Ngarobih konstitusi Belanda: telekomunikasi komunikasi sénsitip langkung hadé dijaga di masa hareup

Kaping 12 Juli 2017, Sénat Walanda sapuk nyungkeun proposal Menteri Dalam Negeri sareng Hubungan Karajaan Plasterk pikeun, dina waktos anu payun, langkung saé ngajaga privasi email sareng télékomunikasi sénsitip privasi. Pasal 13 ayat 2 UUD Walanda nyatakeun yén rasiah telepon sareng komunikasi telegraf henteu tiasa dilanggar. Nanging, ku ayana kamajuan luar biasa anu anyar dina sektor telekomunikasi pasal 13 alinea 2 peryogi pembaruan.

Konstitusi Walanda

Usul téks anyar sapertos kieu: "sadayana ngagaduhan hak pikeun ngahargaan rasiah koréspondénsi sareng télékomunikasi na". Prosedur pikeun ngarobih pasal 13 Konstitusi Walanda parantos diatur.

ngabagikeun