Mantan pasangan dijaga pikeun perawatan henteu hoyong jalan

Di Walanda, pangropéa mangrupikeun sumbangan kauangan pikeun biaya kahirupan pasangan anu tilas sareng murangkalih mana waé saatos cerai. Éta mangrupikeun jumlah anu anjeun nampi atanapi kedah mayar unggal bulan. Upami anjeun henteu gaduh pendapatan anu cekap pikeun nyokong diri, anjeun ngagaduhan hak nafkah. Upami anjeun ngagaduhan pendapatan anu cekap pikeun nyokong diri tapi mantan pasangan anjeun henteu, anjeun panginten diperyogikeun mayar nafkah. Standar hirup dina waktos nikah dianggap. Pangajén dukungan pasangan dumasar kana kabutuhan pihak anu berhak sareng kapasitas kauangan ti pihak anu wajib. Dina praktékna, ieu sering janten bahan diskusi antara pihak-pihak. Bisa jadi mantan pasangan anjeun nyatakeun nafkah bari anjeunna leres-leres tiasa dianggo nyalira. Anjeun panginten henteu adil ieu, tapi naon anu anjeun tiasa lakukeun dina kasus sapertos kitu?

Mantan pasangan dijaga pikeun perawatan henteu hoyong jalan

Dukung pasangan

Jalma anu ngaku dukungan pasangan kedah tiasa ngabuktoskeun yén anjeunna henteu gaduh atanapi henteu cekap panghasilan pikeun ngadukung anjeunna sareng anjeunna ogé henteu tiasa ngahasilkeun penghasilan éta. Upami anjeun ngagaduhan hak asuh pasangan, titik awalna nyaéta anjeun kedah ngalakukeun sadayana dina kakuatan anjeun pikeun nyayogikeun diri. Kawajiban ieu mangrupikeun hukum sareng disebut ogé kawajiban usaha. Éta hartosna yén urut pasangan anu ngagaduhan hak nafkah diharepkeun milarian padamelan salami waktos anjeunna nampi nafkah.

Kawajiban pikeun ngalakukeun usaha mangrupikeun masalah litigasi dina prakték. Partai anu wajib sering gaduh pendapat yén pihak anu ngagaduhan hak tiasa dianggo sareng ngahasilkeun penghasilan ku cara éta. Dina ngalakukeun éta, pihak anu wajib sering nyandak posisi yén anu nampi kedah tiasa kéngingkeun cekap artos pikeun nyalira nyalira. Pikeun ngadukung pandanganana, pihak anu wajib tiasa nyungkeun buktina, contona, kursus pendidikan (s) dituturkeun ku panarima sareng padamelan anu sayogi. Ku cara kieu, pihak anu wajib nyobian netelakeun yén moal aya pangropéa anu kedah dibayar, atanapi sahenteuna sakedik mungkin.

Ieu nuturkeun tina hukum kasus yén kawajiban tina kiridit pemeliharaan pikeun usaha pikeun milarian padamelan henteu kedah dianggap enteng. Kiridit kiridit kedah ngabuktoskeun sareng ngabuktoskeun yén anjeunna parantos ngalakukeun upaya anu cekap pikeun ngahasilkeun (deui) kapasitas penghasilan. Janten, kiridit perawatan kudu ngabuktikeun yén anjeunna butuh. Naon anu dimaksud 'nunjukkeun' sareng 'ngalakukeun upaya anu cekap' ditaksir dina prakték per kasus anu khusus.

Dina sababaraha kasus, kreditor pangropéa henteu tiasa dicekel kana kawajiban usaha ieu. Ieu tiasa disatujuan dina akad cerai, salaku conto. Anjeun ogé tiasa mikirkeun kaayaan di handap ieu anu timbul dina prak-prakanana: pihak-pihak parantos cerai sareng salaki kedah mayar pasangan sareng dukungan anak. Saatos 7 taun, anjeunna naros ka pengadilan pikeun ngirangan nafkah, kusabab anjeunna pikir awéwé éta kedah tiasa ngadukung dirina ayeuna. Dina dédéngéan éta muncul yén pasangan parantos satuju nalika cerai yén awéwé éta bakal ngurus murangkalih sadidinten. Duanana murangkalih ngagaduhan masalah anu rumit sareng meryogikeun perawatan anu intensif. Awéwé damel sakitar 13 jam per minggu salaku padamel samentawis. Kusabab anjeunna henteu gaduh pangalaman padamelan, sabagean kusabab ngurus budak, éta henteu gampang pikeun anjeunna mendakan padamelan permanén. Panghasilan na ayeuna janten sahandapeun tingkat bantuan sosial. Dina kaayaan sapertos kieu, awéwé éta henteu diperyogikeun pikeun pinuh minuhan kawajibanana pikeun usaha sareng ngagedekeun padamelanana sahingga anjeunna henteu kedah ngandelkeun deui dukungan pasangan.

Conto di luhur nunjukkeun yén penting pikeun pihak anu diwajibkeun pikeun niténan naha anu narima minuhan kawajibanna pikeun ngusahakeun ngahasilkeun pendapatan. Upami bukti nunjukkeun sabalikna atanapi kedah aya kacurigaan séjén yén kawajiban ngahasilkeun penghasilan henteu kacumponan, éta tiasa janten bijaksana pikeun pihak anu wajib ngamimitian prosés hukum pikeun ngawaskeun kawajiban pangropéa sakali deui. Pengacara hukum kulawarga kami anu berpengalaman bakal senang ngawartosan anjeun ngeunaan jabatan anjeun sareng ngabantosan anjeun dina prosés sapertos kitu.

Naha anjeun ngagaduhan patarosan ngeunaan nafkah atanapi anjeun hoyong ngalamar, ngarobih atanapi numpurkeun nafkah? Teras hubungi pengacara hukum kulawarga di Law & More. Ahli hukum urang khusus kana (deui) ngitung nafkah. Salaku tambahan, urang tiasa ngabantosan anjeun dina kamungkinan prosés pangropéa. Ahli hukum di Law & More mangrupikeun ahli dina bidang hukum pribadi sareng kulawarga sareng bakal senang ngabimbing anjeun ngalangkungan prosés ieu, panginten sasarengan sareng pasangan anjeun.

ngabagikeun