Naon anu dilakukeun ku pengacara?

Karuksakan ngalaman di tangan batur, ditéwak ku pulisi atanapi hoyong nangtung pikeun hak anjeun nyalira: sagala rupa kasus anu bantosan pengacara pasti sanés méwah anu teu perlu sareng dina kasus sipil bahkan kawajiban. Tapi naon anu leres dilakukeun ku pengacara sareng naha penting pikeun nyewa pengacara?

Sistem hukum Belanda sacara komprehensif sareng negeskeun. Dina raraga nyingkahan salah paham sareng pikeun nyebatkeun tujuan panerapan anu leres, unggal pilihan kecap parantos dianggap sareng sistem anu rumit parantos ditetepkeun pikeun ngajagaan perlindungan hukum anu tangtu. Kalemahanana nyaéta sering hésé maneuver jalan ngalangkungan ieu. Pengacara dilatih pikeun napsirkeun hukum sareng terang jalanna ngalangkungan 'leuweung' légal sapertos anu sanés. Beda sareng hakim atanapi jaksa umum, pengacara ngan ukur ngagambarkeun kapentingan klienna. Di Law & More klien sareng hasil anu paling suksés sareng adil pikeun klien anu pangheulana. Tapi naon anu leres dilakukeun ku pengacara? Sacara prinsip, ieu gumantung pisan kana kasus anu anjeun milari pengacara.

Naon anu dilakukeun ku pengacara?

Aya dua jinis prosés anu tiasa dimimitian ku pengacara pikeun anjeun: prosedur petisi sareng prosedur panggilan. Dina kasus masalah hukum administrasi, kami ngalaksanakeun prosedur banding, anu ogé bakal dijelaskeun salajengna dina blog ieu. Dina hukum pidana, anjeun ngan ukur tiasa nampi saman. Barina ogé, ngan Layanan Penuntutan Umum anu berwenang pikeun ngadakwa pelanggaran pidana. Sanaos kitu, pengacara tiasa ngabantosan anjeun dina ngajukeun bantahan, sareng anu sanésna.

Prosedur petisi

Nalika ngamimitian prosedur petisi, sakumaha namina nunjukkeun, paménta dilakukeun ka hakim. Anjeun tiasa mikirkeun hal-hal sapertos perceraian, pembubaran kontrak padamelan sareng panempatan dina wali. Gumantung kana kasus na, aya atanapi henteu aya counterparty. Pengacara bakal nyiapkeun petisi pikeun anjeun anu minuhan sadaya sarat resmi sareng bakal nyusun pamundut anjeun sakumaha pantesna. Upami aya pihak anu resep atanapi terdakwa, pengacara anjeun ogé bakal ngabales pernyataan pembelaan naon waé.

Upami prosedur petisi parantos dimimitian ku pihak sanés anu anjeun pihak anu lawan atanapi pihak anu resep, anjeun ogé tiasa ngahubungi pengacara. Pengacara teras tiasa ngabantosan anjeun nyusun draf pernyataan pertahanan sareng, upami diperlukeun, siap-siap pikeun ngupingkeun lisan. Nalika sidang, anjeun ogé tiasa diwakilan ku pengacara, anu ogé tiasa banding upami anjeun henteu satuju sareng kaputusan hakim.

Prosedur panggero

Dina sadaya kasus anu sanés, prosedur ngageroan dimimitian, dina hal éta pendapat hakim dina konflik anu khusus dipénta. Subpoena dasarna nyaéta panggilan pikeun muncul di pengadilan; mimiti prosedur. Tangtosna, pengacara anjeun aya kanggo nyarios sareng anjeun nalika sidang, tapi ogé pikeun ngabantosan anjeun sateuacan sareng saatos sidang. Kontak sareng pengacara sering dimimitian saatos nampi panggilan atanapi nalika anjeun badé ngirim nyalira. Nalika anjeun ngamimitian prosedur nyalira ku sabab kitu anu nungtut, pengacara henteu ngan ukur mamatahan naha ngamimitian prosedurna ngahasilkeun, tapi anjeunna ogé nyerat saman anu kedah nyumponan sagala rupa kriteria. Sateuacan nyusun seruan, pengacara tiasa, upami hoyong, ngahubungi heula pihak lawan sacara nyeratna pikeun ngahontal solusi anu pikaresepeun, tanpa ngamimitian prosés hukum. Upami éta ngagaduhan prosedur panggilan, kontak salajengna sareng pihak lawan ogé bakal diurus ku pengacara pikeun mastikeun yén prosedur na lancar. Sateuacan kasus ieu didangukeun sacara lisan ku hakim, bakal aya babak tertulis anu mana dua pihak tiasa silih némbalan. Dokumén anu dikirimkeun bulak-balik biasana dilebetkeun ku hakim nalika sidang lisan kasus. Dina kaseueuran kasus, Nanging, saatos babak tertulis sareng mediasi, éta henteu deui dugi ka rapat, ku cara ngatur antara dua pihak. Naha kasus anjeun nepi ka sidang sareng anjeun henteu satuju kana kaputusan saatos sidang? Upami éta ogé, pengacara anjeun bakal ngabantosan anjeun pikeun banding upami diperlukeun.

Prosedur banding hukum administrasi

Upami anjeun henteu satuju sareng kaputusan badan administrasi (organisasi pamaréntahan) sapertos CBR atanapi kotamadya, anjeun tiasa nolak. Anjeun tiasa gaduh serat bantahan anu disusun ku pengacara anu gaduh wawasan kana tingkat kasuksésan nyungkeun bantosan sareng saha anu terang alesan naon anu kedah ditepikeun. Upami anjeun ngadaptar bantahan, awak bakal nyandak kaputusan ngeunaan bantahan (bob). Upami anjeun henteu satuju sareng kaputusan ieu, anjeun tiasa ngajukeun bewara banding. Ka badan mana, sapertos pengadilan, CBb, CRvB atanapi RvS, banding kedah dikintunkeun gumantung kana kasus anjeun. Pengacara tiasa ngabantosan anjeun ngalebetkeun bewara banding ka otoritas anu cocog sareng, upami perlu, nyusun réspon kana pernyataan pertahanan badan administrasi. Pamustunganana, hakim bakal mutuskeun perkara éta saatos sidang lisan. Upami anjeun henteu satuju sareng kaputusan hakim, anjeun masih tiasa banding dina kaayaan anu tangtu.

(Subpoena) hukum pidana

Di Walanda, Dinas Penuntutan Umum dituduh nalungtik sareng ngadakwa pelanggaran pidana. Upami anjeun parantos nampi panggilan ti Dinas Penuntutan Umum, anjeun disangka ngalakukeun kajahatan kriminal saatos panilitian awal dilaksanakeun. Ngiring pengacara mangrupikeun langkah anu wijaksana. Kasus kriminal tiasa sacara hukum diisi sareng nganalisis dokumén peryogi pangalaman. Pengacara tiasa ngabantah saman supaya sidang lisan tiasa dicegah. Dina kaseueuran kasus, sidang lisan pikeun kasus kriminal lumangsung di tempat umum. Pengacara bakal tiasa ngagambarkeun anjeun pangsaéna nalika ngupingkeun lisan. Mangpaat ngiringan pengacara, contona saatos mendakan kasalahan anu dilakukeun salami panyilidikan, tiasa dugi ka dibébaskeun. Upami anjeun tungtungna henteu satuju kana kaputusan hakim, anjeun tiasa banding.

Pengacara sering tiasa ngalakukeun hal pikeun anjeun sateuacan anjeun nampi panggilan. Pengacara tiasa, diantara anu sanésna, nawiskeun dukungan sareng bantosan nalika diinterogasi pulisi atanapi mamatahan palanggaran pidana anu anjeun disangka.

kacindekan

Sanaos anjeun tiasa nyewa pengacara pikeun ngamimitian salah sahiji prosedur di luhur, ahli hukum ogé tiasa ngabantosan anjeun di luar rohangan sidang. Salaku conto, pengacara ogé tiasa nyerat serat kanggo anjeun dina setting bisnis. Henteu ngan ukur surat anu ditulis numutkeun kahoyong anjeun anu nempatkeun ramo dina tempat anu nyeri, tapi anjeun ogé nampi élmu hukum ngeunaan masalah anjeun. Kalayan bantosan pengacara anjeun bakal dibantosan ku anu kedah sareng teu kedah dilakukeun tina kasus anjeun sareng kasuksésan langkung kanyataan tibatan ngan ukur ngarep-ngarep.

Pondokna, pengacara nyarankan, médiasi sareng ngagugat masalah hukum anjeun sareng teras-terasan meta pikeun kapentingan klienna. Kanggo prospek anu pangsaéna, anjeun pasti bakal nguntungkeun tina ngiring pengacara.

Naha saur anjeun peryogi naséhat ahli atanapi bantosan hukum ti pengacara khusus saatos maca tulisan di luhur? Punten kontak Law & More. Law & MoreAhli hukum khusus kana sagala rupa daérah hukum sareng resep ngabantosan anjeun ku telepon atanapi e-mail.

ngabagikeun
Law & More B.V.