UU Kabangkrutan sareng prosedur na

Tadi urang nyerat a blog ngeunaan kaayaan dimana kabangkrutan tiasa diajukeun sareng kumaha prosedur ieu jalan. Di sagigireun kabangkrutan (diatur dina Judul I), UU Kabangkrutan (dina basa Walanda Faillissementswet, saterasna disebut 'Fw') ngagaduhan dua prosedur sanés. Nyaéta: moratorium (Judul II) sareng skéma nyusun hutang pikeun jalma alami (Judul III, ogé dikenal salaku Utang Penjadwal Penjadwalan Orang Asli atanapi dina Walanda anu Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen 'WSNP'). Naon bedana prosedur ieu? Dina tulisan ieu kami bakal ngajelaskeun hal ieu.

UU Kabangkrutan sareng prosedur na

kaayaan bangkrut

Anu mimiti sareng penting, Fw ngatur prosedur kabangkrutan. Cara ngagawe ieu ngabutuhkeun kantétan umum tina total aset debitur pikeun kapentingan kiridit. Éta merhatoskeun réparasi koléktif. Sanaos kamungkinan tetep aya pikeun kreditor pikeun milarian nyalira di luar kabangkrutan dumasar kana katetepan Code of Procedure Sipil (dina basa Walanda Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering atanapi 'Rv'), ieu sanés pilihan anu dipikaresep sacara sosial. Upami mékanisme réparasi koléktif dilarapkeun, éta bakal ngahemat seueur prosés anu misah pikeun kéngingkeun gelar anu tiasa diterapkeun sareng panerapanana. Salaku tambahan, aset anu gaduh hutang dibagi lumayan di antara tukang kiridit, béda sareng jalan masing-masing, dimana teu aya urutan prioritas.

Hukum kaasup sababaraha ketentuan pikeun prosedur ieu réparasi koléktif. Upami kabangkrutan dipesen, debitur kaleungitan pembuangan sareng pengelolaan aset (perumahan) anu kabuka pikeun pamulihan numutkeun Pasal 23 Fw. Salaku tambahan, teu mungkin deui pikeun tukang kiridit pikeun milarian nyalira, sareng sadaya lampiran anu dilakukeun sateuacan kabangkrutan dibatalkeun (Pasal 33 Fw). Hiji-hijina kamungkinan pikeun tukang kiridit dina bangkrut nampi klaim na dibayar nyaéta ngalebetkeun klaim ieu pikeun verifikasi (Pasal 26 Fw). Liquidator fasilitator kabangkrutan ditunjuk anu mutuskeun verifikasi sareng ngatur sareng netep perkebunan pikeun kapentingan kreditor gabungan (Pasal 68 Fw).

Gantung pamayaran

Kadua, FW nawiskeun prosedur sanés: gantung pamayaran. Prosedur ieu henteu dimaksadkeun pikeun ngadistribusikaeun hasil debtor sapertos kabangkrutan, tapi pikeun ngajaga éta. Upami masih tiasa kaluar tina warna beureum sareng nyingkahan kabangkrutan, ieu ngan ukur dimungkinkeun pikeun anu gaduh hutang upami anjeunna leres-leres ngajaga asetna. Ku sabab kitu debitur tiasa ngajukeun moratorium upami anjeunna henteu dina kaayaan dimana anjeunna parantos lirén mayar hutangna, tapi upami anjeunna foresees yén anjeunna bakal aya dina kaayaan sapertos kitu di payun (Pasal 214 Fw).

Upami aplikasi moratorium dikabulkeun, anu ngahutang teu tiasa maksa mayar klaim anu ditutupan ku moratorium, foreclosure ditunda, sareng sadaya lampiran (pancegahan sareng tiasa dilaksanakeun) dibatalkeun. Ideu anu janten dasarna nyaéta ku cara neken tekanan, aya ruang pikeun réorganisasi. Nanging, dina kaseueuran kasus ieu henteu hasil, sabab masih dimungkinkeun pikeun nerapkeun klaim anu kautamaanana dipasang (contona dina kasus hak ingetan atanapi hak ikrar atanapi hipotik). Aplikasi pikeun moratorium tiasa nyetél bel alarm pikeun tukang kiridit ieu sareng ku kituna ngadorong aranjeunna pikeun keukeuh mayar. Salaku tambahan, éta ukur dugi ka batas anu dimungkinkeun pikeun anu ngahutang pikeun ngatur deui padamelanana.

Rétrukturisasi hutang jalma alami

Prosedur anu katilu dina Fw, nyusun ulang hutang pikeun jalma alami, sami sareng prosedur kabangkrutan. Kusabab perusahaan dibubarkeun saatos tina pamiceunan prosedur kabangkrutan, tukang kiridit teu gaduh hutang sareng teu tiasa kéngingkeun artos na. Ieu, tangtosna, sanés sanés pikeun jalma alami, anu hartosna yén sawatara debitur tiasa diudag ku tukang kiridit salami hirupna. Éta sababna, saatos kasimpulan anu suksés, anu ngahutang tiasa ngamimitian ku batu tulis anu bersih kalayan prosedur nyusun hutang.

Batu tulis anu bersih hartosna yén hutang anu teu dibayar tina debtor dirobah kana kawajiban alami (Pasal 358 Fw). Ieu henteu tiasa dilaksanakeun ku hukum, janten aranjeunna tiasa dianggap ngan ukur kawajiban moral. Dina raraga kéngingkeun batu tulis anu bersih ieu, penting yén debitur ngalakukeun usaha sabisa-bisa salami waktos diatur pikeun ngumpulkeun panghasilan saloba-gancangna. Bagéan ageung tina aset ieu teras dicairkeun, sapertos dina prosedur kabangkrutan.

Pamundut pangaturan hutang bakal ngan ukur dibales upami debitur parantos iman dina lima taun sateuacan paménta éta. Seueur kaayaan anu diperhatoskeun dina peniléyan ieu, kalebet naha hutang atanapi kagagalan mayar tiasa ditolih sareng tingkat usaha mayar hutang ieu. Iman anu saé ogé penting dina nalika sareng saatos prosés. Upami aya kakurangan iman anu saleresna dina prosés, éta prosés tiasa ditumpes (Pasal 350 ayat 3 Fw). Iman anu saé dina tungtung sareng saatos prosés ogé prasyarat pikeun masihan sareng ngajaga batu tulis anu bersih.

Dina tulisan ieu kami parantos masihan panjelasan pondok ngeunaan prosedur anu béda dina Fw. Dina hiji sisi aya prosedur likuidasi: prosedur kabangkrutan umum sareng prosedur ngajadwalkeun hutang ogé ngan ukur dilarapkeun ka jalma alami. Dina prosés ieu aset debitor dilikuidir sacara koléktif pikeun kapentingan kiridit gabungan. Di sisi anu sanésna, aya suspénsi prosedur pamayaran anu, ku 'ngareureuhkeun' kawajiban mayar ka tukang kiridit anu teu dijamin, tiasa ngajantenkeun debitur pikeun ngurus urusanana sahingga nyingkahan kabangkrutan. Naha anjeun ngagaduhan patarosan ngeunaan Fw sareng prosedur anu disayogikeun? Teras mangga kontak Law & More. Ahli hukum kami khusus pikeun hukum insolvensi sareng bakal senang ngabantosan anjeun!

ngabagikeun
Law & More B.V.