Ngajagaan Rahasia Dagang: Naon Anu Kedah Anjeun Terang?

Undang-Undang Rahasia Dagang (Wbb) parantos dilarapkeun di Walanda ti saprak 2018. Undang-Undang ieu ngalaksanakeun Arahan Éropa ngeunaan harmonisasi aturan ngeunaan panangtayungan kanyaho anu teu dikedalkeun sareng inpormasi bisnis. Tujuan tina ngenalkeun Parentah Éropa nyaéta nyegah fragméntasi aturan di sadaya Nagara Anggota sahingga nyiptakeun kapastian hukum pikeun pengusaha. Sateuacan waktos éta, henteu aya peraturan anu khusus aya di Walanda pikeun ngajagi inpormasi anu teu dikedalkeun sareng inpormasi bisnis sareng solusina kedah dipilarian dina hukum kontrak, atanapi langkung khusus dina klausa rahasia sareng non-persaingan. Dina kaayaan anu tangtu, doktrin tort atanapi cara hukum pidana ogé nawiskeun solusi. Kalayan lumaku kana Undang-Undang Rahasia Dagang, anjeun salaku pengusaha bakal ngagaduhan hak hukum pikeun milampah prosés hukum nalika rahasia dagang anjeun sacara sah dicandak, diungkabkeun atanapi dianggo. Naon kahayang anu dimaksud ku rahasia dagang sareng iraha sareng naon ukuran anu anjeun tiasa lakukeun ngalawan palanggaran rahasia perdagangan anjeun, anjeun tiasa maca di handap.

Ngajagaan Rahasia Dagang: Naon Anu Kedah Anjeun Terang? Gambar

Naon rahasia dagang?

rasiah. Dina panempoan definisi dina Pasal 1 UU Rahasia Dagang, inpormasi bisnis teu kedah umum dikenal atanapi gampang diakses. Malah henteu pikeun ahli anu biasana nungkulan inpormasi sapertos kitu.

Nilai dagang. Salaku tambahan, UU Rahasia Dagang nyatakeun yén inpormasi bisnis kedah ngagaduhan nilai komérsial sabab rahasia. Kalayan kecap séjén, sacara sah kéngingkeun, ngagunakeun atanapi ngungkabkeun éta tiasa ngarugikeun bisnis, kapentingan kauangan atanapi stratégis atanapi posisi kalapa pengusaha anu sacara sah ngagaduhan inpormasi éta.

Ukuran anu wajar. Akhirna, inpormasi bisnis kedah tunduk kana ukuran anu wajar pikeun tetep rahasia. Dina kontéks ieu, anjeun tiasa mikir, contona, kaamanan digital inpormasi perusahaan anjeun ku cara kecap akses, énkripsi atanapi perangkat lunak kaamanan. Ukuran anu wajar ogé kalebet rahasia na klausa non-persaingan dina padamelan, kontrak kolaborasi sareng protokol damel. Dina pengertian ieu, cara ngajaga inpormasi bisnis bakal tetep penting. Law & MorePengacara mangrupikeun ahli dina kontrak sareng hukum perusahaan sareng seneng ngabantosan anjeun nyusun draf atanapi marios pasatujuan sareng klausa non-persaingan.

Definisi rahasia dagang anu ditétélakeun di luhur lumayan lega. Sacara umum, rahasia dagang bakal janten inpormasi anu tiasa dianggo pikeun ngasilkeun artos. Dina istilah anu konkrit, jinis inpormasi ieu tiasa dianggap dina kontéks ieu: prosés produksi, formula sareng resep, tapi bahkan konsép, data panalungtikan sareng file nasabah.

Iraha aya pelanggaran?

Naha inpormasi bisnis anjeun nyumponan tilu sarat tina definisi hukum dina Pasal 1 tina Undang-Undang Rahasia Dagang? Maka inpormasi perusahaan anjeun sacara otomatis dijagaan salaku rahasia dagang. Henteu aya (salajengna) aplikasi atanapi pendaptaran diperyogikeun pikeun ieu. Dina hal éta, kéngingkeun, ngagunakeun atanapi ngajantenkeun umum tanpa idin, ogé produksi, nawiskeun atanapi pamasaran barang-barang anu ngalanggar ku anu sanés, haram, numutkeun Pasal 2 UU Rahasia Dagang. Nalika ngeunaan panggunaan rahasia dagang anu teu sah, ieu ogé tiasa nyertakeun, contona, ngalanggar perjanjian non-panyingkepan anu aya hubunganana sareng ieu atanapi kontrak (kontraktual) pikeun ngawatesan panggunaan rahasia dagang. Saliwatan, UU Rahasia Dagang ogé nyayogikeun dina Pasal 3 pengecualian ngeunaan akuisisi anu haram, panggunaan atanapi panyingkepan ogé produksi, tawaran atanapi pamasaran barang anu ngalanggar. Salaku conto, akuisisi haram tina rahasia dagang henteu dianggap janten akuisisi ku cara mendakan mandiri atanapi ku 'rékayasa balik', nyaéta panineungan, panilitian, pembongkaran atanapi pangujian produk atanapi obyék anu parantos disayogikeun pikeun masarakat atanapi anu atos diala sacara sah.

Ukuran ngalawan palanggaran rahasia dagang

Undang-Undang Rahasia Dagang nawiskeun pilihan pangusaha pikeun bertindak ngalawan pelanggaran rahasia dagangna. Salah sahiji kamungkinan, dijelaskeun dina Pasal 5 tina Undang-Undang anu disebut di luhur, ngeunaan paménta ka hakim bantuan awal pikeun nyandak tindakan samentawis sareng panyalindungan. Samentawis ngukur kaprihatinan, salaku conto, larangan a) panggunaan atanapi panyingkepan rahasia dagang atanapi b) pikeun ngahasilkeun, nawiskeun, nempatkeun di pasar atanapi nganggo barang anu ngalanggar, atanapi nganggo barang-barang éta pikeun tujuan éta. pikeun nuliskeun, ngekspor atanapi nyimpen. Tindakan pancegahan dina gilirannana kalebet rebutan atanapi deklarasi barang anu disangka dilanggar.

Kamungkinan séjén pikeun pengusaha, numutkeun Pasal 6 UU Perlindungan Rahasia Dagang, aya dina paménta ka pengadilan pikeun mesen tremor yudisial sareng tindakan koréksi. Ieu kalebet, salaku conto, ngémutan barang-barang anu ngalanggar tina pasar, karuksakan barang anu ngandung atanapi nerapkeun rahasia dagang sareng pangiriman deui operator data ieu ka anu ngagaduhan rahasia dagang. Salajengna, pengusaha tiasa nungtut kompénsasi ti anu ngalanggar dumasar kana Pasal 8 UU Perlindungan Bumi. Hal anu sami dilarapkeun kana kayakinan anu ngalanggar dina biaya hukum anu wajar sareng proporsional sareng biaya sanés anu ditanggung ku pengusaha salaku pihak anu asimilasi, tapi teras ngalangkungan Pasal 1019ie DCCP.

Rahasia padagangan janten asét penting pikeun pangusaha. Naha anjeun hoyong terang naha inpormasi perusahaan tangtu kagolong kana rahasia dagang anjeun? Naha anjeun parantos ngalakukeun tindakan pelindung anu cekap? Atanapi anjeun parantos aya hubunganana sareng ngalanggar rasiah perdagangan anjeun? Teras kontak Law & More. di Law & More kami ngartos yén ngalanggar rusiah dagang anjeun tiasa ngagaduhan akibat anu jauh pikeun anjeun sareng perusahaan, sareng tindakan anu cukup diperyogikeun sateuacan sareng saatosna. Éta pisan sababna naha ahli hukum ti Law & More nganggo pendekatan pribadi tapi jelas. Babarengan sareng anjeun, aranjeunna nganalisis kaayaan sareng ngarencanakeun léngkah-léngkah anu salajengna. Upami diperlukeun, pengacara kami, anu ahli dina bidang hukum perusahaan sareng prosedur, ogé senang ngabantosan anjeun dina prosés naon waé.

ngabagikeun