Kawajiban tuan tanah

Pasatujuan nyéwa ngagaduhan sababaraha aspek. Aspék anu penting tina ieu nyaéta tuan tanah sareng kawajiban anu dipibanda pikeun panyewa. Titik awal anu aya hubunganana sareng kawajiban anu gaduh bumi nyaéta "kasenangan anu disangka ku panyewa dumasar kana perjanjian séwa". Barina ogé, kawajiban tuan tanah raket patalina sareng hak panyewa. Dina istilah konkrit, titik awal ieu hartosna dua kawajiban penting pikeun tuan tanah. Mimiti, kawajiban Pasal 7: 203 BW pikeun nyayogikeun barang-barang éta pikeun panyewa. Salaku tambahan, kawajiban pangropéa dilarapkeun ka tuan tanah, atanapi dina kecap sanésna pangaturan cacat dina Pasal 7: 204 tina Kodeu Sipil Walanda. Naon anu hartosna duanana kawajiban tuan tanah, bakal dibahas sacara berturutan dina blog ieu.

Kawajiban Gambar tuan tanah

Ngajantenkeun harta anu diséwa sayogi

Ngeunaan kawajiban utama tuan tanah anu mimiti, Pasal 7: 203 tina Kodeu Sipil Walanda nandeskeun yén tuan tanah wajib nyayogikeun harta séwa pikeun panyewa sareng ngantepkeun dugi ka diperyogikeun pikeun panggunaan anu disatujuan. Masalah anu disepakati anu disatujuan, contona, nyéwaan:

  • (mandiri atanapi henteu mandiri) rohangan hirup;
  • rohangan bisnis, dina hartos rohangan ritel;
  • rohangan bisnis sareng kantor sapertos dijelaskeun dina Pasal 7: 203a BW

Penting pisan pikeun ngajelaskeun sacara jelas dina kontrak kontrakan anu parantos disepakati ku para pihak. Barina ogé, jawaban pikeun patarosan naha tuan tanah parantos nyéépkeun kawajiban na bakal gumantung kana naon anu dijelaskeun ku pihak-pihak dina perjanjian sewa ngeunaan tujuan pikeun nyéwa properti. Maka penting henteu ngan ukur nyatakeun tujuan, atanapi sahenteuna panggunaan, dina kontrakan, tapi ogé ngajelaskeun langkung jéntré naon anu tiasa dipiharep ku panyewa dumasar kana tujuanana. Dina kontéks ieu, éta prihatin, salaku conto, fasilitas dasar anu diperyogikeun pikeun nganggo harta séwang ku cara anu khusus. Salaku conto, pikeun panggunaan gedong salaku rohangan ritel, panyewa ogé tiasa nangtoskeun kasadiaan lokét, rak anu tetep atanapi témbok partisi, sareng sarat anu bénten-bénten pisan pikeun rohangan anu diséwa contona pikeun nyimpen limbah atanapi besi tua tiasa diatur dina kontéks ieu.

Kawajiban pangropéa (pakampungan standar)

Dina kontéks kawajiban utama kadua tuan tanah, Pasal 7: 206 tina Kodeu Sipil Walanda nandeskeun yén tuan tanah wajib ngaropea cacat. Naon anu kedah dipikaharti ku cacat langkung dijelaskeun dina Pasal 7: 204 tina Kodeu Sipil: cacad mangrupikeun kaayaan atanapi ciri sipat salaku hasilna anu sipatna henteu tiasa nyayogikeun panyewa anu dipikaresep anu anjeunna ngarepkeun. dasar tina perjanjian nyéwa. Pikeun perkawis éta, numutkeun ka Mahkamah Agung, kanikmatan kalebet langkung ti ngan ukur kaayaan pasipatan séwa atanapi sipat matéri na. Kaayaan anu ngawatesan kanikmatan sanésna ogé tiasa janten cacat dina hartos tina Pasal 7: 204 BW. Dina kontéks ieu, pertimbangkeun, salaku conto, aksés aksésitas anu diarepkeun, aksés sareng penampilan properti anu diséwa.

Sanaos mangrupikeun istilah anu jembar, kalebet sadaya kaayaan anu ngawatesan kanikmatan panyewa, anu diarepkeun tina panyewa henteu kedah ngaleuwihan harepan ti séwang rata-rata. Kalayan kecap séjén, ieu ngandung harti yén panyewa henteu tiasa ngarep-ngarep langkung ti harta anu dijaga kalayan saé. Salaku tambahan, kategori anu béda pikeun objék séwang masing-masing bakal ngangkat harepan masing-masing, numutkeun hukum kasus.

Bisi wae, teu aya cacad upami obyék nyéwa henteu nyayogikeun panyewa anu diarepkeun hasil tina:

  • kaayaan anu tiasa disababkeun ku panyewa dumasar kana kalepatan atanapi résiko. Salaku conto, cacat leutik dina harta anu diséwa dina pandangan sebaran résiko hukum pikeun akun anu disewa.
  • Kaayaan anu aya hubunganana sareng panyewa sacara pribadi. Ieu tiasa kalebet, contona, wates toléransi anu rendah pisan ngeunaan sora hirup normal tina panyewa anu sanés.
  • Gangguan anu saleresna ku pihak katilu, sapertos gangguan lalu lintas atanapi gangguan noise ti teras di gigireun bumi anu diséwa.
  • Penegasan tanpa gangguan anu saleresna, mangrupikeun kaayaan anu, contona, tatangga panyewa ngan ukur ngaku boga hak jalan ngaliwatan kebon panyewa, tanpa ngagunakeunana.

Sanksi bisi ngalanggar kawajiban utama ku tuan tanah

Upami tuan tanah teu tiasa ngajantenkeun harta anu diséwa sayogi pikeun panyewa dina waktosna, sapinuhna atanapi pisan, maka aya kakurangan dina pihak tuan tanah. Sami manglaku upami aya cacad. Dina dua kasus, kakurangan nyababkeun hukuman pikeun tuan tanah sareng masihan panyewa sajumlah kakuatan dina kontéks ieu, sapertos klaim:

  • hal nu minuhan. Ngiringan teras tiasa nungtut ti tuan tanah pikeun nyayogikeun harta anu diséwa dina waktosna, sapinuhna atanapi pisan, atanapi pikeun ngubaran cacat. Nanging, salami anu nyéwa henteu meryogikeun tuan bumi badé dibereskeun, tuan tanah henteu tiasa ngubaran cacadna. Nanging, upami ubar na mustahil atanapi wajar, anu ngirangan henteu kedah kitu. Upami, di sisi anu sanésna, anu nyéwa nolak ngalereskeun atanapi henteu ngalaksanakeunana dina waktosna, panyewa tiasa ngatasi cacat dirina sareng ngirangan biaya éta tina séwa.
  • Ngirangan séwa. Ieu mangrupikeun alternatif pikeun panyewa upami harta anu diséwa henteu sayogi dina waktos atanapi lengkep ku anu nyéwa, atanapi upami aya cacat. Ngirangan séwa kedah dituntut ti pengadilan atanapi panitia penilaian séwa. Klaim kedah dikintunkeun dina 6 bulan saatos panyewa parantos ngalaporkeun cacadna ka tuan tanah. Ti waktos éta, pangirangan séwa ogé bakal diberlakukeun. Nanging, upami panyewa ngijinkeun periode ieu kadaluarsana, hak-hakna pikeun pangirangan séwa bakal dikirangan, tapi moal lungsur.
  • Ngeureunkeun perjanjian kasewaan upami kurangna séwa ngajantenkeun kanikmatan henteu mustahil. Upami cacad anu diséwa henteu kedah diubaran, contona kusabab ubarna mustahil atanapi meryogikeun pengeluaran anu teu tiasa diarepkeun ku anjeunna dina kaayaan anu ditangtoskeun, tapi éta ngajantenkeun kanikmatan anu tiasa disangka ku panyewa teu mungkin pisan, boh anu nyéwa boh anu kirang ngaleyurkeun ngajakan. Dina dua kasus, ieu tiasa dilakukeun ku cara nyatakeun extrajudicial. Nanging, seringna, henteu sadayana pihak satuju kana pembubaran éta, sahingga prosés hukum tetep kedah dituturkeun.
  • ganti rugi. Klaim ieu ngan kusabab panyewa upami kakurangan, sapertos ayana cacat, ogé tiasa disababkeun ku tuan tanah. Ieu kasus, contona, upami cacadna timbul saatos lebet kana kontrakan sareng tiasa disababkeun ku anu nyéwa kusabab, contona, anjeunna henteu acan ngayakeun pangropéa anu cekap dina harta séwang. Tapi ogé, upami cacat anu parantos aya nalika ngajakan dilebetkeun sareng anu nyewa sadar éta dina waktos éta, kedahna terang atanapi ngawartosan ka panyewa yén harta anu diséwa henteu ngagaduhan cacat.

Naha anjeun salaku panyewa atanapi tuan tanah anu kalibet dina sengketa naha tuan tanah atanapi henteu ngagaduhan sarat? Atanapi anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis, contona, maksakeun hukuman ka tuan tanah? Teras kontak Law & More. urang ahli hukum perumahan mangrupikeun ahli dina hukum nyewa sareng seneng masihan anjeun bantosan atanapi naséhat hukum. Naha anjeun nyewa atanapi tuan tanah, at Law & More kami nyandak pendekatan pribadi sareng babarengan sareng anjeun kami bakal marios kaayaan anjeun sareng nangtoskeun strategi (tindak lanjut).

ngabagikeun