Lampiran prasangka

Lampiran prasangka: kaamanan sementara samentawis pésta anu henteu mayar

Gantungan préparasi kasebat katingal salaku pangawét, bentuk kantétan samentawis. Gantungan prédhiksi tiasa ngawula pikeun mastikeun yén anu ngahutang teu nyabut barang-barangna saencan sateuacan kreditor tiasa ngémutan panyebaran saleresna ngaliwatan rebutan dina palaksanaan, dimana hakim kedah masihan palaksanaan palaksanaan. Anu bertentangan sareng anu sering disangka, lampiran prasangka nyaéta henteu nyababkeun puas kana garapan. Gantungan préparasi mangrupikeun alat anu seueur dianggo, anu ogé tiasa dianggo salaku ngungkit para tukang ngahutang sareng nampi anjeunna mayar. Dibandingkeun ka nagara-nagara sanés, kantétan barang-barang di Walanda cukup basajan. Kumaha carana barang tiasa napel ngaliwatan lampiran prasangka sareng naon implikasi na?

Lampiran prasangka

Lampiran prasangka

Nalika hiji hoyong ngarebut barang ngalangkungan lampiran prasangka, anjeun kedah ngalebetkeun aplikasi ka hakim relief awal. Aplikasi ieu kedah nyumponan sarat anu tangtu. Aplikasi kedah contona ngandung sifat kantétan anu dipikahoyong, inpormasi anu dijukeun hakna (contona kapamilikan atanapi hak santunan pikeun karusakan) sareng jumlah anu kiridit hoyong ngarebut barang anu ngahutang. Nalika hakim mutuskeun dina panerapanana, anjeunna henteu ngalaksanakeun panilitian anu jembar. Panilitian anu dilakukeun nyaéta singget. Nanging, pamundut pikeun lampiran prasangka bakal ngan ukur disatujuan nalika éta tiasa dituduhkeun yén aya rasa sieun anu jelas yén debitur, atanapi pihak katilu anu ngagaduhan barang, bakal ngaleungitkeun barang-barangna. Sawaréh ku sabab kitu, anu ngahutang teu diwartosan pikeun paménta pikeun kantétan prasangka; rebutan bakal datang sakumaha kejutan.

Di momen aplikasi ieu disatujuan, cara ngagawe utama anu klaim pikeun lampiran prejudgment pakait kudu dilaksanakeun dina jangka waktu anu diatur ku hakim, sahenteuna 8 dinten ti waktos persetujuan ti aplikasi lampiran prejudgment . Biasana, hakim bakal netepkeun istilah ieu 14 dinten. Gantelkeun anu diumumkeun ka penghutang ngalangkungan béwara lampiran anu dijalankeun ku anjeunna ku bailiff. Biasana, gagantelna bakal tetep ditungtun ku kakuatan dugi ka palaparan hasil dicandak. Nalika nyerat ieu dicandak, lampiran prasangka dirobih kana rebutan dina kaayaan palaksanaan sareng kreditor tiasa negeskeun klaim kana barang anu napel tina penghutang. Nalika hakim nolak masihan hibaran tina palaksanaan, lampiran prejudgment bakal kadaluarsa. Sing penting nyaéta kanyataan yén lampiran prejudgment henteu hartosna yén anu ngahutang teu tiasa ngajual barang anu napel. Ieu hartosna yén kantétan na bakal tetep kana barang upami dijual.

Barang mana anu tiasa disita?

Sagala aset tina jalma utang tiasa napel. Ieu ngandung harti yén kantétan tiasa lumangsung ngeunaan hal inventory, upah (penghasilan), rekening bank, imah, mobil, sareng sanésna Lambangna penghasilan mangrupikeun bentuk hiasan. Ieu hartosna barang (dina hal ieu penghasilan) diayakeun ku pihak katilu (dunungan).

Pembatalan gagantel

Gantungan panyimpang kana barang-barang anu ngahutang ogé tiasa dibatalkeun. Mimiti, ieu tiasa kajantenan pangadilan dina cara ngagawe utama mutuskeun yén kantétan éta kudu dibatalkeun. Hiji pihak anu ngahudang (biasana ngahutang) ogé tiasa nyuhunkeun pembatalan tina lampiran. Alesan pikeun ieu mungkin yén debtor nyayogikeun kaamanan alternatif, yén éta muncul tina pamariksaan ringkesan yén lampiran henteu perlu atanapi yén parantos aya prosedural, kasalahan formal.

Kekurangan lampiran prasangka

Sanaos kanyataan yén lampiran prejudgment siga pilihan anu saé, hiji ogé kedah ngémutan kanyataan yén tiasa aya akibat nalika aya panyabutan lampiran prejudgment teuing enteng. Dina waktosna klaim dina cara ngagawe utama anu parah prasangka ditolak, anu kreditor anu parantos nyayogikeun pesenan kanggo lampiran bakal nanggung jawab pikeun ngaruksak anu parantos dikaluarkeun. Sumawona, lampiran lampiran prejudgment ngarugikeun artos (mikir biaya bailiff, biaya pangadilan sareng biaya pengacara), henteu sadayana anu dibayar deui ku anu ngahutang. Salaku tambahan, kreditor salawasna nyandak résiko tina henteu aya nanaon pikeun nuntut, contona kusabab aya hipotek kana harta anu dipasang anu ngaleuwihan niléyna sareng ngagaduhan prioritas nalika dilaksanakeun atanapi - bisi kantétan akun bank - kusabab aya teu aya artos dina rekening bank mayaran.

kontak

Naha anjeun ngagaduhan patarosan atanapi koméntar langkung saatos maca tulisan ieu, rumasa tiasa ngahubungi mr. Maxim Hodak, pengacara di Law & More via maxim.hodak@lawandmore.nl atanapi mr. Tom Meevis, pengacara-hukum di Law & More via tom.meevis@lawandmore.nl atanapi nelepon kami dina +31 (0) 40-3690680.

ngabagikeun