Iraha pengacara diperyogikeun?

Anjeun parantos nampi saman sareng kedah gancang sumping ka hakim anu bakal mutuskeun perkara anjeun atanapi anjeun badé ngamimitian prosedur nyalira. Iraha nyewa pengacara pikeun ngabantosan anjeun dina paséa hukum anjeun mangrupikeun pilihan sareng iraha nyewa pengacara wajib? Jawaban pikeun patarosan ieu gumantung kana jinis sengketa anu anjeun kaayaan.

Iraha pengacara diperyogikeun?

Pidana pidana

Nalika ngeunaan prosés kriminal, papacangan pengacara henteu pernah wajib. Dina prosés pidana, pihak anu lawan sanés sanés sasama warga nagara atanapi organisasi tapi Dinas Penuntutan Publik. Badan ieu mastikeun yén pelanggaran pidana dideteksi sareng dituntut sareng damel caket sareng pulisi. Upami aya anu nampi panggilan ti Dinas Penuntutan Umum, anjeunna dianggap salaku kasangka sareng jaksa umum parantos mutuskeun ngagugat anjeunna kusabab ngalakukeun kajahatan pidana.

Sanaos henteu wajib ngiringan pengacara dina prosés kriminal, disarankeun pisan pikeun anjeun ngalakukeun éta. Salaku tambahan kana kanyataan yén ahli hukum khusus sareng paling tiasa ngagambarkeun kapentingan anjeun, kasalahan (formal) kadang dilakukeun salami tahap investigasi ku, contona, pulisi. Ngenalkeun hal-hal ieu, anu sering sacara hukum dipotong, kasalahan ngabutuhkeun élmu propésional pengacara anu ngagaduhan sareng dina sababaraha kasus ngakibatkeun pangaruh positip ageung dina kaputusan akhir, sapertos dibébaskeun. Pengacara ogé tiasa aya nalika diinterogasi anjeun (sareng interogasi saksi) sahingga mastikeun hak-hak anjeun.

Prosedur administrasi

Dursasana pengacara ogé henteu wajib dina prosés ngalawan organisasi pamaréntah atanapi nalika anjeun nyungkeun banding ka Tribunal Banding Pusat atanapi Divisi Yurisdiksi Administratif Déwan Nagara. Salaku warga nagara atanapi organisasi anjeun nangtung ngalawan pamaréntah, sapertos IND, aparat pajeg, kotamadya, sareng sajabana dina masalah ngeunaan tunjangan, tunjangan sareng ijin tinggal anjeun.

Ngiring pengacara kumaha ogé pilihan anu wijaksana. Pengacara tiasa leres ngira-ngira kasempetan anjeun dina kasuksésan nalika ngajukeun bantahan atanapi ngamimitian prosedur sareng terang argumen mana anu kedah ditepikeun. Pengacara ogé sadar kana persyaratan formal sareng wates waktu anu diterapkeun dina hukum administrasi sahingga tiasa ngatur prosedur administrasi kalayan bener.

Prosedur Sipil

Pasualan sipil ngalibatkeun konflik antara individu swasta sareng / atanapi organisasi hukum-swasta. Jawaban pikeun patarosan naha bantosan ku pengacara wajib nyaéta rada rumit dina kasus-kasus perdata.

Upami prosedur na ditunda di pengadilan kacamatan, gaduh pengacara sanés kawajiban. Pengadilan kecamatan ngagaduhan yurisdiksi dina kasus kalayan klaim (diperkirakeun) kirang ti € 25,000 sareng sadaya kasus padamelan, kasus sewaan, kasus kriminal minor sareng perselisihan ngeunaan kiridit konsumen sareng pamésan konsumén. Dina sadaya kasus anu sanés, prosedur na aya di pengadilan atanapi pengadilan banding, anu ngajantenkeun wajib janten pengacara.

Prosés kasimpulan

Dina kaayaan anu tangtu, dimungkinkeun pikeun kasus sipil pikeun naros ka pengadilan pikeun kaputusan gancang (samentawis) dina prosedur darurat. Prosedur darurat ogé dikenal salaku prosés kasimpulan. Jalma tiasa mikirkeun, salaku conto, prosés kasimpulan 'Viruswaarheid' ngeunaan penghapusan kurfew.

Upami anjeun ngamimitian prosés kasimpulan diri di pengadilan sipil, wajib aya pengacara. Ieu sanés masalahna upami prosiding tiasa dimimitian di pengadilan kacamatan atanapi upami anjeun membela diri dina prosés kasimpulan ngalawan anjeun.

Sanaos ngiringan pengacara henteu salawasna wajib, éta sering disarankeun. Ahli hukum sering terang sadayana seluk beluk profesi sareng kumaha cara pangsaéna tiasa nyandak kasus anjeun kana kasimpulan anu suksés. Nanging, miluan pengacara henteu ngan ukur mangpaat upami anjeun kedah atanapi hoyong angkat ka pengadilan. Pikir, salaku conto, tina bewara bantahan ngalawan lembaga pamaréntah atanapi denda, bewara tina standar kusabab henteu kinerja atanapi pertahanan nalika anjeun dina bahaya dipecat. Dibikeun kanyaho sareng katerampilan légal na, ngiringan pengacara nawiskeun kasempetan paling saé pikeun sukses.

Naha saur anjeun peryogi naséhat ahli atanapi bantosan hukum ti pengacara khusus saatos maca tulisan? Punten tong ragu ngahubungi Law & More. Law & MorePengacara urang ahli dina bidang hukum anu kasebut di luhur sareng resep ngabantosan anjeun ku telepon atanapi e-mail.

ngabagikeun
Law & More B.V.