Peraturan Perlindungan Data Umum EU anyar sareng implikasi na pikeun panerapan Walanda

Dina tujuh bulan, aturan panyalindungan data Éropa bakal ngalaman parobihan panggedéna dina dua puluh taun. Kusabab aranjeunna didamel dina taun 90an, jumlah inpormasi digital anu urang ciptana, candak, sareng toko parantos kalangkungan ningkat. [1] Kantun nempatkeun, régimasi anu lami henteu deui cocog pikeun tujuan sareng kaamanan siber janten masalah anu langkung penting pikeun organisasi di sakuliah EU. Dina raraga ngajagaan hak-hak individu ngeunaan data pribadina, régulasi anyar bakal ngagentos Data Protection Diréktur 95/46 / EC: GDPR. Perda ieu henteu ngan ukur dirarancang pikeun ngajagaan sareng nguatkeun sakumna privasi data warga Éropah, tapi ogé pikeun ngaropéa undang-undang privasi data di Éropa, sareng ngarobih deui cara organisasi dina peuntas wilayah éta ngadeukeutan data privasi. [2]

Panerapan & Undangan Pelaksanaan Data Perlindungan Data Umum Walanda

Sanaos GDPR bakal langsung diterapkeun di sadaya Anggota Anggota, undang-undang nasional kedah dirobih kanggo ngatur sababaraha aspék GDPR. Peraturan kaasup seueur konsep sareng norma kabuka anu kedah dibentuk sareng diasah dina prakna. Di Walanda, perobahan legislatif perlu parantos diterbitkeun dina draf hukum nasional anu pangheulana. Upami parlemén Belanda sareng saatosna Senat Walanda milih pikeun ngadopsi éta, Hukum Pelaksanaan bakal dilaksanakeun. Ayeuna, teu écés iraha sareng naon bentukna tagihanana bakal sacara resmi diterapkeun, kusabab éta henteu parantos dikirim ka parlemén. Urang kedah sabar, ngan waktosna tiasaeun.

Peraturan Perlindungan Data Umum EU anyar sareng implikasi na pikeun panerapan Walanda

Kauntungan & Kalemungan

Penegak GDPR ngahasilkeun kauntungan, kitu ogé kalemahan. Kauntungan pangbadagna nyaéta poténsial harmoni tina régulasi régulasi. Nepi ka ayeuna, usaha kedah ngiringan perda panyalindungan data tina 28 nagara anggota anu béda. Sanaos sababaraha kauntungan, GDPR ogé dikritik. GDPR ngandung peruntukan anu mana rohangan pikeun sababaraha interpretasi. Pendakan anu béda ku nagara anggota, anu dimotivasi ku budaya sareng prioritas pengawas, teu kaetang. Hasilna, tingkat mana GDPR bakal ngahontal skim harmoniana teu pasti.

Bedana antara GDPR sareng DDPA

Aya sababaraha bédana antara Peraturan Perlindungan Data Umum sareng UU Perlindungan Data Walanda. Bedana anu paling penting disebatkeun dina bab ka opat kertas bodas ieu. Dugi 25 Méi 2018, DDPA bakal sapinuhna atanapi kanggo anu hébat dileungitkeun ku Démokratik Walanda. Peraturan énggal bakal ngagaduhan akibat anu penting henteu ngan ukur pikeun jalma alami tapi ogé pikeun usaha. Ku sabab eta, penting pikeun usaha Belanda sadar kana bénten sareng akibat ieu. Sedar kana kanyataan yén hukumna robih, nyaéta léngkah anu munggaran pikeun pindah ka arah patuh.

Ngaléngkah kana Pamatuhan

'Kumaha atuh janten patuh?', Patarosan panaroskeun ti seueur pangusaha diri. Pentingna patuh kana GDPR jelas. Denda maksimal pikeun gagal nuturkeun régulasi nyaéta opat persén kali global taunan taun payun, atanapi 20 juta euro, anu mana langkung luhur. Usaha kedah ngarencanakeun pendekatan, tapi sering aranjeunna henteu terang naon léngkah anu aranjeunna kedah laksanakeun. Kusabab éta, kertas bodas ieu ngandung léngkah praktis pikeun ngabantosan bisnis anjeun nyiapkeun pikeun patuh GDPR. Nalika datang ka persiapan, paribasa 'baik-baik dimimitian satengah dilakukeun' pasti cocog.

Versi lengkep kertas bodas ieu sayogi ngalangkungan tautan ieu.

kontak

Upami anjeun gaduh patarosan atanapi koméntar saatos maca tulisan ieu, punten hilap ngahubungi mr. Maxim Hodak, pengacara di Law & More via maxim.hodak@lawandmore.nl atanapi mr. Tom Meevis, pengacara-hukum di Law & More via tom.meevis@lawandmore.nl or call +31 (0)40-369 06 80.

[1] M. Burgess, GDPR bakal ngarobih panyalindungan data, kabel 2017.

[2] Https://www.internetconsultatie.nl/uitvoeringswetavg/detail.

ngabagikeun