Pangakuan sareng penegak putusan Rusia tina karusakan

Di seueur kontrak perdagangan nasional sareng internasional, aranjeunna sering condong pikeun ngirangan arbitrase pikeun ngatasi sengketa bisnis. Ieu ngandung harti yén kasus éta bakal ditugaskeun ka arbiter tinimbang hiji hakim pengadilan nasional. Kanggo ngalaksanakeun panghargaan arbitrase parantos réngsé, diperyogikeun pikeun hakim nagara palaksanaan pikeun masihan exequatur. Hiji exequatur nunjukkeun pangakuan hiji pangajaran arbitrase sareng sami sareng kaputusan hukum ieu tiasa dikaluarkeun atanapi dilaksanakeun. Aturan pikeun pangakuan sareng penegak putusan asing diatur dina Konvénsi New York. Konvénsi ieu diadopsi ku konperénsi diplomatik PBB dina tanggal 10 Juni 1958 di New York. Konvénsi ieu utamina disimpulkeun pikeun ngatur sareng ngagampangkeun prosedur pangakuan sareng penegakan hiji pengadilan hukum Asing antara nagara-nagara kaserang.

Ayeuna, konvénsi New York ngagaduhan 159 nagara bagian.

Nalika datang ka pangakuan sareng penegak dumasar kana tulisan V (1) tina Konvénsi New York, hakim diidinan gaduh kakuatan budi dina kasus anu luar biasa. Sacara prinsip, hakim henteu diidinan pikeun nguji atanapi ngasuh eusi hiji hukum anu pas dina hal pangakuan sareng penegak. Nanging, aya éntitas hubungan anu serius pikeun indikasi cacad penting dina hukum hukum, ku kituna teu tiasa dianggap salaku sidang adil. Istimewarna sanés pikeun aturan ieu mangrupikeun upami cekap nya éta bisi sidang adil, éta ogé bakal nyababkeun cilaka pangadilan hukum. Ieu hal penting di handapeun Déwan Tinggi ngagambarkeun naon anu luar biasa tiasa dianggo dina prakték sapopoé. Pertanyaan utama nyaéta naha atanapi henteu panghargaan arbitrase anu parah dirusak ku pangadilan hukum Rusia, masih tiasa ngalangkungan prosedur pangakuan sareng penegak di Walanda.

Pangakuan sareng penegak putusan Rusia tina karusakan

Kasus ieu nyaéta ngeunaan éntitas hukum Rusia anu produsén baja baja internasional anu dingaranan OJSC Novolipetsky Metallurgichesky Kombinat (NLMK). Produsén baja mangrupikeun dunungan panggedéna di Rusia. Mayoritas saham perusahaan anu dipiboga ku pangusaha Rusia VS Lisin. Lisin ogé anu gaduh palabuhan transshipment di St. Petersburg sareng Tuaps. Lisin nyekel kalungguhan anu luhur di perusahaan nagara Rusia, United Shipbuilding Corporation, sareng gaduh kapentingan dina perusahaan nagara Rusia Freight One, anu mangrupikeun perusahaan karéta api. Dumasar kana Perjangjian Meuli, anu kalebet cara ngagawe Arbitrase, kadua pihak parantos sapuk pikeun mésér sareng ngajual saham NLMK Lisin ka NLMK. Saatos sengketa sareng telat pembayaran harga beuli atas nama NLKM, Lisin mutuskeun nyandak hal éta di Pengadilan Arbitrase Komersial Internasional di Kamar Perdagangan sareng Perusahaan Federasi Rusia sareng nungtut mayar harga beuli saham, anu numutkeun pikeun anjeunna, 14,7 miliar rubles. NLMK nyatakeun dina pertahanan yén Lisin parantos nampi pembayaran sateuacanna anu hartosna jumlah jual beuli parantos janten 5,9 miliar rubel.

Maret 2011 prosedur kriminal dimimitian ngalawan Lisin ngeunaan anggepan panipuan janten bagian tina transaksi saham sareng NLMK sareng ogé anggepan nyasabkeun pengadilan Arbitrase dina hal ngalawan NLMK. Tapi, keluhan henteu ngakibatkeun jaksa.

Pangadilan Arbitrase, di mana kasus antara Lisin sareng NLMK parantos dibahas, ngahukum NLMK mayar artos 8,9 rubel harga sésa-sésa sareng nampik klaim aslina dua pihak. Harga ngagaleuh teras diitung dumasar kana satengah harga mésér ku Lisin (22,1 miliar rubles) sareng nilai anu diitung ku NLMK (1,4 miliar rubles). Kalayan ngeunaan pamayaran maju mah pengadilan dihukum NLMK mayar 8,9 miliar rubel. Banding ngalawan kaputusan ku pangadilan Arbitrase teu mungkin sareng NLMK ngaku, dumasar kana anggepanana tina penipuan anu dilakukeun ku Lisin, pikeun ngaleungitkeun penghargaan arbitrase ku Pangadilan Arbitrazh kota Moskow. Éta ngaku ditugaskeun sareng penghargaan arbitrase bakal dirusak.

Lisin moal tahan pikeun éta sareng badé ngudag pesenan pelestarian di saham anu diayakeun ku NLMK di ibukota NLMK internasional internasional sorangan di BV. Karusakan putusan ieu sahingga teu mungkin pikeun ngudag pesenan pelestarian di Rusia. Ku alatan éta, Lisin nyuhunkeun pangakuan sareng penegak tina panghargaan arbitrase. Nyuhunkeun parantos ditolak. Dumasar kana konvénsi New York, éta umum pikeun otoritas kompeten nagara anu sistem kaadilan sistem pengadilan ditimbang dumasarkeun (dina kasus ieu pengadilan biasa Rusia) mutuskeun dina hukum nasional, ngeunaan penghancuran panghargaan Arbitrase. Sacara prinsip, pangadilan penegak teu diwenangkeun pikeun ngitung panghargaan Arbitrase ieu. Pengadilan dina Prosés Interlocutory nganggep yén pangajak arbitrase teu tiasa dibales, sabab teu aya deui.

Lisin ngajukeun banding ngalawan pangadilan ieu di Pangadilan Banding Amsterdam. Pangadilan nganggap yén dina hakikat panghargaan arbitrase rusak biasana henteu badé dipertimbangkeun pikeun pangakuan sareng penegak kacuali éta hiji hal anu luar biasa. Aya kasus anu luar biasa upami aya indikasi anu kuat yén pangadilan Mahkamah Rusia kurang cacad penting, ku kituna ieu henteu tiasa dianggap salaku sidang adil. Mahkamah Pangadilan Amsterdam henteu nganggap kasus ieu khusus janten pengecualian.

Lisin ngajantenkeun banding dina kasentosan ngalawan putusan ieu. Numutkeun kana Lisin, pangadilan ogé gagal ngahargaan kakuatan budiawan anu dipasihan ka pengadilan dumasar kana tulisan V (1) (e) anu nalikan upami pengadilan pemisahan asing tiasa ngalangkungan prosedur penegak panghargaan arbitrase di Walanda. Dewan Tinggi dibandingkeun versi Inggris asli sareng Perancis tina téks Konvénsi. Kadua versi sigana ngandung interpretasi anu béda-béda ngeunaan kakuatan budi daya anu dipasihan ka pengadilan. Versi Inggris tulisan V (1) (e) nyatakeun ieu:

  1. Pangakuan sareng penegak panghargaan tiasa ditolak, ku pamundut pésta ngalawan saha waé anu dipanggil, ukur upami pésta kasebut nyayogikeun ka penguasa kompeten dimana pangakuan sareng penegak dipénta, buktina yén:

(...)

  1. e) Penghargaan éta henteu parantos ngariung ka pihak-pihak, atanapi parantos diketepkeun atanapi ditunda ku otoritas kompeten nagara anu mana, atanapi handapeun hukum anu, panghargaan ieu dilakukeun. "

Vérsi Perancis Perancis V (1) (e) nyatakeun ieu:

"1. La reconnaissance et l'exécution de la kalimat ne seront refusées, sur requête de la partie contre laquelle elle est invoquée, que si cette partie fournit à l'autorité compétente du pays où la reconnaissance et l'exécution sont demandées la preuve:

(...)

  1. e) Que la kalimat n'est pas encore devenue obligatoire pour les party ou a été annulée ou suspendue par une autorité compétente du pays dans lequel, ou d'après la loi duquel, la kalimat a été rendue. "

Kakuatan discretionary tina versi Inggris ('bisa ditolak') sigana langkung lega tibatan versi Perancis ('ne seront refusées que si'). Déwan Tinggi mendakan seueur bédana interpretasi dina sumber daya sanés ngeunaan aplikasi anu bener dina konvénsi éta.

Déwan Tinggi nyobian ngajelaskeun bedana anu bénten ku cara nambihan tafsiran sorangan. Ieu ngandung harti yén kakuatan budi ukur tiasa dilarapkeun nalika aya dasar panolakan numutkeun kana Konvénsi. Dina hal ieu perkawis perkawis panolakan anujul kana 'karusakan hiji panghargaan Arbitrase'. Kitu dugi ka Lisin pikeun ngabuktikeun dumasar kana kanyataan sareng kaayaan yén dasar pikeun panolakan henteu aya dasarna.

Déwan Tinggi parantos ngabagi pandangan Mahkamah Pengadilan. Ngan ukur tiasa aya pasualan khusus numutkeun ka Mahkamah Tinggi nalika ngancurkeun penghargaan arbitrase didasarkeun kana perkawis sanés anu sanés sareng panolakan tulisan V (1). Sanajan pangadilan Walanda dibéré kakuatan budi bisi pikeun pangakuan sareng penegak, éta tetep henteu nerapkeun pengadilan cilaka dina kasus anu khusus ieu. Bantahan anu dilakukeun ku Lisin teu ngagaduhan kasempetan pikeun suksés.

Kaputusan ieu ku Déwan Tinggi méré interpretasi anu jelas dina cara tulisan mana V (1) konvénsi New York kedah diinterpretasi bisi kakuatan budi pekan anu dipasihan ka pengadilan nalika pangakuan sareng penegak putusan karusakan. Ieu hartosna, dina pondokna, ngan ukur dina kasus-kasus anu khusus tina karusakan pengadilan tiasa ditindeskeun.

ngabagikeun