Pangakuan sareng penegak putusan Rusia tina karusakan

Dina seueur kontrak perdagangan nasional sareng internasional, aranjeunna sering condong ngatur arbitrase pikeun ngabéréskeun sengketa bisnis. Ieu ngandung harti yén kasus éta bakal ditugaskeun ka arbiter tibatan hakim pengadilan nasional. Pikeun palaksanaan panghargaan arbitrase réngsé, diperyogikeun pikeun hakim nagara palaksanaan kanggo nyayogikeun eksekuratur. Exequatur ngakibatkeun pangakuan pangajen arbitrase sareng sami sareng kaputusan hukum anu tiasa dilaksanakeun atanapi dilaksanakeun. Aturan pikeun pangakuan sareng panerapan vonis asing diatur dina Konvénsi New York. Konvénsi ieu diadopsi ku konperénsi diplomatik PBB dina 10 Juni 1958 di New York. Konvensi ieu utami disimpulkeun pikeun ngatur sareng mempermudah prosedur pangakuan sareng panerapan pengadilan hukum asing antara nagara-nagara anu ngajanggélék.

Ayeuna, konvénsi New York ngagaduhan 159 partai nagara

Nalika ngeunaan pangakuan sareng panerapan dumasar kana artikel V (1) tina New York Convention, hakim kéngingkeun ngagaduhan kakuatan kawijaksanaan dina kasus anu luar biasa. Sacara prinsip, hakim henteu kéngingkeun mariksa atanapi ngabahas eusi kaputusan hukum dina kasus ngeunaan pangakuan sareng panerapan. Nanging, aya pengecualian anu aya hubunganana sareng indikasi serius tina cacat ésénsial dina kaputusan hukum, sahingga éta henteu tiasa dianggap salaku sidang anu adil. Pengecualian anu sanés pikeun aturan ieu lumaku upami cekap masuk akal yén upami aya sidang anu adil, éta ogé bakal ngakibatkeun musnah pengadilan hukum. Kasus penting di handap ieu tina Déwan Tinggi ngagambarkeun sakumaha sajauhna pengecualian anu tiasa dianggo dina prakték sadidinten. Patarosan anu utami nyaéta naha atanapi henteu pangajén arbitrase anu parantos dirusak ku pengadilan hukum Rusia, masih tiasa lulus prosedur pangakuan sareng penegak hukum di Walanda.

Pangakuan sareng penegak putusan Rusia tina karusakan

Kasus ieu ngeunaan badan hukum Rusia anu mangrupikeun produser baja anu beroperasi sacara internasional anu namina OJSC Novolipetsky Metallurgichesky Kombinat (NLMK). Produsen baja mangrupikeun padamel panggedéna di daérah Rusia di Lipetsk. Mayoritas saham perusahaan dipiboga ku pangusaha Rusia VS Lisin. Lisin ogé ngagaduhan palabuhan transshipment di St. Petersburg sareng Tuapse. Lisin ngagaduhan jabatan anu luhur di perusahaan nagara Rusia Serikat Shipbuilding Corporation sareng ngagaduhan kapentingan di perusahaan nagara Rusia Freight One, anu mangrupikeun perusahaan karéta. Dumasar kana Perjanjian Meuli, anu kalebet prosés Arbitrase, kadua pihak parantos satuju pikeun jual beuli saham NLMK Lisin ka NLMK. Saatos sengketa sareng telat mayar harga beuli atas nama NLKM, Lisin mutuskeun pikeun ngasongkeun masalah éta sateuacanna ka Pengadilan Arbitrase Komérsial Internasional di Kamar Dagang sareng Industri Féderasi Rusia sareng nungtut mayar harga beuli saham, anu numutkeun pikeun anjeunna, 14,7 milyar rubles. NLMK nyatakeun dina pertahanan na yén Lisin parantos nampi pembayaran sateuacanna anu hartosna jumlah harga beuli parantos robih janten 5,9 milyar rubles.

Maret 2011 prosedur kriminal dimimitian ngalawan Lisin ngeunaan anggepan panipuan janten bagian tina transaksi saham sareng NLMK sareng ogé anggepan nyasabkeun pengadilan Arbitrase dina hal ngalawan NLMK. Tapi, keluhan henteu ngakibatkeun jaksa.

Pangadilan Arbitrase, di mana kasus antara Lisin sareng NLMK parantos dibahas, ngahukum NLMK mayar artos 8,9 rubel harga sésa-sésa sareng nampik klaim aslina dua pihak. Harga ngagaleuh teras diitung dumasar kana satengah harga mésér ku Lisin (22,1 miliar rubles) sareng nilai anu diitung ku NLMK (1,4 miliar rubles). Kalayan ngeunaan pamayaran maju mah pengadilan dihukum NLMK mayar 8,9 miliar rubel. Banding ngalawan kaputusan ku pangadilan Arbitrase teu mungkin sareng NLMK ngaku, dumasar kana anggepanana tina penipuan anu dilakukeun ku Lisin, pikeun ngaleungitkeun penghargaan arbitrase ku Pangadilan Arbitrazh kota Moskow. Éta ngaku ditugaskeun sareng penghargaan arbitrase bakal dirusak.

Lisin moal tahan pikeun éta sareng badé ngudag pesenan pelestarian di saham anu diayakeun ku NLMK di ibukota NLMK internasional internasional sorangan di BV. Karusakan putusan ieu sahingga teu mungkin pikeun ngudag pesenan pelestarian di Rusia. Ku alatan éta, Lisin nyuhunkeun pangakuan sareng penegak tina panghargaan arbitrase. Nyuhunkeun parantos ditolak. Dumasar kana konvénsi New York, éta umum pikeun otoritas kompeten nagara anu sistem kaadilan sistem pengadilan ditimbang dumasarkeun (dina kasus ieu pengadilan biasa Rusia) mutuskeun dina hukum nasional, ngeunaan penghancuran panghargaan Arbitrase. Sacara prinsip, pangadilan penegak teu diwenangkeun pikeun ngitung panghargaan Arbitrase ieu. Pengadilan dina Prosés Interlocutory nganggep yén pangajak arbitrase teu tiasa dibales, sabab teu aya deui.

Lisin ngajukeun banding ngalawan pangadilan ieu di Pangadilan Banding Amsterdam. Pangadilan nganggap yén dina hakikat panghargaan arbitrase rusak biasana henteu badé dipertimbangkeun pikeun pangakuan sareng penegak kacuali éta hiji hal anu luar biasa. Aya kasus anu luar biasa upami aya indikasi anu kuat yén pangadilan Mahkamah Rusia kurang cacad penting, ku kituna ieu henteu tiasa dianggap salaku sidang adil. Mahkamah Pangadilan Amsterdam henteu nganggap kasus ieu khusus janten pengecualian.

Lisin ngajantenkeun banding dina kasentosan ngalawan putusan ieu. Numutkeun kana Lisin, pangadilan ogé gagal ngahargaan kakuatan budiawan anu dipasihan ka pengadilan dumasar kana tulisan V (1) (e) anu nalikan upami pengadilan pemisahan asing tiasa ngalangkungan prosedur penegak panghargaan arbitrase di Walanda. Dewan Tinggi dibandingkeun versi Inggris asli sareng Perancis tina téks Konvénsi. Kadua versi sigana ngandung interpretasi anu béda-béda ngeunaan kakuatan budi daya anu dipasihan ka pengadilan. Versi Inggris tulisan V (1) (e) nyatakeun ieu:

  1. Pangakuan sareng penegak panghargaan tiasa ditolak, ku pamundut pésta ngalawan saha waé anu dipanggil, ukur upami pésta kasebut nyayogikeun ka penguasa kompeten dimana pangakuan sareng penegak dipénta, buktina yén:

(...)

  1. e) Penghargaan éta henteu parantos ngariung ka pihak-pihak, atanapi parantos diketepkeun atanapi ditunda ku otoritas kompeten nagara anu mana, atanapi handapeun hukum anu, panghargaan ieu dilakukeun. "

Vérsi Perancis Perancis V (1) (e) nyatakeun ieu:

“1. La reconnaissance et l'exécution de la kalimat ne seront refusées, sur Requéte de la partie contre laquelle elle est invoquée, que si cette partie fournit à l'autorité compétente du bayaran atanapi la reconnaissance sareng l'exécution sont demandées la preuve

(...)

  1. e) Que la kalimat n'est pas encore devenue obligatoire pour les parties ou a été annulée ou suspendue par une autorité compétente du pays dans lequel, ou d'aprés la loi duquel, la kalimat a été rendue. ”

Kakuatan diskritérial tina vérsi Inggris ('bisa ditolak') sigana langkung lega tibatan versi Perancis ('ne seront refusées que si'). Déwan Tinggi mendakan seueur penafsiran anu bénten dina sumber sanés ngeunaan aplikasi anu leres tina konvénsi.

Déwan Tinggi nyobian ngajelaskeun bedana anu bénten ku cara nambihan tafsiran sorangan. Ieu ngandung harti yén kakuatan budi ukur tiasa dilarapkeun nalika aya dasar panolakan numutkeun kana Konvénsi. Dina hal ieu perkawis perkawis panolakan anujul kana 'karusakan hiji panghargaan Arbitrase'. Kitu dugi ka Lisin pikeun ngabuktikeun dumasar kana kanyataan sareng kaayaan yén dasar pikeun panolakan henteu aya dasarna.

Déwan Tinggi sacara lengkep ngabagi pandangan Mahkamah Banding. Ngan ukur tiasa aya kasus khusus numutkeun Pengadilan Tinggi nalika ancur pangajén arbitrase dumasar kana alesan anu henteu saluyu sareng alesan panolakan artikel V (1). Sanaos pangadilan Walanda kéngingkeun kakuatan kawijaksanaan dina hal pangakuan sareng panerapanana, paréntah tetep henteu ngalamar kaputusan pangadilan pikeun kasus ieu. Bantahan anu dilakukeun ku Lisin henteu aya kasempetan pikeun hasil.

Kaputusan ieu ku Déwan Tinggi méré interpretasi anu jelas dina cara tulisan mana V (1) konvénsi New York kedah diinterpretasi bisi kakuatan budi pekan anu dipasihan ka pengadilan nalika pangakuan sareng penegak putusan karusakan. Ieu hartosna, dina pondokna, ngan ukur dina kasus-kasus anu khusus tina karusakan pengadilan tiasa ditindeskeun.

ngabagikeun