Naon hak anjeun salaku panyewa?

Unggal panyewa ngagaduhan hak ngagaduhan dua hak penting: hak pikeun kanikmatan hirup sareng hak nyéwa perlindungan. Dimana urang ngabahas hak mimiti panyewa anu aya hubunganana sareng kawajiban tuan tanah, hak kadua panyewa sumping dina blog anu misah ngeunaan panyalindungan nyéwa. Éta sababna patarosan anu sanés anu bakal dibahas dina blog ieu: naon waé hak séjén anu ngagaduhan panyewa? Hak pikeun kanikmatan hirup sareng hak nyéwa panyalindungan sanés hiji-hijina hak anu ngagaduhan panyewa ngalawan tuan tanah. Salaku conto, panyewa ogé ngagaduhan hak pikeun sababaraha hak dina kontéks transfer properti anu henteu nyéwa sareng sareng subletting. Kadua hakna dibahas sacara sakaligus dina blog ieu.

Naon hak anjeun salaku panyewa?

Mindahkeun properti henteu nyéwa

Ayat 1 Pasal 7: 226 tina Kodeu Sipil Walanda, anu dilarapkeun ka panyewa tempat padumukan sareng ruang komérsial, nyatakeun hal-hal ieu:

"Mindahkeun harta bumi anu pasatujuan nyewa ngajantenkeun (…) ku tuan tanah mindahkeun hak sareng kawajiban tuan tanah tina perjanjian tenancy ka anu kéngingkeun. "

Pikeun anu nyewa, tulisan ieu hartosna mimitina sadayana yén alih kapamilikan harta anu diséwa, contona ku jual ku tuan tanah ka anu sanés, henteu ngeureunkeun perjanjian nyéwa. Salaku tambahan, panyewa tiasa negeskeun klaim ngalawan panerusna hukum tuan tanah, ayeuna yén panerusna hukum ieu nganggap hak sareng kawajiban tuan tanah. Pikeun sual anu klaim justru boga panyewa, penting pikeun mimiti netepkeun mana hak sareng kawajiban tuan tanah anu diturunkeun ka panerusna hukum. Numutkeun alinea 3 tina Pasal 7: 226 tina Kodeu Sipil, ieu khususna hak sareng kawajiban tuan tanah anu langsung aya hubunganana sareng panggunaan properti séwang pikeun pertimbangan anu kedah dibayar ku panyewa, nyaéta nyéwa. Ieu ngandung harti yén klaim yén panyewa tiasa dilakukeun ngalawan panerusna hukum tuan tanah, dina prinsipna, aya hubunganana sareng dua hak na anu paling penting: hak pikeun kanikmatan hirup sareng hak nyéwa perlindungan.

Nanging, seringna, anu nyewa sareng tuan tanah ogé ngadamel perjanjian séjén dina perjanjian nyéwa dina hal kontén anu sanés sareng nyatet ieu dina klausa. Conto anu umum mangrupikeun klausa ngeunaan hak-hak tilas hak tenant. Sanaos henteu kéngingkeun panyewa pikeun kiriman, éta henteu nunjukkeun kawajiban anu gaduh bumi pikeun nawiskeun: tuan tanah mimiti kedah nawiskeun harta anu diséwa pikeun dijual ka panyewa sateuacan éta tiasa dijual ka panerusna hukum anu sanés. Naha tuan tanah anu salajengna ogé kaiket ku klausa ieu ka panyewa? Upami ningali hukum kasus, ieu sanés masalahna. Ieu nyayogikeun yén hak sateuacana pikeun panyewa henteu langsung dikaitkeun sareng séwaan, janten klausa ngeunaan hak mésér hak milik anu diséwa henteu pas ka panerusna hukum tuan tanah. Ieu ngan ukur bénten upami ngeunaan pilihan mésér ti panyewa sareng jumlah anu kedah dibayar périodik ka tuan tanah ogé kalebet unsur imbuhan pikeun akuisisi pamungkas.

Subletting

Salaku tambahan, Pasal 7: 227 tina Kodeu Sipil nyatakeun hal-hal ieu ngeunaan hak-hak panyewa:

"Penyewa anu berwenang pikeun masihan harta anu diséwa dianggo, sapinuhna atanapi sabagian, ka batur, kacuali anjeunna kedah nganggap yén anu nyéwa bakal gaduh bantahan anu wajar pikeun panggunaan anu sanés."

Sacara umum, jelas tina tulisan ieu yén panyewa ngagaduhan hak pikeun nurunkeun sadayana atanapi sabagian tina harta séwang ka jalma sanés. Dina pandangan bagian kadua Pasal 7: 227 tina Kodeu Sipil, panyewa henteu tiasa, Nanging, teraskeun deui upami anjeunna ngagaduhan alesan pikeun curiga yén tuan tanah bakal ngabantah ieu. Dina sababaraha kasus, bantosan tuan tanah dibuktikeun, contona upami larangan subletting dilebetkeun kana perjanjian kontrakan. Upami éta, subletting ku panyewa henteu kénging. Upami panyewa ngalakukeun ieu kumaha waé, panginten aya denda pamulanganana. Denda ieu teras kedah dikaitkeun sareng larangan dina subletting dina perjanjian nyéwa sareng kaiket kana jumlah maksimum. Salaku conto, subletting kamar tina Air B & B tiasa ku cara ieu dilarang dina kontrakan, anu sering janten hal éta.

Dina kontéks ieu, artikel 7: 244 tina Kodeu Sipil ogé penting pikeun subletting ruang keluarga, anu nyatakeun yén panyewa ruang tamu henteu kéngingkeun nyéwa sadaya rohangan hirup. Ieu henteu dilarapkeun ka bagéan rohangan hirup, sapertos kamar. Kalayan kecap séjén, anu nyewa sacara prinsip bébas pikeun sawaréh nempatan ruang kulawarga ka anu sanés. Sacara prinsipna, kapal selam ogé ngagaduhan hak tetep dina harta anu diséwa. Ieu ogé lumaku upami panyewa kedah ngosongkeun harta anu diséwa nyalira. Barina ogé, Pasal 7: 269 tina Kodeu Sipil Walanda nyayogikeun yén tuan tanah bakal tetep sublet ku jalanna hukum, sanajan perjanjian sewa utama parantos réngsé. Nanging, kaayaan ieu di handap kedah dicumponan pikeun kaperluan tulisan ieu:

  • Rohangan hirup mandiri. Kalayan kecap séjén, ruang keluarga anu gaduh aksés nyalira sareng fasilitas pentingna nyalira, sapertos dapur sareng kamar mandi. Ngan ukur kamar anu henteu katingali salaku ruang keluarga anu mandiri.
  • Kasapukan Sub Mangga. Mangrupikeun perjanjian antara panyewa sareng bawahan anu nyumponan sarat pikeun perjanjian sewaan, sakumaha anu dijelaskeun dina Pasal 7: 201 tina Kodeu Sipil.
  • Perjanjian kontrakan nyéwaan rohangan hirup. Istilah sanésna, perjanjian sewa utama antara panyewa sareng tuan tanah kedah aya hubunganana sareng séwaan sareng ngajakan rohangan anu dilarapkeunna ruang hukum hirup.

Upami ketentuan di luhur henteu ditutuhkeun, kapal selam masih teu ngagaduhan hak atanapi hak klaim ti tuan tanah hak tetep dina harta séwang saatos perjanjian sewaan utama antara panyewa sareng tuan tanah parantos diakhiri, janten pengusiran ogé dilawan pikeun anjeunna. Upami subtenant éta nyumponan saratna, anjeunna kedah tumut kana kanyataan yén tuan tanah tiasa ngamimitian prosés ngalawan subtenant saatos genep bulan pikeun nyababkeun terminasi tina subletting sareng evakuasi let.

Sami-sami ruang tamu, rohangan komérsial ogé tiasa dilenyepan ku panyewa. Tapi kumaha hubungan anu jero sareng tuan tanah dina hal ieu, upami panyewa henteu berwenang pikeun ngalakukeunana atanapi kedah ngosongkeun harta anu diséwa? Pikeun 2003 aya bédana anu jelas: tuan tanah teu aya hubunganana sareng subtenant kusabab subtenant éta ngan ukur ngagaduhan hubungan légal sareng panyewa. Hasilna, kapal selam ogé henteu ngagaduhan hak sahingga klaim ngalawan tuan tanah. Saprak harita, undang-undang parantos robih dina hal ieu sareng netepkeun yén upami perjanjian sewa utama antara panyewa sareng tuan tanah réngsé, panyewa kedah ngurus kapentingan sareng posisi bawahan ku, contona, ngagabung sareng subtenant dina prosés sareng tuan tanah. Tapi upami perjanjian sewa utama masih diakhirkeun saatos prosés, hak-hak bawahan ogé bakal réngsé.

Naha anjeun nyewa sareng anjeun ngagaduhan patarosan ngeunaan blog ieu? Teras kontak Law & More. Pengacara kami ahli dina bidang hukum tenancy sareng senang masihan anjeun nasihat. Éta ogé tiasa ngabantosan anjeun sacara sah upami sengketa nyéwa anjeun ngahasilkeun prosés hukum.

ngabagikeun