Ngabongkar

Pecat mangrupikeun salah sahiji ukuran anu paling jauh dina hukum padamelan anu ngagaduhan akibat anu hadé pikeun pagawé. Éta sababna anjeun salaku dunungan, henteu sapertos padamel, henteu tiasa ngan saukur nyebut éta. Naha anjeun badé mecat pagawé anjeun? Dina kasus éta, anjeun kedah émut kaayaan anu tangtu pikeun PHK anu sah. Mimiti, penting pikeun nangtoskeun naha pagawé anu anjeun badé PHK aya dina kaayaan anu khusus. Karyawan sapertos kitu resep panyalindungan panyingkiran. Anjeun tiasa maca ngeunaan konsékuansi pikeun anjeun salaku perusahaan di situs kami: Ngaleungitkeun.site.

Ngabongkar

Dasar pikeun PHK

Anjeun ogé kedah ngadasarkeun pemecatan pagawé anjeun kana salah sahiji alesan di handap ieu:

  • ngabubarkeun ékonomi upami salah sahiji atanapi sababaraha padamelan pasti bakal leungit;
  • henteu mampuh jangka panjang pikeun damel upami padamel anjeun parantos gering atanapi henteu mampuh pikeun padamel teras-terasan salami dua taun atanapi langkung;
  • maksiat nalika anjeun tiasa nunjukkeun kalayan motivasi yén padamel anjeun henteu cocog pikeun ngalaksanakeun tugasna;
  • kalakuan anu lepat atanapi lepat nalika padamel anjeun tingkah polah (serius) leres-leres di damel;
  • kaganggu hubungan padamelan upami ngahijikeun deui hubungan padamelan parantos teu mungkin sareng dipecat moal dihindari;
  • sering bolos upami padamel anjeun sacara rutin henteu sumping damel, gering atanapi gaduh cacad, sareng ieu ngagaduhan akibat anu teu tiasa ditampi pikeun operasi bisnis anjeun;
  • dipecat ku alesan résidu upami kaayaanana sapertos kitu henteu wajar pikeun anjeun salaku dunungan pikeun ngantepkeun kontrak sareng padamel anjeun teraskeun;
  • bantahan nurani pikeun digawé nalika anjeun parantos linggih sareng méja sareng padamel anjeun sareng ngagaduhan kacindekan yén padamelan éta henteu tiasa dilakukeun dina bentuk anu diadaptasi sareng pangaturan ulang sanés masalah.

Kusabab tanggal 1 Januari 2020, undang-undang ngagaduhan landasan tambahan pikeun diberhentikan, nyaéta taneuh kumulatif. Ieu ngandung harti yén anjeun salaku dunungan ogé tiasa mecat pagawé anjeun upami kaayaan tina sababaraha alesan PHK masihan anjeun alesan cekap pikeun ngalakukeun éta. Nanging, salaku dunungan, anjeun henteu ngan kedah dumasarkeun pilihan anjeun pikeun dipecat dina salah sahiji alesan hukum anu disebutkeun di luhur, tapi ogé ngabuktikeun sareng ngabuktoskeun ayana. Pilihan pikeun lapangan khusus pikeun PHK ogé ngandung prosedur pemecatan khusus.

Prosedur pamiceunan

Naha anjeun milih dipecat ku alesan bisnis atanapi kusabab henteu mampuh pikeun padamelan (langkung lami tibatan 2 taun)? Dina kasus éta, anjeun salaku dunungan kedah ngajukeun ijin pemecatan ti UWV. Pikeun layak pikeun ijin sapertos kitu, anjeun kedah leres-leres memotivasi alesan dipecat padamel anjeun. Karyawan anjeun teras bakal gaduh kasempetan pikeun membela diri ngalawan ieu. UWV teras mutuskeun naha padamel tiasa dipecat atanapi henteu. Upami UWV masihan idin pikeun PHK sareng padamel anjeun henteu satuju, padamel anjeun tiasa ngalebetkeun petisi ka pengadilan kacamatan. Upami anu terakhir mendakan yén padamel na leres, Mahkamah Subdistrict tiasa mutuskeun pikeun ngahanca kontrak padamelan atanapi masihan kompensasi padamel anjeun.

Dupi anjeun badé mecat kusabab alesan pribadi? Teras cara pengadilan kacamatan kedah dituturkeun. Ieu sanés jalan anu gampang. Salaku dunungan, anjeun kedah parantos ngawangun file anu éksténsif dumasar kana éta tiasa nunjukkeun yén pemecatan mangrupikeun hiji-hijina pilihan. Ngan bakal pengadilan masihan anjeun persetujuan pikeun paménta pikeun nungtut kontrak padamelan sareng padamel anjeun. Naha anjeun ngirimkeun paménta pembatalan sapertos kitu? Maka pagawé anjeun bébas ngabela dirina ngalawan ieu sareng nyatakeun naha anjeunna henteu satuju sareng pemecatan atanapi naha pagawé anjeun yakin yén anjeunna kedah kéngingkeun gaji pesangon. Ngan lamun sagala sarat hukum parantos dicumponan, Pengadilan Subdistrict bakal ngabijilkeun kontrak padamelan.

Nanging, ku cara a dibubaran ku silih idin, anjeun tiasa nyingkahan indit ka UWV ogé prosés sateuacanna ka pengadilan kacamatan sahingga ngahémat biaya. Dina kasus éta, anjeun kedah ngahontal pasatujuan anu pas sareng padamel anjeun ngaliwatan negosiasi. Upami anjeun parantos ngadamel perjanjian anu jelas sareng padamel anjeun, perjanjian anu aya hubunganana bakal direkam dina perjanjian pakampungan. Ieu panginten, contona, ngandung peraturan ngeunaan naon pembayaran pesangon anu bakal ditampi karyawan anjeun sareng naha klausa non-persaingan dilarapkeun. Penting pisan yén perjanjian ieu sacara hukum leres kacatet dina kertas. Éta sababna bijaksana pikeun pasatujuan dilakukeun dipariksa ku ahli hukum ahli. Saliwatan, pagawé anjeun gaduh 14 dinten saatos daptar pikeun balik kana perjanjian anu parantos dilakukeun.

Titik pikeun diperhatoskeun upami dipecat

Naha anjeun parantos mutuskeun pikeun mecat karyawan anjeun? Maka éta ogé wijaksana pikeun ogé merhatoskeun hal-hal ieu:

Bayaran Transisi. Formulir ieu aya hubunganana sareng kompénsasi statutory minimum anu badé ditangtoskeun numutkeun rumus tetep anjeun ngahutang padamel permanén atanapi fléksibel nalika anjeun ngaléngkah. Kalayan ngenalkeun WAB, akrual pembayaran transisi ieu lumangsung ti dinten damel mimiti padamel anjeun sareng padamel atanapi padamel anu nelepon dina waktos pacobolan ogé ngagaduhan hak mayar transisi. Nanging, di sisi séjén, kanaékan akrual tina pembayaran transisi pikeun pagawé anjeun kalayan kontrak padamelan langkung lami ti sapuluh taun bakal dibolaykeun. Kalayan kecap séjén, janten "langkung mirah" kanggo anjeun salaku dunungan, dina kecap sanésna langkung gampang pikeun mecat pagawé kalayan kontrak padamelan jangka panjang.

Santunan adil. Salaku tambahan pikeun mayar transisi, salaku padamel, anjeun ogé tiasa ngahutang bayar ségal tambahan ka padamel anjeun. Ieu hususna bakal kajadian upami aya kalakuan anu matak salah dina sisi anjeun. Dina kontéks kalakuan ieu, salaku conto, PHK hiji pagawé tanpa alesan PHK anu valid, ayana intimidasi atanapi diskriminasi. Sanaos santunan anu adil henteu terkecuali, éta ngan ukur perkara khusus anu pengadilan bakal masihan kompénsasi adil ieu ka padamel. Upami pengadilan masihan kompensasi adil karyawan anjeun, éta ogé bakal nangtoskeun jumlahna dumasar kana kaayaan.

RUU pamungkas. Dina akhir padamelanna, padamel anjeun ogé ngagaduhan hak mayar dina pakansi anu nambihan. Sabaraha dinten pakansi anu ngagaduhan hak karyawan anjeun, gumantung kana naon anu parantos disatujuan dina kontrak padamelan sareng kamungkinan CLA. Liburan anu dibutuhkeun pikeun karyawan anjeun dina kasus naon waé anu dijudulan nyaéta opat kali jumlah dinten damel per minggu. Dina handapeun garis, anjeun ngan ukur kedah mayar karyawan nalika liburan nalika akrued, tapi henteu acan dilaksanakeun. Upami padamel anjeun ogé ngagaduhan hak pikeun bulan katilu belas atanapi bonus, poin-poin ieu ogé kedah dibahas dina pernyataan akhir sareng dibayar ku anjeun.

Naha anjeun dunungan anu badé mecat pagawé anjeun? Teras kontak Law & More. di Law & More urang ngartos yén prosedur pemecatan sanés ngan ukur rumit tapi ogé tiasa gaduh akibat anu drastis pikeun anjeun salaku perusahaan. Kusabab kitu urang nyandak pendekatan pribadi sareng babarengan kami tiasa nganilai kaayaan anjeun sareng kamungkinan. Dumasar kana analisis ieu, urang tiasa mamatahan anjeun ngeunaan léngkah-léngkah salajengna anu leres. Kami ogé bagja masihan anjeun nasihat sareng bantosan nalika prosedur PHK. Naha anjeun ngagaduhan patarosan ngeunaan jasa kami atanapi ngeunaan pemecatan? Anjeun ogé tiasa mendakan langkung seueur inpormasi ngeunaan pemecatan sareng jasa kami dina situs kami: Ngaleungitkeun.site.

ngabagikeun