Rencana parenting dina kasus cerai

Upami anjeun ngagaduhan murangkalih alit sareng anjeun cerai, perjanjian kedah dilakukeun ngeunaan murangkalihna. Pasatujuan gotong royong bakal ditetepkeun sacara tinulis dina perjanjian. Perjanjian ieu katelah rencana kolot. Rencana parenting mangrupikeun dasar anu saé pikeun perceraian anu saé.

Naha rencana parenting wajib?

Hukum nyatakeun yén rencana parenting wajib pikeun kolot anu nikah anu cerai. Rencana parenting ogé kedah disusun nalika kolot anu kadaptar parantos dibubarkeun kemitraan anu kadaptar. Kolot anu sanés nikah atanapi pasangan anu kadaptar, tapi anu ngagunakeun kawenangan kolot babarengan, ogé diharepkeun ngadamel rencana kolot.

Rencana parenting dina kasus cerai

Naon anu disebatkeun rencana parenting?

Hukum nyatakeun yén rencana parenting sahenteuna kedah ngandung perjanjian ngeunaan:

  • kumaha anjeun ngalebetkeun murangkalih dina ngagambar rencana parenting;
  • kumaha anjeun ngabagi perawatan sareng pamekaran (pangaturan perawatan) atanapi cara nungkulan budak anjeun (pangaturan aksés);
  • kumaha jeung sabaraha sering anjeun masihan silih inpormasi ngeunaan anak anjeun;
  • kumaha anjeun nyandak kaputusan babarengan dina topik anu penting, sapertos pilihan sakola;
  • biaya perawatan sareng pangasuh (ngadukung anak).

Anjeun tiasa ogé milih kalebet perjanjian sanés dina rencana parenting. Salaku conto, naon anu anjeun, salaku kolot, mendakan penting dina dididik anjeun, aturan anu tangtu (waktu saré, PR) atanapi pandangan ngeunaan hukuman. Anjeun ogé tiasa ngalebetkeun hiji hal ngeunaan kontak sareng kadua kulawarga dina rencana parenting. Janten anjeun sacara sukarela tiasa ngalebetkeun ieu dina rencana parenting.

Ngagambar rencana parenting

Éta tangtu saé upami anjeun tiasa nyandak perjanjian anu saé sareng anu sanés. Upami, ku alesan naon, ieu moal mungkin, anjeun tiasa nyauran panganteur atanapi pengacara kulawarga di Law & More. Kalayan pitulung ti Law & More mediator anjeun tiasa ngabahas eusi rencana parenting dina panungtun propésional sareng ahli. Upami mediasi henteu nawiskeun solusi, ahli hukum hukum kulawarga khusus kami ogé aya dina jasa anjeun. Ieu ngamungkinkeun anjeun pikeun bernegosiasi sareng pasangan anu sanés pikeun ngadamel perjanjian ngeunaan murangkalih.

Naon anu bakal kajadian ka rencana parenting?

Pengadilan tiasa nyebatkeun cerai anjeun atanapi ngaleyurkeun hubungan anu didaptarkeun. Pengacara hukum kulawarga Law & More bakal ngirim rencana asuhan kolot ka pengadilan pikeun anjeun. Pengadilan teras ngagantelkeun rencana parenting kana katetepan cerai. Hasilna, rencana parenting mangrupikeun bagian tina kaputusan pengadilan. Kadua kolotna wajib taat kana perjanjian dina rencana parenting.

Naha teu mungkin pikeun nyusun rencana parenting?

Sering kajantenan yén kolot henteu ngahontal perjanjian pinuh ngeunaan eusi rencana parenting. Dina kasus éta, aranjeunna ogé henteu tiasa matuh ka sarat cerai hukum. Aya pengecualian pikeun kasus sapertos kitu. Kolot anu tiasa nunjukkeun yén aranjeunna parantos ngalakukeun usaha anu cekap pikeun ngahontal perjanjian, tapi gagal pikeun ngalakukeunana, tiasa nyatakeun ieu dina dokumén ka pengadilan. Pengadilan teras tiasa ngucapkeun cerai sareng mutuskeun nyalira kana poin anu teu disatujuan ku sepuh.

Naha anjeun hoyong pepegatan sareng anjeun peryogi bantosan dina nyusun rencana parenting? Saterusna Law & More mangrupakeun tempat anu pas pikeun anjeun. Pengacara hukum kulawarga khusus tina Law & More tiasa ngabantosan sareng ngabimbing anjeun ku cerai sareng nyusun rencana parenting.

ngabagikeun