anjeun sateuacanna, tapi teras henteu nampi bayaran. Duanana kasus tiasa janten scam. Ieu mangrupikeun bentuk panipuan internét anu paling umum sareng dipikanyaho. Formulir ieu biasana lumangsung dina tempat dagang online, sapertos eBay, tapi ogé ngalangkungan iklan dina média sosial sapertos Facebook. Salaku tambahan, bentuk penipuan internét ieu nyangka kana kasus-kasus dimana aya toko wéb palsu, anu disebut toko palsu.

Scam internét

Tapi, penipuan internét nutupan langkung ngan ukur "kasus eBay". Nalika anjeun nganggo program anu tangtu dina komputer, anjeun bakal ngalaman penipuan internét dina cara anu béda. Hiji jalma anu pura-pura janten karyawan perusahaan program éta tiasa ngayakinkeun yén program éta teu parantos lapang sareng yén éta nyababkeun résiko kaamanan anu tangtu ka komputer, nalika ieu sanés masalahna sanés. Salajengna, sapertos "padamelan" nawiskeun anjeun mésér program énggal ku harga anu mampu. Upami anjeun satuju sareng mayar, "karyawan" bakal nginpokeun ka anjeun yén pamayaran Hanjakalna henteu suksés, sareng anjeun kedah mayar deui. Sanaos sadaya pangmayaran parantos dilakukeun leres sareng artos nampi sababaraha kali kanggo anu sami sareng "program" anu sami, anu disebut "padamelan" bakal terus ngalaksanakeun ieu salami anjeun terus mayar. Anjeun ogé tiasa ngadangukeun tipuan anu sami dina "jaket layanan palanggan".

Scam dihukum handapeun artikel 326 tina Code Pidana Walanda. Nanging, henteu unggal kaayaan tiasa digolongkeun sapertos scam éta. Peryogina anjeun, salaku korban, dipasihan masangkeun artos atanapi artos. Panipuan bisa jadi timbul upami pésta sareng anjeun parantos damel bisnis parantos nganggo nami palsu atanapi kapasitas. Dina kasus éta, anu bakar nampilkeun dirina salaku dipercaya, sedengkeun detail kontakna henteu leres pisan. Panipuan ogé tiasa diwangun trik, sapertos anu dijelaskeun saméméhna. Tungtungna, dimungkinkeun yén dina konteks tipu daya aya omongan fiksi, dina basa sanésna akumulasi bohong. Ngan anu henteu kiriman barang anu mayar parantos dilakukeun ku kituna henteu cekap pikeun nampi panipuan sareng teu tiasa langsung ngakibatkeun dmana kana anu sual.

Ku sabab kitu tiasa janten pasualan dina kaayaan anu tangtu anu anjeun daki, tapi henteu aya sual penipuan anu aya dina arti Pasal 326 UU Pidana. Sanajan kitu, mungkin yén dina kasus anjeun hukum sipil - jalan terbuka pikeun ngarencanakeun "scammer" ngaliwatan liability. Tanggung jawab bisa timbul dina sababaraha cara. Dua anu paling umum sareng dipikanyaho nyaéta tanggelatan tort sareng liabilitas kontrak. Upami anjeun teu acan satuju kana "scammer", anjeun bakal tiasa ngandelkeun bentuk munggaran tanggung jawab. Ieu mangrupikeun masalah nalika aya kalakuan anu haram, kalakuan ieu tiasa disababkeun kana palaku, anjeun parantos ngalaman karusakan sareng karusakan ieu mangrupikeun hasil tina kalakuan sual. Upami istilah ieu dipenuhan, klaim atanapi kawajiban dina bentuk santunan tiasa timbul.

Tanggung jawab kontraksi biasana bakal terlibat dina "kasus eBay". Barina ogé, anjeun parantos ngadamel perjanjian nurutkeun anu saé. Upami pihak séjén gagal nedunan kawajiban na handapeun perjanjian, éta tiasa ngalanggar kontrak. Sakali aya pelanggaran kontrak, anjeun tiasa nungtut perjanjian atanapi kompensasi. Éta ogé wijaksana pikeun masihan partai ka kasempetan anu terakhir (istilah) pikeun uih deui artos anjeun atanapi ngirimkeun produk kalayan aya bewara standar.

Pikeun ngalaksanakeun cara operasi sipil, anjeun kedah terang saha anu "scammer" persisna. Anjeun ogé kedah kalibet pengacara pikeun cara sipil. Law & More kagungan pengacara anu duanana ahli dina widang hukum kriminal sareng hukum sipil. Naha anjeun ngenalkeun diri anjeun dina salah sahiji kaayaan anu dijelaskeun saméméhna, naha anjeun hoyong terang upami anjeun salah saurang korban panipuan atanapi anjeun gaduh patarosan ngeunaan scam? Mangga wartosan pengacara ngeunaan Law & More. Pengacara kami henteu ngan ukur resep mikeun anjeun nasihat, tapi ogé ngabantosan anjeun dina cara pidana atanapi sipil upami hoyong.

ngabagikeun