Pangakuan salaku sponsor

Pangakuan salaku sponsor

Pausahaan rutin mawa pagawé ti luar nagari ka Walanda. Pangakuan salaku sponsor wajib upami perusahaan anjeun hoyong ngalamar idin tinggal pikeun salah sahiji tujuan di handap ieu: migran anu terampil, panalungtik dina harti Directive EU 2016/801, diajar, au pair, atanapi bursa.

Iraha anjeun ngalamar Pangakuan salaku sponsor?

Anjeun tiasa nerapkeun ka IND pikeun Pangakuan salaku sponsor salaku perusahaan. Opat kategori anu Pangakuan salaku sponsor tiasa dianggo nyaéta padamelan, panalungtikan, diajar, atanapi tukeur.

Dina hal pagawean, hiji bisa mikir ngeunaan idin tinggal pikeun pagawean jeung tujuan jadi migran pangaweruh, ngalakukeun pagawean salaku pagawe, pagawean musiman, magang, pindah dina hiji pausahaan atawa bisnis, atawa padumukan dina kasus nu boga Kartu Biru Éropa. Ngeunaan panalitian, saurang tiasa nyuhunkeun ijin tempat pikeun panalungtikan kalayan tujuan anu dimaksud dina Directive EU 2016/801. Kategori ulikan ngeunaan idin tinggal sareng tujuan diajar. Tungtungna, kategori bursa ngalibatkeun idin tinggal jeung bursa budaya atawa au pair salaku tujuan.

Sarat pikeun Pangakuan salaku sponsor

Kaayaan di handap ieu dilarapkeun nalika meunteun aplikasi pikeun Pangakuan salaku sponsor:

  1. Éntri dina Trade Register;

Perusahaan anjeun kedah didaptarkeun dina Trade Register.

  1. Kontinuitas sareng solvency bisnis anjeun cukup dijamin;

Ieu ngandung harti yén perusahaan anjeun tiasa nyumponan sadaya kawajiban kauanganna pikeun waktos anu berkepanjangan (kontinuitas) sareng perusahaan tiasa nyerep setbacks kauangan (solvency).

The Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) tiasa mamatahan IND on continuity na solvency hiji parusahaan. RVO ngagunakeun sistem titik nepi ka 100 titik pikeun ngamimitian-up. Pangusaha pemula nyaéta perusahaan anu parantos aya kirang ti satengah taun atanapi henteu acan ngalaksanakeun kagiatan bisnis salami satengah taun. Mimitian-up kudu boga sahanteuna 50 titik pikeun pamadegan positif ti RVO. Kalayan poin anu cekap sahingga pendapat anu positif, perusahaan diakui salaku rujukan.

Sistem poin diwangun ku pendaptaran di Walanda Kamer van Koophandel (KvK) jeung rencana bisnis. Kahiji, RVO mariksa naha pausahaan kadaptar dina KvK. Éta ogé ningali naha aya parobihan, contona, pemegang saham atanapi mitra ti saprak aplikasi pikeun Pangakuan salaku sponsor, tapi ogé naha aya panyandang, moratorium, atanapi bangkrut.

Rencana bisnis teras ditaksir. RVO ngaevaluasi rencana bisnis dumasar kana poténsi pasar, organisasi, sareng pembiayaan perusahaan.

Nalika assessing kriteria kahiji, poténsi pasar, RVO kasampak di produk atawa jasa, sarta analisis pasar geus disiapkeun. Produk atanapi jasa dievaluasi dumasar kana ciri, aplikasi, kabutuhan pasar, sareng titik jual anu unik. Analisis pasar nyaéta kualitatif sareng kuantitatif sareng museurkeun kana lingkungan bisnis khususna. Analisis pasar museurkeun, antara séjén, kana konsumén poténsial, pesaing, halangan éntri, kawijakan harga, sareng résiko.

Salajengna, RVO meunteun kriteria kadua, organisasi perusahaan. RVO nganggap struktur organisasi perusahaan sareng distribusi kompetensi.

Kriteria terakhir, pembiayaan, ditaksir ku RVO dumasar kana solvency, omzet, sareng ramalan likuiditas. Penting pisan yén perusahaan tiasa nyerep kasusah kauangan anu bakal datang salami tilu taun (solvency). Salaku tambahan, ramalan omzet kedah katingalina masuk akal sareng kedah saluyu sareng poténsi pasar. Tungtungna - dina tilu taun - aliran tunai tina kagiatan bisnis sabenerna kudu positif (ramalan likuiditas).

  1. Perusahaan anjeun henteu bangkrut atanapi henteu acan dibéré moratorium;
  2. Kaandalan tina ngalamar atanapi jalma alami atanapi hukum atanapi usaha anu langsung atanapi henteu langsung kalibet dina usaha anu cukup ditetepkeun;

Conto di handap ieu ngagambarkeun kaayaan dimana IND nganggap yén teu aya réliabilitas:

  • Upami perusahaan anjeun atanapi jalma (hukum) anu kalibet parantos bangkrut tilu kali sataun sateuacan ngalamar Pangakuan salaku sponsor.
  • Perusahaan anjeun parantos nampi hukuman ngalanggar pajak opat taun sateuacan ngalamar Pangakuan salaku sponsor.
  • Perusahaan anjeun parantos nampi tilu atanapi langkung denda dina Undang-Undang Aliens, Undang-Undang Pakasaban Warga Asing, atanapi Upah Minimum sareng Undang-undang Tunjangan Libur Minimal dina opat taun sateuacan aplikasi pikeun Pangakuan salaku sponsor.

Salian conto di luhur, IND tiasa menta Sertipikat Kalakuan Alus (VOG) pikeun meunteun reliabilitas.

  1. Pangakuan salaku sponsor ti ngalamar atanapi badan hukum atanapi perusahaan anu kalibet langsung atanapi henteu langsung sareng perusahaan éta dina lima taun langsung sateuacan aplikasi parantos ditarik;
  2. Ngalamar nyumponan sarat anu aya hubunganana sareng tujuan warga asing cicing atanapi hoyong cicing di Walanda, anu tiasa kalebet patuh sareng patuh kana kode etik.

Salian ti sarat di luhur anu kudu dicumponan, aya sarat tambahan pikeun kategori panalungtikan, studi, jeung bursa.

Prosedur 'Pangakuan salaku sponsor'

Upami perusahaan anjeun nyumponan kaayaan anu dijelaskeun, anjeun tiasa ngalamar Pangakuan salaku sponsor sareng IND ku ngalengkepan formulir aplikasi 'Pangakuan salaku Sponsor'. Anjeun bakal ngumpulkeun sadaya dokumén anu diperyogikeun sareng ngagantelkeun ieu kana aplikasi. Aplikasi lengkep, kalebet dokumén anu dipénta, kedah dikirim ka IND ku pos.

Saatos anjeun ngirim aplikasi pikeun Pangakuan salaku sponsor, anjeun bakal nampi surat ti IND kalayan biaya aplikasi. Upami anjeun parantos mayar aplikasi, IND gaduh 90 dinten kanggo mutuskeun aplikasi anjeun. Mangsa kaputusan ieu tiasa diperpanjang upami aplikasi anjeun henteu lengkep atanapi upami panyelidikan tambahan diperyogikeun.

IND teras bakal mutuskeun aplikasi anjeun pikeun Pangakuan salaku sponsor. Upami aplikasi anjeun ditolak, anjeun tiasa ngajukeun bantahan. Upami perusahaan diakuan salaku sponsor, anjeun bakal kadaptar dina situs wéb IND dina Pendaptaran Umum Sponsor anu Dipikawanoh. Perusahaan anjeun bakal tetep janten rujukan dugi ka anjeun ngeureunkeun Pangakuan atanapi upami anjeun henteu nyumponan saratna.

Kawajiban hiji sponsor otorisasi

Salaku sponsor otorisasi, anjeun gaduh kawajiban pikeun nginpokeun. Dina tugas ieu, sponsor otorisasi kedah ngabéjaan IND ngeunaan parobahan naon waé dina kaayaan dina opat minggu. Parobihan tiasa aya hubunganana sareng status warga asing sareng sponsor anu diakui. Parobihan ieu tiasa dilaporkeun ka IND nganggo formulir bewara.

Salaku tambahan, salaku sponsor otorisasi, anjeun kedah nyimpen inpormasi ngeunaan warga asing dina catetan anjeun. Anjeun kedah nyimpen inpormasi ieu salami lima taun ti saprak anjeun lirén janten sponsor otorisasi warga asing. Salaku sponsor otorisasi, anjeun gaduh kawajiban administrasi sareng ingetan. Anjeun kedah tiasa ngalebetkeun inpormasi ngeunaan warga asing ka IND.

Saterusna, salaku sponsor otorisasi, anjeun boga kawajiban miara ka warga asing. Salaku conto, anjeun kedah nginpokeun ka warga asing ngeunaan kaayaan asupna sareng tempatna sareng peraturan anu relevan.

Ogé, salaku sponsor otorisasi, anjeun tanggung jawab pikeun balikna warga asing. Kusabab warga asing ngasponsoran anggota kulawargana, anjeun henteu tanggung jawab pikeun ngabalikeun deui anggota kulawarga warga asing.

Tungtungna, IND pariksa naha sponsor otorisasi saluyu sareng kawajibanana. Dina kontéks ieu, denda administrasi tiasa ditumpukeun, atanapi Pangakuan salaku sponsor tiasa ditunda atanapi ditarik ku IND.

Mangpaat diakuan salaku sponsor

Upami perusahaan anjeun diakui salaku sponsor, ieu ngagaduhan sababaraha kaunggulan. Salaku sponsor anu diakuan, anjeun henteu ngagaduhan kawajiban ngalebetkeun jumlah minimum atanapi maksimal aplikasi per taun. Sumawona, anjeun kedah ngalebetkeun langkung seueur dokumén pangrojong anu dipasang dina formulir aplikasi anjeun, sareng anjeun tiasa ngalamar idin tinggal online. Tungtungna, tujuanana nyaéta mutuskeun aplikasi sponsor anu diakui dina dua minggu. Ku kituna, diakuan salaku sponsor ngagampangkeun prosés ngalamar idin tinggal pikeun pagawe ti luar nagari.

Ahli hukum kami ahli dina hukum imigrasi sareng hoyong pisan masihan nasihat ka anjeun. Naha anjeun peryogi bantosan sareng aplikasi pikeun Pangakuan salaku sponsor atanapi naha anjeun gaduh patarosan sésana saatos maca tulisan ieu? Pengacara kami di Law & More leuwih ti daék mantuan anjeun.

Law & More