Terminasi kaayaan dina kontrak pagawean

Terminasi kaayaan dina kontrak pagawean

Salah sahiji cara pikeun ngeureunkeun kontrak padamelan nyaéta ku cara ngalebetkeun kaayaan anu résolusi. Tapi dina kaayaan naon kaayaan résolusi bisa kaasup dina kontrak pagawean, sarta iraha kontrak pagawean réngsé sanggeus kaayaan éta lumangsung?

Naon kaayaan résolusi? 

Nalika nyusun kontrak padamelan, kabébasan kontrak berlaku pikeun para pihak. Ieu ngandung harti yén pihak sorangan bisa nangtukeun naon anu kaasup dina perjangjian. Salaku conto, aya kamungkinan gaduh kaayaan résolusi dina kontrak padamelan.

Kaayaan résolusi ngandung harti yén hiji dibekelan téh kaasup kana kontrak nu ngandung hiji kajadian atawa kaayaan. Nalika kajadian ieu lumangsung, atawa kaayaan ieu dipicu, kontrak pagawean ends ku operasi hukum. Ieu ngandung harti yén kontrak ends tanpa kudu aya bewara atawa disolusi.

Nalika nganggo kaayaan résolusi, éta kedah can kapanggih yén kaayaan bakal mawa pangaruh. Ku alatan éta, teu cukup yén éta geus pasti yén kaayaan bakal mawa pangaruh, tapi ngan éta waktu nu eta bakal efek masih keur ditangtukeun.

Dina kontrak pagawean anu tiasa kalebet kaayaan résolusi?

Pikeun kontrak pagawean kabuka-réngsé, kaayaan résolusi bisa kaasup. Kontrak pagawean tetep aya (tanpa kaayaan ngabubarkeun pangaruh) salamina. Ngan lamun kaayaan résolusi geus lumangsung kontrak pagawean ends ku operasi hukum.

Proposisi anu sami manglaku ka kontrak padamelan jangka panjang. Kaayaan résolusi tiasa kalebet dina kontrak. Kontrak pagawean aya sapertos kontrak biasa (tanpa asupna kaayaan résolusi) salami kontrak. Ngan lamun kaayaan résolusi geus lumangsung kontrak pagawean ends ku operasi hukum.

Conto kaayaan résolusi

Conto kaayaan résolusi nyaéta meunangkeun diploma. Contona, hiji dunungan bisa jadi wajib employ karyawan kalawan diploma husus. Dina kasus eta, kontrak pagawean bisa ngandung hiji kaayaan resolusi nyatakeun yén pagawe kudu boga diploma dina jangka waktu nu tangtu. Upami anjeunna henteu nampi diploma dina waktos éta, kontrak padamelan ditungtungan ku hukum.

Conto sanésna nyaéta gaduh lisénsi nyetir. Lamun lisénsi supir taksi urang dicokot kabur, nu kaasup salaku kaayaan résolusi dina kontrak pagawean na, éta ends ku operasi hukum.

Conto ahir nyaéta kawajiban pikeun nyayogikeun pernyataan VOG. Dina posisi anu tangtu (sapertos guru, asistén ngajar, sareng perawat), sertipikat kalakuan anu saé diperyogikeun ku hukum.

Teras tiasa kalebet dina kontrak padamelan yén karyawan wajib ngaluarkeun VOG dina jangka waktu anu tangtu. Naha karyawan gagal ngalakukeun kitu? Lajeng kontrak pagawean ends ku operasi hukum.

Naon sarat pikeun kalebet kaayaan résolusi?

Kaayaan résolusi ngan ukur tiasa dilebetkeun kana kontrak padamelan dina kaayaan anu tangtu.

  • Kahiji, kaayaan kudu obyektif determinable. Ieu kedah jelas ka sadayana nalika kaayaan résolusi dilaksanakeun. Sakuduna euweuh kamar pikeun pintonan dunungan (contona, kontrak pagawean ends ku operasi hukum lamun pagawe gagal nedunan).
  • Bréh, kaayaan teu kudu ngalanggar prohibitions PHK dina hukum PHK (misalna pre-kondisi teu kudu maca: kontrak pagawean ends ku operasi hukum dina kasus kakandungan atawa gering).
  • Katilu, kudu pasti yén kaayaan bakal lumangsung. Ku kituna, teu kudu aya anggapan yén kaayaan bakal lumangsung, sarta ngan waktu lumangsungna teu jelas.
  • Panungtungan, dunungan kedah ngajukeun kaayaan résolusi langsung saatos kajantenan. Ku kituna, euweuh periode bewara lumaku.

Dupi anjeun gaduh patarosan salajengna dina konteks kaayaan resolusi atanapi patarosan umum ngeunaan hiji kontrak pagawean sareng hoyong nampi saran? Upami kitu, mangga ngahubungan kami. Ahli hukum padamelan urang bakal bagja ngabantosan anjeun!

Law & More