Bagikeun modal

Bagikeun modal

Naon modal saham?

Modal saham mangrupikeun ekuitas dibagi kana saham perusahaan. Éta mangrupikeun modal anu diatur dina perjanjian perusahaan atanapi pasal-pasal asosiasi. Modal saham perusahaan mangrupikeun jumlah dimana perusahaan parantos ngaluarkeun atanapi tiasa ngaluarkeun saham ka para pemegang saham. Modal saham ogé bagian tina kawajiban perusahaan. Liabilities nyaéta hutang jeung biaya.

pausahaan

Ngan pausahaan kawates swasta (BV) jeung pausahaan kawates publik (NV) ngaluarkeun saham. Pamilik tunggal sareng kemitraan umum (VOF) henteu tiasa. Akta notaris kalebet perusahaan terbatas swasta sareng perusahaan terbatas umum. Pausahaan ieu ngagaduhan kapribadian hukum, hartosna aranjeunna gaduh hak sareng kawajiban. Hal ieu ngamungkinkeun perusahaan pikeun ngalaksanakeun hakna ngalawan pihak katilu sareng tugasna tiasa dilaksanakeun. Kontrol di perusahaan dibagi kana saham. Dina basa sejen, ku nyekel saham, hiji boga saham kontrol, sarta nu nyekel saham bisa nampa distribusi kauntungan dina bentuk dividends. Sedengkeun dina pausahaan kawates swasta, sahamna kadaptar (jeung ku kituna bisa ditransfer kawates), dina pausahaan publik kawates, saham bisa dikaluarkeun boh dina bentuk bearer (wangun saham, dimana jalma anu bisa némbongkeun yén manéhna owns eta). ogé dianggap nu boga hak saham) jeung dina formulir didaptarkeun. Hal ieu ngamungkinkeun hiji parusahaan kawates go public, sakumaha biasa bisa mindahkeun kalawan bébas. Mindahkeun saham dina pausahaan kawates salawasna ngaliwatan notaris.

Modal minimal

Modal anu kadaptar sareng dikaluarkeun kedah sahenteuna modal minimum pikeun perusahaan terbatas umum. Modal minimum ieu € 45,000. Lamun ibukota otorisasi leuwih luhur, sahenteuna saperlima kudu dikaluarkeun (Pasal 2:67 tina Code Sipil). Modal minimum kedah dibayar kana rekening bank perusahaan nalika dilebetkeun. Pernyataan bank bakal dikaluarkeun pikeun tujuan ieu. Perusahaan terbatas swasta ayeuna henteu deui tunduk kana modal minimum.

Nilai perusahaan versus nilai equity

perusahaan nilai nyaéta nilai perusahaan tanpa merhatikeun struktur pembiayaan. Nyatana, éta mangrupikeun nilai operasional perusahaan. Kaadilan

ajen nyaeta jumlah seller narima pikeun diobral saham na. Dina basa sejen, nilai parusahaan dikurangan hutang net interest-bearing. Unggal saham dina BV atanapi NV gaduh nilai nominal, atanapi nilai saham dumasar kana anggaran dasar. Modal saham anu dikaluarkeun tina BV atanapi NV mangrupikeun jumlah total nilai nominal saham anu dikaluarkeun ku perusahaan éta. Ieu mangrupikeun saham perusahaan sareng pemegang saham di luar perusahaan.

Bagikeun masalah

Masalah saham nyaéta masalah saham. Pausahaan ngaluarkeun saham pikeun alesan. Aranjeunna ngalakukeun kitu pikeun ngumpulkeun modal equity. Tujuanana nya éta pikeun nyieun investasi atawa tumuwuh pausahaan. Nalika anjeun ngamimitian perusahaan, anjeun tiasa mutuskeun sabaraha saham anu bakal dikaluarkeun sareng naon hargana. Sering pangusaha milih nomer anu langkung ageung, ku kituna anjeun tiasa ngajualna di hareup upami diperyogikeun. Baheula, aya jumlah minimum pikeun nilai saham, tapi aturan éta ayeuna parantos dileungitkeun. Sanajan kitu, éta wijaksana pikeun nempatkeun cukup beurat dina eta, sakumaha pausahaan séjén hoyong ningali creditworthiness Anjeun. Saham mangrupikeun alat anu anjeun tiasa dianggo pikeun ngabiayaan bisnis anjeun. Ku cara ieu, anjeun narik artos anu anjeun peryogikeun pikeun operasi anjeun sareng kamekaran perusahaan salajengna. Duit anu anjeun kumpulkeun ku ngaluarkeun saham sayogi pikeun anjeun salamina sareng disebut ekuitas. Upami anjeun gaduh saham dina perusahaan, éta ogé sertipikat kapamilikan bagian tina perusahaan éta. Salaku pemegang saham, éta ogé masihan anjeun bagian saimbang tina kauntungan. Pikeun perusahaan, aya mangpaatna pikeun gaduh modal saham ieu di perusahaan pikeun dianggo pikeun bisnis sareng investasi. Ngan nalika kauntungan anu dilakukeun tiasa para pemegang saham nyuhunkeun distribusi dividen. Lamun hiji pausahaan nyieun untung, teu salawasna yakin naha anjeun, salaku nu nyekel saham, bakal nampa pamayaran dividend. Dina rapat pemegang saham taunan, pemegang saham mutuskeun naon anu lumangsung kalayan kauntungan: total, parsial, atanapi henteu aya distribusi.

Komponén modal saham

Modal saham diwangun ku sababaraha komponén. Pikeun netelakeun, definisi ringkes ngeunaan komponén ieu di handap heula:

  • Modal saham dikaluarkeun

Ieu mangrupikeun saham anu dikaluarkeun ku perusahaan ka para pemegang saham. Modal saham anu dikaluarkeun ningkat nalika saham énggal atanapi dividen saham dikaluarkeun. Dividen saham sadayana ngeunaan masihan saham énggal ka para pemegang saham salaku ganjaran pikeun kontribusina ka perusahaan. Saham tiasa ditempatkeun ku tilu cara, nyaéta dina par (dina nilai anu dinyatakeun dina saham), di luhur par (teras jumlahna langkung luhur tibatan nilai saham), sareng di handap par (leuwih handap tina nilai saham).

Modal saham disetor (sapinuhna) modal saham anu dibayar nyaéta bagian tina modal anu dikaluarkeun ti mana perusahaan nampi dana atanapi, dina sababaraha kasus, barang. Lamun modal teu acan 100% dibayar nepi, pausahaan boga hak pikeun nelepon nepi sésana ti shareholders. Hiji konsép relevan nyaéta 'disebut-up bagian ibukota .'Ieu ibukota dikaluarkeun mun extent nu eta teu acan dibayar nepi, tapi parusahaan geus mutuskeun eta kudu dibayar nepi. Dina hal ieu, pausahaan boga klaim langsung ngalawan shareholders.

  • Modal saham nominal

Modal saham nominal sacara hukum napel kana saham sareng sami sareng modal saham anu dikaluarkeun. Seueur saham di bursa saham gaduh harga anu langkung luhur tibatan nilai nominalna. Contona, nilai pasar saham bisa jadi sababaraha euro dina watesan nominal. Upami perusahaan ngaluarkeun saham énggal di luhur nilai nominal, anu disebut cagar premium saham didamel pikeun bédana. Cadangan premium saham mangrupikeun istilah ti dunya investasi. Éta ngajelaskeun cadangan kauangan tina Perusahaan Kawates Umum atanapi Perusahaan Kawates Swasta anu diciptakeun ku ngaluarkeun saham di luhur nilai par.

  • Modal saham otorisasi

Modal otorisasi nyaéta jumlah maksimum anu dijelaskeun dina artikel asosiasi dimana saham tiasa dikaluarkeun. Pikeun BV, modal otorisasi nyaéta opsional. Pikeun NV di Walanda, sahenteuna modal minimum atanapi sahenteuna saperlima, upami langkung luhur tibatan modal minimum, ibukota otorisasi kedah dikaluarkeun. Ieu mangrupikeun total modal anu perusahaan tiasa kéngingkeun ku nempatkeun saham. Modal saham otorisasi dibagi kana saham dina portopolio sareng modal saham anu dikaluarkeun. Antara dua, pausahaan bisa mindahkeun sarta nyieun parobahan. Saham portopolio mangrupikeun saham anu anjeun masih tiasa ngaluarkeun salaku perusahaan. Anggap anjeun hoyong ngabiayaan perusahaan anjeun langkung jauh atanapi ngadamel investasi, anjeun tiasa mutuskeun ngaluarkeun saham. Ngalakukeun kitu ngamungkinkeun para pemegang saham mésér aranjeunna, sareng jumlah saham dina portopolio turun; Sabalikna, lamun hiji pausahaan mundut deui saham na ti shareholders, biasa di naek portopolio.

Nilai tukeur

Pausahaan ogé tiasa mutuskeun pikeun ngajual saham ka masarakat umum. Aranjeunna tiasa ngalakukeun ieu ku jalan umum di bursa saham. Dina bursa saham, suplai jeung paménta nangtukeun nilai unggal dibagikeun. Hiji perusahaan teras nampi nilai pasar saham khusus. Saliwatan, ngan NVs tiasa ngalakukeun ieu kusabab saham kadaptar dina kasus hiji pausahaan kawates swasta.

Susunan blocking

Susunan blocking mangrupa susunan anu ngawatesan kamungkinan mindahkeun kapamilikan saham hiji pausahaan.

Skéma ieu ngabatesan kabébasan pemegang saham pikeun mindahkeun sahamna ka batur. Ieu pikeun nyegah co-shareholders pikeun nyanghareupan pemegang saham anu aneh sapertos kitu. Aya dua jinis pangaturan blocking:

  • Skéma tawaran 

Pamegang saham heula kedah nawiskeun sahamna ka para pemegang saham. Ngan lamun tétéla yén co-shareholders teu hayang nyokot saham bisa nu shareholder mindahkeun kapamilikan saham ka non-pemegang saham.

  • Skéma persetujuan

Pamegang saham babarengan kedah nyatujuan transfer saham anu diusulkeun. Ngan lajeng nu nyekel saham bisa mindahkeun saham na.

Padahal saméméhna, saham pausahaan kawates swasta teu bisa ngan saukur dialihkeun ka pihak katilu (blocking arrangement), hukum – sanggeus bubuka Flex BV Act - nyadiakeun keur susunan kurban, nu bisa nyimpang tina artikel pakaitna (Art. 2:195 tina Code Sipil Walanda). Skéma statutory lumaku lamun euweuh dibekelan dina artikel pakaitna pikeun kurban deviating atawa skéma persetujuan.

Henteu aya susunan blocking pikeun saham anu kadaptar dina perusahaan terbatas umum. Kaseueuran saham bakal diwangun ku saham pembawa dina perusahaan terbatas umum katingali, ngajantenkeun aranjeunna tiasa didagangkeun sacara bébas.

Kaadilan

Jadi modal saham ragrag dina equity. Istilah akuntansi ieu ngagambarkeun nilai sadaya aset perusahaan dikurangan modal hutang. Equity mangrupikeun indikator penting ngeunaan kumaha anjeun lakukeun salaku perusahaan, tapi béda sareng nilai pasar perusahaan anjeun. Kanyataanna, equity ngagambarkeun nilai finansial shareholders bakal nampi dina liquidation parusahaan. Equity penting sabab mindeng ditempo salaku panyangga pikeun nyerep setbacks finansial.

Saatos maca blog ieu, anjeun masih gaduh patarosan, atanapi anjeun pangusaha anu peryogi naséhat sareng bimbingan pikeun nyetél perusahaan? Lajeng wijaksana pikeun kalibet ahli hukum perusahaan. Teras ngahubungan Law & More. Pengacara perusahaan kami bakal resep ngabantosan anjeun.

 

Law & More