Naon catetan kriminal?

Naha anjeun ngalanggar aturan corona sareng didenda? Teras, dugi ka ayeuna, anjeun ngagaduhan résiko ngagaduhan catetan kriminal. Denda corona tetep aya, tapi teu aya deui catetan dina catetan kriminal. Naha catetan pidana janten duri sapertos di sisi Déwan Perwakilan sareng parantos aranjeunna milih ngaleungitkeun langkah ieu?

Naon catetan kriminal?

Barang berita

Upami anjeun ngalanggar undang-undang, anjeun tiasa kéngingkeun catetan kriminal. Rékaman pidana ogé disebut 'ekstrak dokuméntasi yudisial'. Mangrupikeun tinjauan umum tina nyinggung dina Sistem Dokuméntasi Yudisial. Bédana kajahatan sareng nyinggung penting di dieu. Upami anjeun parantos ngalakukeun kajahatan maka éta bakal aya dina catetan kriminal anjeun. Upami anjeun parantos ngalakukeun pelanggaran, ieu ogé tiasa dilakukeun, tapi henteu kedah kitu waé. Nyinggung mangrupikeun pelanggaran minor. Pelanggaran tiasa dirékam nalika dihukum ku hukuman langkung ti EUR 100, pamecatan atanapi denda langkung ti EUR 100. Kejahatan mangrupikeun pelanggaran anu langkung serius, sapertos maling, rajapati sareng perkosaan. Denda Corona ogé kaputusan siksa langkung ti EUR 100. Dugi ka ayeuna, ku alatan éta, catetan dilakukeun dina dokuméntasi yudisial nalika denda korona ditumpukeun. Dina Juli, jumlah denda langkung ti 15 000. Menteri Grapperhaus Menteri Kaadilan sareng Kaamanan negeskeun hal ieu, saatos anjeunna nampi denda sahingga catetan kriminal kusabab henteu nurut kana aturan korona dina kawinan na nyalira.

konsékuansi

Catetan pidana tiasa gaduh pangaruh ageung ka palaku. Nalika anjeun ngalamar damel, VOG (Sertipikat Perilaku Alus) kadang-kadang dilarapkeun. Ieu mangrupikeun deklarasi anu nunjukkeun yén paripolah anjeun henteu mangrupikeun bantahan pikeun ngalakukeun tugas atanapi jabatan anu tangtu di masarakat. Rékaman pidana panginten anjeun henteu nampi VOG. Dina hal éta anjeun henteu kénging deui latihan sababaraha profési, sapertos pangacara, guru atanapi bailiff. Kadang visa atanapi ijin tinggal tiasa ditolak. Perusahaan asuransi ogé tiasa naroskeun naha anjeun ngagaduhan catetan kriminal nalika anjeun ngajukeun asuransi. Dina hal éta anjeun wajib nyatana anu leres. Kusabab catetan kriminal anjeun moal ngagaduhan asuransi.

Akses kana sareng neundeun data kriminal

Naha anjeun henteu terang upami anjeun gaduh catetan kriminal? Anjeun tiasa ngakses rékaman kriminal anjeun ku ngirim serat atanapi e-mail ka Layanan Émbaran Yudisial (Justid). The Justid mangrupikeun bagian tina Kamentrian Kaadilan sareng Kaamanan. Upami anjeun henteu satuju kana naon anu aya dina catetan kriminal anjeun, anjeun tiasa ngajukeun parobihan. Ieu disebut pamundut pikeun koréksi. Pamundut ieu kedah dikintunkeun ka Kantor Depan Justid. Anjeun bakal nampi kaputusan tertulis dina pamundut dina opat minggu. Periode ingetan tangtu dilarapkeun kana data yudisial tina pelanggaran anu aya dina catetan kriminal. Hukum nangtukeun sabaraha lami inpormasi ieu kedah tetep aya. Mangsa ieu langkung pondok pikeun nyinggung tibatan kajahatan. Dina kasus kaputusan kriminal, contona dina kasus denda korona, data bakal dihapus 5 taun saatos mayar denda lengkep.

Hubungi pengacara

Kusabab catetan kriminal ngagaduhan akibat sapertos kitu, masuk akal pikeun ngontak pengacara gancang-gancang upami, contona, anjeun nampi koronafine atanapi parantos ngalakukeun pelanggaran. Bisa jadi, kanyataanna, aya periode waktos anu tangtu anu oposisi kedah diserahkeun ka jaksa umum. Kadang-kadang sigana langkung gampang pikeun mayar denda atanapi sasuai sareng layanan masarakat, contona dina kasus kaputusan kriminal. Nanging, langkung saé hal éta ditaksir ku pengacara. Barina ogé, jaksa penuntut umum ogé tiasa ngalakukeun kasalahan atanapi ngawangun kasalahan anu salah. Salaku tambahan, jaksa umum atanapi hakim kadang-kadang langkung leueur tibatan pejabat anu nandakeun denda atanapi nyatet pelanggaran éta. Pengacara tiasa parios naha denda éta dibenerkeun sareng tiasa ngabéjaan anjeun upami éta kaputusan anu saé pikeun banding. Pengacara tiasa nyerat bewara oposisi sareng ngabantosan hakim upami perlu.

Naha anjeun ngagaduhan patarosan ngeunaan topik di luhur atanapi anjeun hoyong terang naon anu tiasa kami laksanakeun pikeun anjeun? Punten kersa ngahubungi pengacara di Law & More kanggo inpormasi lengkep. Sanajan anjeun henteu yakin naha anjeun peryogi pengacara. Ahli ahli sareng ahli hukum khusus kami dina hukum hukum pidana bakal senang ngabantosan anjeun.

ngabagikeun