Pangakuan sareng panerapan pengadilan asing di Walanda

Naha kaputusan anu dilakukeun di luar negeri tiasa dikenal sareng / atanapi ditegakeun di Walanda? Ieu patarosan anu sering ditaroskeun dina prakték hukum anu sacara rutin ngurus pihak internasional sareng perselisihan. Jawaban pikeun patarosan ieu henteu jelas. Doktrin pangakuan sareng panerapan pengadilan asing cukup rumit kusabab sababaraha hukum sareng peraturan. Blog ieu nyayogikeun penjelasan anu singget ngeunaan undang-undang sareng peraturan anu berlaku dina kontéks pangakuan pikeun panerapan hukum asing di Walanda. Dumasar kana hal éta, patarosan di luhur bakal dijawab dina blog ieu.

Pangakuan sareng panerapan pengadilan asing di Walanda

Nalika ngeunaan pangakuan sareng panerapan pengadilan asing, Pasal 431 tina Kodeu Prosedur Sipil (DCCP) mangrupikeun pusat di Walanda. Ieu netepkeun hal-hal ieu:

'1. Patuh kana ketentuan Tulisan 985-994, moal kaputusan anu dilakukeun ku pengadilan asing atanapi instrumen otentik anu dilampirkeun di luar Walanda tiasa ditegakeun di Walanda.

2. Kasus-kasusna tiasa didangukeun sareng dibéréskeun deui di pengadilan Walanda. '

Pasal 431 alinea 1 DCCP - nerapkeun kaputusan luar negeri

Paragraf kahiji seni. 431 DCCP nguruskeun panerapan hukum asing sareng jelas: prinsip dasarna nyaéta kaputusan luar negeri henteu tiasa dilaksanakeun di Walanda. Nanging, paragrap kahiji tina tulisan anu di luhur disebatkeun langkung jauh sareng nyayogikeun yén ogé aya pengecualian pikeun prinsip dasar, nyaéta dina kasus-kasus anu disayogikeun dina Pasal 985-994 DCCP.

Tulisan 985-994 DCCP ngandung aturan umum pikeun prosedur pikeun panerapan judul anu tiasa dijalankeun anu diciptakeun di Nagara deungeun. Aturan umum ieu, ogé dikenal salaku prosedur exequatur, dilarapkeun numutkeun Pasal 985 (1) DCCP ngan ukur lamun aya kaputusan anu dilakukeun ku pengadilan nagara asing tiasa dilaksanakeun di Walanda ku ayana perjanjian atanapi ku perjanjian hukum'.

Dina tingkat Éropa (EU), salaku conto, peraturan anu aya di handap ieu aya dina kontéks ieu:

  • Peraturan EEX ngeunaan Perkara Sipil sareng Komérsial Internasional
  • Peraturan Ibis ngeunaan Perceraian Internasional sareng Tanggung Jawab Kolot
  • Peraturan nafkah ngeunaan Pangropéa Budak Internasional sareng Pasangan
  • Peraturan Hukum Perumahan Matrimonial ngeunaan Hukum Hak Matrimonial Internasional
  • Peraturan Mitra ngeunaan Hukum Harta Mitra Internasional
  • Ordinan Warisan ngeunaan Hukum Sukses Internasional

Upami kaputusan luar negeri tiasa dilaksanakeun di Walanda ku hukum atanapi perjanjian, maka kaputusan éta henteu sacara otomatis ngawangun paréntah anu tiasa dilaksanakeun, sahingga tiasa dilaksanakeun. Pikeun tujuan ieu, pangadilan Walanda kedah heula dipénta pikeun masihan cuti pikeun panerapan anu dijelaskeun dina Pasal 985 DCCP. Éta henteu hartosna yén pasualan bakal ditingali deui. Éta sanés masalahna, numutkeun tulisan 985 Rv. Nanging, aya kriteria anu dumasar kana pengadilan menilai naha atanapi henteu cuti bakal dikabulkeun. Kriteria anu pasti ditetepkeun dina hukum atanapi perjanjian anu dumasar kana kaputusanana tiasa dilaksanakeun.

Pasal 431 alinea 2 DCCP - pangakuan kana kaputusan luar negeri

Dina hal anu henteu aya perjanjian penegak hukum antara Walanda sareng Nagara deungeun, putusan asing numutkeun seni. 431 alinea 1 DCCP di Walanda henteu cocog pikeun panerapan. Conto ieu nyaéta pengadilan Rusia. Barina ogé, henteu aya perjanjian antara Karajaan Walanda sareng Féderasi Rusia anu ngatur silih pangakuan sareng panerapan pangadilan dina urusan sipil sareng komérsial.

Upami pésta sanaos hoyong menerkeun kaputusan luar nagri anu henteu tiasa dilaksanakeun dumasar kana perjanjian atanapi hukum, Pasal 431 alinea 2 DCCP nawiskeun alternatif. Paragraf kadua Pasal 431 DCCP nyayogikeun yén pihak, anu pikeun manpaatna hukuman parantos diucapkeun dina putusan luar negeri, tiasa nyandak prosiding deui ka pengadilan Walanda, pikeun kéngingkeun kaputusan anu tiasa diterapkeun. Kanyataan yén pangadilan asing parantos mutuskeun dina sengketa anu sami henteu nyegah perselisihan éta dibawa ka pengadilan Walanda deui.

Dina prosés anyar ieu numutkeun Pasal 431, alinea 2 DCCP, pangadilan Walanda bakal 'menilai dina masing-masing kasus khusus naha sareng dugi ka mana otoritas anu disanggakeun ka pengadilan asing' (HR 14 Nopémber 1924, NJ 1925, Bontmantel). Prinsip dasarna di dieu nyaéta kaputusan luar negeri (anu ngagaduhan kakuatan res judicata) diaku di Walanda upami sarat minimal ieu parantos dikembangkeun dina pengadilan Mahkamah Agung 26 Séptémber 2014 (ECLI: NL: HR: 2014: 2838, Gazprombank) parantos réngsé:

  1. yurisdiksi pangadilan anu nyandak pengadilan asing dumasarkeun kana yurisdiksi anu umum ditarima ku standar internasional;
  2. putusan asing parantos dihontal dina prosedur yudisial anu nyumponan sarat prosés hukum anu ditangtoskeun sareng jaminan anu cekap;
  3. pangakuan kana kaputusan luar nagri henteu bertentangan sareng katertiban umum Walanda;
  4. teu aya patarosan ngeunaan kaayaan di mana pengadilan asing henteu cocog sareng kaputusan pengadilan Belanda anu dipasihkeun antara pihak-pihak, atanapi ku kaputusan pengadilan asing anu dipasihkeun antara pihak anu sami dina sengketa perkawis hal anu sami sareng didasarkeun dina sabab anu sami.

Upami kaayaan anu kasebut di luhur parantos dicumponan, penanganan anu pas pikeun kasus sanés tiasa dicandak sareng pangadilan Walanda tiasa cekap ku dmana ti pihak sanés anu parantos dihukum dina pengadilan asing. Punten perhatoskeun yén dina sistem ieu, dikembangkeun upami aya hukum hukum, putusan asing henteu dinyatakeun 'tiasa dilaksanakeun', tapi aya kapercayaan anyar dina kaputusan Walanda anu pakait sareng dmana dina pengadilan asing.

Upami kaayaan a) ka d) henteu kacumponan, eusi kasus éta tetep kedah diungkulan ku pengadilan sacara substansial. Naha sareng, upami kitu, naon nilai buktina anu kedah ditugaskeun pikeun kaputusan luar negeri (henteu cocog pikeun pangakuan) anu kéngingkeun kabijaksanaan hakim. Éta henteu muncul tina hukum kasus yén nalika ngeunaan kaayaan katertiban umum, pangadilan Walanda ngagantungkeun ajén kana prinsip hak anu badé didangukeun. Ieu ngandung harti yén lamun putusan asing parantos dilakukeun ngalanggar prinsip ieu, pangakuanana sigana bakal bertentangan sareng kabijakan umum.

Naha anjeun kalibet dina sengketa hukum internasional, sareng anjeun hoyong putusan luar negeri anjeun diakui atanapi dilaksanakeun di Walanda? Punten kontak Law & More. di Law & More, urang ngartos yén perselisihan hukum internasional rumit sareng tiasa ngagaduhan akibat anu hadé pikeun parpol. Kusabab éta Law & Moreahli hukum nganggo pendekatan pribadi, tapi nyukupan. Babarengan sareng anjeun, aranjeunna nganalisis kaayaan anjeun sareng ngagariskeun léngkah-léngkah salajengna anu kedah dilaksanakeun. Upami diperlukeun, ahli hukum kami, anu ahli dina bidang hukum internasional sareng prosedur, ogé senang ngabantosan anjeun dina prosés pangakuan atanapi penegak hukum.

ngabagikeun
Law & More B.V.