File tanaga: sabaraha lami anjeun tiasa nyimpen data?

File tanaga: sabaraha lami anjeun tiasa nyimpen data?

Dunungan ngolah seueur data ngeunaan karyawanna dina waktosna. Sadaya data ieu disimpen dina file tanaga. Berkas ieu ngandung data pribadi anu penting sareng, pikeun alesan ieu, penting pisan yén ieu dilakukeun sacara aman sareng leres. Sabaraha lami dunungan diidinan (atanapi, dina sababaraha kasus, diperyogikeun) pikeun nyimpen data ieu? Dina blog ieu, anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan jaman ingetan hukum file tanaga sareng cara nungkulanana.

Naon file personel?

Sakumaha didadarkeun di luhur, hiji dunungan mindeng kudu nungkulan data tanaga karyawan na. Data ieu kedah disimpen leres teras ancur. Hal ieu dilakukeun ngaliwatan file personel. Ieu kalebet nami sareng alamat rinci karyawan, kontrak padamelan, laporan kinerja, sareng sajabana. Data ieu kedah sasuai sareng sarat anu nuturkeun aturan AVG, sareng kedah disimpen salami sababaraha waktos.

(Upami anjeun hoyong terang naha file personel anjeun nyumponan sarat AVG, pariksa Daptar pariksa AVG file personel kami. Ieuh)

Panyimpenan data karyawan

AVG teu masihan periode ingetan husus pikeun data pribadi. Henteu aya jawaban anu langsung pikeun waktos ingetan file personel, sabab diwangun ku sababaraha jinis data (pribadi). Mangsa ingetan béda manglaku ka unggal kategori data. Éta ogé mangaruhan naha jalma éta masih pagawé, atanapi parantos ninggalkeun padamelan.

Kategori période ingetan

Sakumaha didadarkeun di luhur, aya période ingetan anu béda anu aya hubunganana sareng panyimpen data pribadi dina file tanaga. Aya dua kritéria anu kudu diperhatikeun, nyaéta naha pagawé masih kénéh digawé, atawa geus ninggalkeun pagawéan. Di handap ieu nunjukkeun lamun data tangtu kudu ancur, atawa rada dipikagaduh.

File tanaga ayeuna

Taya perioda ingetan tetep diatur pikeun data dikandung dina file tanaga ayeuna hiji pagawe anu masih padamelan. AVG ngan ukur maksakeun kawajiban ka pangusaha pikeun ngajaga file personel 'up-to-date'. Ieu ngandung harti yén dunungan sorangan wajib nyetel wates waktu pikeun review periodik file tanaga jeung karuksakan data luntur.

Rincian aplikasi

Data aplikasi anu aya hubunganana sareng pelamar anu henteu diupahan kedah dimusnahkeun dina maksimal 4 minggu saatos tungtung prosedur aplikasi. Data sapertos motivasi atanapi surat lamaran, CV, pernyataan ngeunaan paripolah, korespondensi sareng pelamar digolongkeun dina kategori ieu. Kalayan idin ngalamar, mungkin pikeun nyimpen data sakitar 1 taun.

Prosés reintegrasi

Nalika hiji pagawe parantos réngsé prosés reintegrasi sareng uih deui ka padamelan na, periode ingetan maksimal 2 taun saatos parantosan reintegrasi berlaku. Aya pengecualian pikeun ieu nalika dunungan mangrupikeun asuransi diri. Dina kaayaan éta, periode ingetan 5 taun berlaku.

Maksimum 2 taun saatos réngsé padamelan

Saatos karyawan ninggalkeun padamelan, seueur data (pribadi) dina file personel tunduk kana periode ingetan dugi ka 2 taun.

Kategori ieu kalebet:

  • kontrak pagawean jeung amandemen thereto;
  • Korespondensi anu patali jeung pengunduran diri;
  • Laporan pangajen sareng ulasan kinerja;
  • Korespondensi anu patali jeung promosi/demotion;
  • Korespondensi ngeunaan panyakit ti UWV sareng dokter perusahaan;
  • Laporan patali jeung Act Gatekeeper pamutahiran;
  • Pasatujuan ngeunaan kaanggotaan Déwan Karya;
  • Salinan sertipikat.

Sahenteuna 5 taun saatos réngsé padamelan

Data file tanaga tangtu tunduk kana periode ingetan 5 taun. Ku kituna, dunungan wajib nyimpen data ieu salami 5 taun saatos karyawan ninggalkeun padamelan. Ieu data di handap ieu:

  • Pernyataan pajeg gajian;
  • Salinan dokumén idéntifikasi karyawan;
  • Data etnis jeung asal;
  • Data patali pajeg gaji.

Ku alatan éta, data ieu kudu disimpen salila sahenteuna lima taun, sanajan aranjeunna diganti ku pernyataan anyar dina file tanaga.

Sahenteuna 7 taun saatos réngsé padamelan

Salajengna, dunungan ogé ngagaduhan anu disebut 'kawajiban nahan pajak'. Ieu ngawajibkeun dunungan pikeun nyimpen sadaya rékaman dasar salami 7 taun. Janten ieu kalebet data dasar, garnishment upah, catetan gaji sareng perjanjian gaji.

Masa ingetan kadaluwarsa?

Nalika periode ingetan maksimum data tina file tanaga geus kadaluwarsa, dunungan bisa euweuh ngagunakeun data. Data ieu lajeng kedah ancur.

Nalika jaman ingetan minimum geus kadaluwarsa, dunungan meunang ngancurkeun data ieu. Pangecualian berlaku nalika periode ingetan minimum parantos kadaluwarsa sareng para karyawan naroskeun karusakan data.

Naha anjeun gaduh patarosan ngeunaan période ingetan file staf atanapi waktos ingetan pikeun data sanés? Upami kitu, mangga ngahubungan kami. Urang ahli hukum padamelan bakal senang pikeun mantuan Anjeun!

Law & More