Bantahan atanapi banding ngalawan kaputusan IND

Bantahan atanapi banding ngalawan kaputusan IND

Upami anjeun teu satuju sareng kaputusan IND, anjeun tiasa ngabantah atanapi ngabanding. Ieu tiasa nyababkeun anjeun nampi kaputusan anu nguntungkeun dina aplikasi anjeun.

Bantahan

Kaputusan anu henteu nguntungkeun dina aplikasi anjeun

IND bakal masihan kaputusan ngeunaan aplikasi anjeun dina bentuk kaputusan. Upami kaputusan négatip parantos dilakukeun dina aplikasi anjeun, hartosna anjeun moal nampi dokumen tempat tinggal, anjeun tiasa ngajukeun bantahan. Aplikasi anu didaptarkeun di handap ieu tiasa dibantah:

  • Visa pisa-pondok
  • Izin tinggal sementara (MVV)
  • Idin tinggal biasa jangka tetep
  • Idin tinggal biasa permanén atanapi EU nyicingan jangka panjang
  • Pangakuan salaku sponsor
  • Paménta naturalisasi (kabangsaan Walanda)

Proses bantahan

Upami IND nolak aplikasi anjeun, kaputusan bakal nyatakeun naha anjeun tiasa ngantosan bantahan di Walanda. Upami anjeun tiasa ngadagoan prosedur bantahan di Walanda, anjeun tiasa ngadamel pasini pikeun dukungan tempat tinggal di meja IND. Dukungan tempat tinggal bakal disimpen dina paspor anjeun. Éta mangrupikeun stiker anu nunjukkeun yén anjeun tiasa cicing di Walanda salami prosedur anjeun.

Upami kaputusan nyatakeun yén anjeun moal ngantosan prosedur bantahan anjeun di Walanda, anjeun kedah ngantunkeun Walanda. Upami anjeun masih hoyong ngantosan bantahan di Walanda, anjeun tiasa nerapkeun ka pengadilan pikeun paréntah awal.

Dina bewara bantahan, anjeun nyerat naha anjeun ngabantah kaputusan IND. Kirimkeun bewara bantahan sareng salinan kaputusan ka alamat pos anu dinyatakeun dina kaputusan. Anjeun ogé tiasa ngadamel bantahan ku pengacara kami. Dina hal éta, urang tiasa janten kontak anjeun pikeun IND.

Sakali IND nampi bantahan anjeun, aranjeunna bakal ngirimkeun surat anu nyatakeun tanggal resi sareng jaman kaputusan pikeun bantahan. Upami aya dokumén anu kedah dilebetkeun atanapi dilereskeun, anjeun bakal nampi surat ti IND anu nyatakeun dokumén mana anu anjeun kedah nyayogikeun.

IND lajeng bakal mutuskeun bantahan. Lamun bantahan ieu upheld, anjeun bakal nampa kaputusan nguntungkeun dina aplikasi Anjeun. Nanging, upami bewara bantahan anjeun dinyatakeun teu aya dasarna, aplikasi anjeun ayeuna ditolak. Upami anjeun teu satuju, anjeun tiasa banding ka pangadilan.

Obyék kana kaputusan anu nguntungkeun dina aplikasi anjeun

Anjeun ogé tiasa ngabantah upami aplikasi anjeun pikeun idin tinggal parantos disatujuan tapi anjeun teu satuju sareng bagian tina kaputusan. Anjeun tiasa ngajukeun bantahan saatos ngumpulkeun idin tinggal anjeun tina méja IND. Dina hal ieu, anjeun gaduh opat minggu pikeun ngabantah, cacah ti nalika anjeun nampi dokumén tempatna.

pagawean

Lamun bantahan anjeun dinyatakeun unfounded, anjeun tiasa banding ka pangadilan. Dina opat minggu saatos kaputusan ngeunaan bantahan anjeun, anjeun kedah ngintunkeun formulir Petisi/Bantahan anu dieusian ka Kantor Pendaptaran Pusat (CIV).

Kaputusan IND ngeunaan bantahan nunjukkeun naha anjeun tiasa ngantosan banding di Walanda. Sapertos dina kaayaan bantahan, anjeun tiasa nampi dukungan tempat tinggal upami anjeun diidinan ngantosan banding di Walanda. Upami anjeun teu tiasa ngantosan banding di Walanda, anjeun kedah ngantunkeun Walanda. Tapi anjeun tiasa nerapkeun ka pangadilan pikeun paréntah awal pikeun ngantosan banding di Walanda.

Saatos réngsé sareng dikirim dina formulir, anjeun nunjukkeun dina bewara banding naha anjeun teu satuju sareng kaputusan IND ngeunaan bantahan anjeun. Anjeun kudu ngirimkeun bewara banding dina wates waktu diatur ku pangadilan. IND tiasa ngabales béwara banding anjeun nganggo pernyataan pertahanan. Sanggeus ieu, sidang bakal lumangsung.

Sacara prinsip, pangadilan bakal maréntah dina genep minggu. Lamun hakim merlukeun leuwih waktos, anjeunna bakal ngabéjaan pihak promptly. Lamun banding anjeun upheld, hakim bisa maréntah yén:

  • IND kedah marios deui bantahan sareng IND ngadamel kaputusan énggal dimana IND saluyu sareng putusan pengadilan.
  • Konsékuansi hukum putusan IND tetep berlaku
  • Kaputusan hakim sorangan

Sanajan kitu, keur dibuktikeun katuhu ku pangadilan lain hartosna anjeun bakal meunang kapastian ngeunaan idin tinggal. Mindeng, IND bakal nyieun kaputusan anyar tempo putusan pangadilan urang. Tapi, kaputusan ieu masih tiasa nyababkeun kaputusan dimana anjeun nampik ijin tinggal.

Ahli hukum kami khusus dina Hukum Imigrasi sareng tiasa ngabantosan anjeun bantahan atanapi banding. Kami bagja ngabantosan anjeun dina prosés ieu. Anjeun oge bisa kontak Law & More pikeun patarosan sejenna. 

Law & More