Harta dina (jeung sanggeus) nikah

Harta dina (jeung sanggeus) nikah

Nikah nyaéta naon anu anjeun laksanakeun nalika anjeun bogoh ka silih. Hanjakal, éta lumangsung mindeng cukup yén sanggeus sababaraha waktu, jalma euweuh hayang jadi nikah ka silih. Perceraian biasana henteu lancar sapertos nikah. Dina loba kasus, jalma ngajawab ngeunaan ampir sagalana aub dina cerai. Salah sahiji hal ieu nyaéta harta. Saha anu berhak kumaha upami anjeun sareng pasangan anjeun papisah?

Sababaraha arrangements bisa dijieun mun anjeun asup kana nikah, nu boga dampak signifikan dina harta anjeun jeung anjeun (urut) pasangan salila jeung sanggeus nikah. Sadérék bakal bijaksana pikeun mikirkeun hal-hal ieu saacan nikah, sabab bisa ngabalukarkeun akibat anu jauh. Blog ieu ngabahas rezim harta matrimonial anu béda sareng akibatna ngeunaan kapamilikan. Ieu kudu dicatet yén sakabéh nu dibahas dina blog ieu manglaku sarupa partnership didaptarkeun.

Komunitas barang

Dina hukum masarakat hukum hak milik otomatis lumaku lamun pihak nikah. Ieu boga pangaruh yén sakabéh harta milik anjeun sarta pasangan Anjeun milik anjeun babarengan ti moment nikah. Sanajan kitu, hal anu penting di dieu pikeun ngabedakeun antara nikah saméméh jeung sanggeus 1 Januari 2018. Lamun nikah saméméh 1 Januari 2018, a masarakat umum harta lumaku. Ieu ngandung harti yén ALL harta milik anjeun babarengan. Henteu masalah naha anjeun kaala sateuacan atanapi salami nikah. Ieu teu béda lamun datang ka hadiah atawa warisan. Nalika anjeun teras-terasan cerai, sadaya harta kedah dibagi. Anjeun duanana ngabogaan hak pikeun satengah tina harta. Naha anjeun nikah saatos 1 Januari 2018? Lajeng éta komunitas kawates harta lumaku. Ngan harta anjeun kaala salila nikah milik anjeun babarengan. Sipat ti saméméh nikah tetep pasangan ka saha aranjeunna belonged saméméh nikah. Ieu ngandung harti yén anjeun bakal boga harta kirang ngabagi kana cerai.

Syarat nikah

Naha anjeun sareng pasangan anjeun hoyong ngajaga harta anjeun gembleng? Lamun kitu, anjeun bisa asup kana perjangjian prenuptial dina waktu nikah. Ieu ngan saukur kontrak antara dua spouses nu pasatujuan dijieun ngeunaan harta, diantara hal séjén. A bédana bisa dijieun antara tilu tipena béda pasatujuan prenuptial.

Pangaluaran tiis

Kamungkinan kahiji nyaéta pangaluaran tiis. Ieu ngalibatkeun satuju dina perjanjian prenuptial yén teu aya komunitas harta sama sekali. Mitra lajeng ngatur yén panghasilan jeung harta maranéhanana henteu ngalir babarengan atawa henteu diatur kaluar sagala cara. Nalika nikah pangaluaran tiis ends, urut pasangan boga saeutik ngabagi. Ieu kusabab teu aya harta gabungan.

Klausa pakampungan périodik

Sajaba ti éta, perjangjian prenuptial bisa ngandung klausa pakampungan periodik. Ieu ngandung harti yén aya aset misah, sarta ku kituna harta, tapi panghasilan nu salila nikah kudu dibagi taunan. Ieu ngandung harti yén salila nikah, éta kudu sapuk unggal taun duit naon earned taun sarta barang anyar naon milik saha. Saatos cerai, ku kituna, dina kasus éta, ngan ukur barang-barang sareng artos ti taun éta kedah dibagi. Dina prakték, kumaha oge, spouses mindeng gagal pikeun ngalakonan pakampungan taunan salila nikah maranéhanana. Hasilna, dina waktu cerai, sagala duit jeung hal nu meuli atawa narima salila nikah tetep kudu dibagi. Kusabab hese ascertain afterwards nu harta ieu dicandak nalika, ieu téh mindeng titik sawala salila cerai. Éta kituna penting, lamun klausa pakampungan periodik kaasup dina perjangjian prenuptial, sabenerna ngalaksanakeun division taunan.

Klausa pakampungan ahir

Tungtungna, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngawengku hiji klausa itungan final dina perjangjian prenuptial. Ieu ngandung harti yén, lamun meunang cerai, sadaya harta layak pikeun pakampungan bakal dibagi saolah-olah aya komunitas milik. Perjangjian prenuptial mindeng ogé stipulates nu sipat digolongkeun dina pakampungan ieu. Contona, bisa sapuk yén harta tangtu milik salah sahiji spouses sarta teu perlu netep, atawa ngan harta kaala dina waktu nikah bakal netep. Sipat katutupan ku klausa pakampungan lajeng bakal dibagi satengah kana cerai.

Naha anjeun hoyong naséhat ngeunaan sababaraha jinis pangaturan harta kakawinan? Atanapi anjeun peryogi pituduh hukum ngeunaan cerai anjeun? Teras ngahubungan Law & More. urang pengacara kulawarga bakal senang pikeun mantuan Anjeun!

Setélan jeung Kaayaan Pamakéan
Kami nganggo cookies pikeun ningkatkeun pangalaman anjeun nalika nganggo halaman wéb kami. Upami anjeun nganggo Layanan kami ngalangkungan browser anjeun tiasa ngawatesan, meungpeuk atanapi mupus cookies ngalangkungan setélan browser wéb anjeun. Kami ogé nganggo eusi sareng skrip ti pihak katilu anu tiasa nganggo téknologi pelacak. Anjeun tiasa sacara selektif masihan idin anjeun di handap pikeun ngijinkeun embeds pihak katilu sapertos kitu. Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan cookies anu kami anggo, data anu kami kumpulkeun sareng kumaha kami ngolahna, mangga parios kami kabijakan privasi
Law & More B.V.