Panolakan damel

Pisan ngaganggu upami paréntah anjeun henteu dituturkeun ku padamel anjeun. Salaku conto, hiji padamel anu anjeun teu tiasa percanten pikeun némbongan di lantai damel sakitar akhir minggu atanapi anu mikir yén kode pakéan rapih anjeun henteu dilarapkeun pikeun anjeunna. Upami ieu kajantenan teras-terasan tiasa nguciwakeun pisan. Untungna, hukum nawiskeun solusi pikeun ieu. Dina dua kasus, sareng seueur anu sanés, anjeun tiasa ditampik damel. Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun iraha ieu masalahna sareng naon anu anjeun tiasa laksanakeun ngeunaan dunungan. Mimiti kami bakal balik kana naon pitunjuk anjeun, salaku dunungan, tiasa masihan. Salajengna, urang bakal ngabahas instruksi anu mana karyawan tiasa nolak sareng anu, di sisi anu sanésna, bakal ngakibatkeun panolakan padamelan. Tungtungna, urang bakal ngabahas pilihan naon anu anjeun gaduh salaku dunungan pikeun nungkulan panolakan padamelan.

Panolakan damel

Pitunjuk naon anu anjeun kéngingkeun salaku dunungan?

Salaku dunungan, anjeun gaduh hak pikeun maréntahkeun pikeun ngadorong pagawé pikeun digawé. Sacara prinsip, pagawé anjeun kedah nuturkeun paréntah ieu. Ieu nuturkeun tina hubungan kawenangan antara pagawé sareng dunungan dumasar kana kontrak kerja. Hak instruksi ieu dilarapkeun pikeun peraturan anu aya hubunganana sareng padamelan (misal tugas padamelan sareng peraturan pakean) sareng promosi katertiban anu saé dina perusahaan (mis. Jam kerja, standar tingkah laku sareng pernyataan dina média sosial). Pagawé anjeun wajib nuturkeun instruksi ieu, sanaos aranjeunna henteu jelas tina kecap tina kontrak padamelan. Upami anjeunna gagal ngalakukeunana sareng terus-terusan ngalakukeun éta, éta mangrupikeun kasus panolakan padamelan. Nanging, sajumlah bernuansa dilarapkeun di dieu, anu dipedar di handap.

Misi wajar

Tugas ti anjeun salaku dunungan henteu kedah dituturkeun upami henteu wajar. Tugas anu wajar upami tiasa ditingali salaku bagian tina kontrak padamelan dina kontéks janten padamel anu saé. Salaku conto, pamundut damel di lembur di toko salami waktos Natal anu sibuk panginten tiasa janten tugas anu wajar, tapi henteu upami éta nuju saminggu damel langkung ti 48 jam (anu langkung-langkung, haram ku alesan Ayat 24 ayat. 1 tina Undang-Undang Buruh). Naha hiji tugas anu wajar sareng ku alatan éta nolak damel gumantung kana kaayaan kasus sareng kapentingan anu aya. Bantahan karyawan sareng alesan dununganana pikeun masihan tugas kedah dipertimbangkeun. Upami tiasa diasumsikeun yén pagawé ngagaduhan alesan anu mendesak pikeun nolak tugas éta, henteu aya patarosan ngeunaan nolak damel.

Amandemen sapihak kaayaan kerja

Sumawona, dunungan moal sacara sepihak ngarobah kaayaan kerja. Salaku conto, gajih atanapi tempat damel. Parobihan naon waé kedah dilakukeun dina konsultasi sareng padamelna. Pengecualian pikeun ieu nyaéta dina sababaraha kasus diijinkeun upami éta kalebetkeun kana kontrak padamelan atanapi upami anjeun, salaku dunungan, ngagaduhan minat anu serius pikeun ngalakukeunana. Upami anjeun ngagaduhan patarosan ngeunaan ieu, kami di Law & More siap ngajawab aranjeunna pikeun anjeun.

Iraha karyawan tiasa nolak paréntah anjeun?

Salaku tambahan pikeun kanyataan yén hiji pagawé tiasa nolak tugas anu teu masuk akal sareng, ogé, teu sacara teu babarengan ngarobah kaayaan kerja, aya ogé kawajiban tambahan anu timbul tina syarat status pagawé anu hadé sareng dunungan. Ieu kalebet standar kasihatan sareng kaamanan. Salaku conto, padamel kedah tumut kana kaayaan fisik karyawan nalika kakandungan atanapi henteu mampuh damel, contona. Pagawe henteu tiasa nyungkeun padamel pikeun nuturkeun paréntah anu nimbulkeun résiko pikeun kaséhatanana sareng kedah mastikeun kaayaan damel anu aman. Bantahan anu nurani ogé kedah diperhatoskeun, asalkeun padamelan éta tiasa dilaksanakeun dina bentuk anu saluyu.

Kaayaan kasus ieu

Upami paréntah anjeun sasuai sareng standar anu dijelaskeun di luhur sareng padamel tetep nolak aranjeunna dina cara anu pengkuh, ieu mangrupikeun panolakan padamelan. Aya sababaraha kasus umum anu janten patarosan naha aya anu nolak damel. Salaku conto, dina nalika henteu mampuh pikeun damel, (gering) henteuna atanapi pagawé anu henteu hoyong ngalaksanakeun tugas anu wajar sabab ngan saukur di luar tugas biasa na. Naha aya panolakan padamelan gumantung pisan kana kaayaan kasus sareng bantahan pagawé anjeun, janten wijaksana pikeun ati-ati sareng milari naséhat hukum upami diperlukeun. Ieu pastina lumaku nalika anjeun ngémutan léngkah tindak lanjut. Sumawona, upami anjeun gaduh mamang naha aya kanyataan henteu mampuh pikeun padamelan upami padamel anjeun nolak damel kusabab alesan ieu, sok penting ngantosan pendapat dokter kasihatan sareng kaamanan kerja atanapi dokter perusahaan. Kasus sanésna kanyataanna jelas pisan kasus panolakan padamelan. Salaku conto, upami, dina jangka waktu kurang seueur jasa, anjeun sacara luar biasa masihan karyawan anjeun kéngingkeun waktos istirahat upami anjeunna tiasa dihubungi ku klién, tapi anjeunna teras liburan di daerah terpencil sareng lengkep teu kahontal.

Akibat tina nolak damel

Upami padamel anjeun nolak padamelanana, anjeun salaku dunungan sacara alami hoyong campur sakumaha gancang-gancang pikeun ngajaga otoritas anjeun. Penting pikeun nyandak tindakan anu pas dina hal ieu. Anjeun tiasa maksa ukuran disiplin ka padamel. Ieu tiasa kalebet ngaluarkeun peringatan resmi atanapi nahan panyuaraan kanggo jam kerja anu ditolak. Upami aya penolakan anu teras-terasan damel, dimungkinkeun pikeun nyandak tindakan anu langkung ageung sapertos mecakan atanapi kasimpulan mecakan. Sacara prinsip, panolakan padamelan mangrupikeun alesan anu mendesak pikeun dipecat.

Sakumaha anjeun parantos maca di luhur, patarosan iraha aya panolakan padamelan sareng naon tindakan anu pantes dilaksanakeun dina hal ieu gumantung pisan kana kaayaan konkrit sareng perjanjian anu dilakukeun antara dunungan sareng padamel. Naha anjeun ngagaduhan patarosan ngeunaan ieu? Punten kontak Law & More. Tim khusus kami nganggo pendekatan pribadi. Babarengan sareng anjeun kami bakal nganilai kamungkinan anjeun. Dumasar kana analisis ieu, kami bakal senang mamatahan anjeun ngeunaan léngkah-léngkah salajengna anu saluyu. Upami ieu diperyogikeun, kami ogé bakal masihan naséhat sareng bantosan salami prosedur.

ngabagikeun