Penjagaan pencegahan: iraha diijinkeun?

Naha pulisi nahan anjeun sababaraha dinten sareng anjeun ayeuna heran naha ieu dilakukeun sacara ketat ku buku? Salaku conto, sabab anjeun ragu kana legitimasi alesanna pikeun ngalakukeunana atanapi kusabab anjeun yakin yén lilana panjang teuing. Rada normal anjeun, atanapi babaturan sareng kulawarga, gaduh patarosan ngeunaan ieu. Dihandap ieu kami nyaritakeun anjeun nalika otoritas yudisial tiasa mutuskeun pikeun nahan tersangka, ti ditangkep dugi ka panjara, sareng naon kamungkinan wates waktu anu berlaku.

Penjagaan pencegahan: iraha diijinkeun?

Ditéwak sareng diinterogasi

Upami anjeun ditéwak, éta kusabab aya / disangka disangka pelanggaran kriminal. Dina kasus kacurigaan sapertos kitu, tersangka dicandak ka kantor pulisi gancang-gancang. Sakali aya, anjeunna atanapi anjeunna ditahan pikeun ditaroskeun. Durasi maksimum 9 jam diijinkeun. Ieu mangrupikeun kaputusan anu tiasa dilakukeun ku perwira (bantu) sareng anjeunna henteu kedah ijin ti hakim.

Sateuacan anjeun mikir yén aya anu ditéwak langkung lami tibatan diijinkeun: waktos antara 12.00 enjing sareng 09:00 enjing henteu kaitung nuju salapan jam. Upami, contona, tersangka ditahan pikeun ditaroskeun jam 11:00 wengi, sajam bakal dugi antara jam 11.00 wengi sareng 12 sonten sareng waktosna moal ngamimitian deui dugi ka 00:09 énjing énjing. Mangsa salapan jam teras réngsé énjingna jam 00:5 sonten

Salila période ditahan pikeun patanyaan, patugas kedah milih: anjeunna tiasa mutuskeun yén tersangka tiasa uih ka bumi, tapi dina sababaraha kasus anjeunna ogé tiasa mutuskeun yén kasangka kedah ditahan di tahanan.

Watesan

Upami anjeun henteu kéngingkeun kontak sareng saha waé salian ti pengacara anjeun nalika anjeun ditahan, ieu hubunganana sareng kakuatan jaksa umum pikeun maksa tindakan-tindakan anu dibatesan. Jaksa umum tiasa ngalakukeun éta ti saprak tersangka ditahan upami ieu pikeun kapentingan panyilidikan. Pengacara tersangka ogé kabeungkeut ku ieu. Ieu ngandung harti yén nalika pengacara ditelepon ku baraya anu kasangka, sapertosna, anjeunna henteu kénging ngadamel pengumuman naon waé dugi ka saat-saat laranganana dicabut. Pengacara tiasa nyobian ngahontal anu terakhir ku ngajukeun bewara bantahan ngalawan larangan éta. Biasana, bantahan ieu diungkulan dina saminggu.

Ditahan samentawis

Penjagaan pencegahan nyaéta tahapan hak asuh pencegahan ti saprak remand dugi ka hakim hakim anu ngariksa. Éta ngandung harti yén tersangka ditahan nalika prosés kriminal. Naha anjeun parantos ditahan di tahanan? Ieu henteu kénging pikeun sadayana! Ieu ngan ukur diijinkeun dina kasus pelanggaran anu khusus didaptarkeun dina undang-undang, upami aya kacurigaan serius tina katerlibatan dina pelanggaran pidana sareng aya ogé alesan anu saé pikeun ngajaga batur dina panjagaan preventif pikeun waktos anu langkung lami. Penjagaan pencegahan diatur ku hukum dina Pasal 63 dkk. Persis sabaraha bukti anu kedah aya pikeun kacurigaan serius ieu henteu dijelaskeun deui dina hukum atanapi upami hukum. Bukti anu sah sareng ngayakinkeun henteu diperyogikeun dina hal naon waé. Kudu aya tingkat kamungkinan anu luhur yén tersangka kalibet dina hiji pelanggaran.

Ngajagaan

Penjagaan pencegahan dimimitian ku remand dina tahanan. Ieu ngandung harti yén tersangka tiasa ditahan maksimal tilu dinten. Éta mangrupikeun istilah anu maksimal, janten sanés hartosna tersangka bakal salawasna aya di bumi salami tilu dinten saatos ditahan di tahanan. Kaputusan pikeun ngaleupaskeun tersangka dina tahanan ogé dilakukeun ku (wakil) jaksa umum sareng henteu meryogikeun ijin ti hakim.

Anu disangka teu tiasa ditahan di tahanan kusabab sadaya kacurigaan. Aya tilu kamungkinan dina hukum:

  1. Penjagaan pencegahan dimungkinkeun bisi kacurigaan tina kriminal anu dihukum ku hukuman panjara maksimum opat taun atanapi langkung.
  2. Penahanan pikeun reman dimungkinkeun pikeun kasus sababaraha pidana anu didaptarkeun khusus sapertos ngancam (285, paragraf 1 tina KUHP), penggelapan (321 tina KUHP), tawar-menawar tuduh (417bis KUHP), maot atanapi cilaka awak parah dina kasus nyetir dina pangaruh (175, alinea 2 tina KUHP), jsb.
  3. Penahanan samentawis dimungkinkeun upami tersangka henteu ngagaduhan tempat cicing di Walanda sareng hukuman panjara tiasa dijalankeun kusabab pelanggaran anu disangka na dilakukeun.

Ogé kudu aya alesan pikeun nahan batur langkung lami. Penahanan samentawis ngan ukur tiasa dilarapkeun upami salah sahiji atanapi langkung alesan anu dimaksud dina Bagéan 67a tina Kodeu Pidana Prosedur Walanda aya, sapertos:

  • bahaya serius pikeun hiber,
  • pelanggaran dihukum dugi ka 12 taun panjara,
  • résiko ngabales deui pelanggaran anu dihukum ku hukuman panjara henteu langkung ti 6 taun, atanapi
  • dmana anu sateuacanna kirang ti 5 taun ka pengker pikeun ngalanggar nami anu khusus sapertos panyerang, penyelewengan, jsb.

Upami aya kasempetan yén pembébasan tersangka tiasa ngagagalkeun atanapi ngahambat panyilidikan pulisi, pilihan paling dipikaresep bakal dijaga tetep tersangka dina tahanan pencegahan.

Nalika tilu dinten parantos kalangkung, patugas gaduh sababaraha pilihan. Mimiti, anjeunna tiasa ngirim tersangka ka imah. Upami panyilidikan henteu acan réngsé, patugas tiasa mutuskeun sakali pikeun manjangkeun jangka waktu ditahan maksimal tilu kali 24 jam. Dina praktékna, kaputusan ieu boro-boro dilakukeun. Upami perwira mikir yén panyilidikan cukup jelas, anjeunna tiasa naros ka hakim anu ngariksa pikeun nempatkeun tersangka dina tahanan.

Ditahan

Patugas mastikeun yén salinan file dugi ka hakim anu ngariksa sareng pengacara, sareng naroskeun ka hakim anu ngariksa pikeun nempatkeun tersangka di tahanan salami opat belas dinten. Anu kasangka dibawa ti kantor pulisi ka pengadilan sareng didangu ku hakim. Pengacara ogé aya sareng tiasa nyarios atas nami tersangka. Dédéngéan henteu umum.

Hakim anu mariksa tiasa nyandak tilu kaputusan:

  1. Anjeunna tiasa mutuskeun yén klaim petugas éta kedah dikabulkeun. Kasangka teras dicandak ka pusat tahanan salami opat belas poé;
  2. Anjeunna tiasa mutuskeun yén klaim petugas éta kedah diberhentikan. Anu disangka teras sering diidinan mulih langsung.
  3. Anjeunna tiasa mutuskeun ngantepkeun tuntutan jaksa umum tapi ngagantungkeun kasangka ti panjagaan pencegahan. Ieu hartosna yén hakim anu mariksa ngadamel perjanjian sareng tersangka. Salami anjeunna tetep kana perjangjian anu dilakukeun, anjeunna henteu kedah ngalayanan opat belas dinten anu hakim atos masihan.

Ditahan anu berkepanjangan

Bagian terakhir tina hak asuh pencegahan nyaéta ditahan anu berkepanjangan. Upami jaksa umum yakin yén kasangka kedah tetep ditahan bahkan saatos opat welas dinten, anjeunna tiasa naros ka pengadilan pikeun ditahan. Ieu dimungkinkeun pikeun maksimal salapan puluh dinten. Tilu hakim meunteun pamundut ieu sareng tersangka sareng pengacara na didangukeun sateuacan kaputusan putusan. Deui aya tilu pilihan: ngidinkeun, nolak atanapi ngijinkeun dina kombinasi sareng gantung. Penjagaan pencegahan tiasa ditangguhkeun ku alesan kaayaan pribadi tersangka. Kapentingan masarakat dina neraskeun hak asuh preventif sok ditimbang ngalawan kapentingan kasangka dina dileupaskeun. Alesan pikeun nerapkeun gantung tiasa kalebet perawatan pikeun murangkalih, damel sareng / atanapi kaayaan diajar, kawajiban kauangan sareng program pengawasan anu tangtu. Kaayaan tiasa dilampirkeun dina gantungkeun hak asuhan pancegahan, sapertos larangan di jalan atanapi kontak, nyerahkeun paspor, kerjasama sareng investigasi psikologis atanapi anu sanés atanapi jasa uji coba, sareng kamungkinan mayar setoran. 

Saatos periode maksimum 104 dinten dina total, kasus kudu datang ka sidang. Ieu disebut ogé pro forma nguping. Dina dédéngéan pro forma, hakim tiasa mutuskeun naha kasangka kedah tetep dijaga pencegahan salami waktos anu langkung lami, salawasna pikeun a maksimal 3 bulan.

Naha anjeun masih gaduh patarosan ngeunaan hak asuh pencegahan saatos maca tulisan ieu? Teras mangga kontak Law & More. Ahli hukum urang gaduh seueur pangalaman ngeunaan hukum pidana. Kami siap ngajawab sadaya patanyaan anjeun sareng kami bakal bageur ngadukung hak-hak anjeun upami anjeun disangka ngalanggar pidana.

ngabagikeun
Law & More B.V.