Nyéwa panyalindungan

Nalika anjeun nyéwa akomodasi di Walanda, anjeun otomatis ngagaduhan hak pikeun nyéwa perlindungan. Sami manglaku ka ko-tenants sareng subtenants anjeun. Sacara prinsip, panyalindungan nyewa kalebet dua aspek: panyalindungan harga séwa sareng panyéwaan panyéwaan ngalawan penghentian perjanjian tenansi dina hartos tuan tanah teu tiasa ngan saukur ngeureunkeun perjanjian kasewaan. Sanaos dua aspek panyalindungan nyéwa dilarapkeun ka panyewa perumahan sosial, ieu sanés masalah pikeun panyewa perumahan di sektor bébas. Perlindungan sewaan mana anu janten masalah iraha sareng naon leresna panyalindungan harga séwa atanapi panyalindungan séwa dina kontéks terminasi séwa, anu dibahas dina blog ieu. Tapi ke heula, blog ieu ngabahas kaayaan anu dingaranan ruang tamu pikeun panerapan panyalindungan panyewaan sacara umum.

Gambar panyalindungan nyéwa

spasi hirup

Kanggo panerapan ketentuan hukum ngeunaan perlindungan séwa, éta mimitina kedah janten patarosan ngeunaan rohangan hirup. Numutkeun Pasal 7: 233 tina Kodeu Sipil Walanda, rohangan hirup kedah dipikaharti hartosna pasipatan anu teu tiasa dipindahkeun dugi ka diséwa salaku bumi anu mandiri atanapi henteu mandiri, kafilah atanapi tempat anu ditujukeun pikeun tempat tinggal permanén. Henteu aya bedana langkung jauh antara panyewa akomodasi mandiri atanapi sanés-sanés pikeun kaperluan perlindungan séwang.

Konsép rohangan hirup ogé kalebet panataan anu henteu tiasa dipindahkeun, dina kecap sanésna fasilitas anu sipatna sacara alamiah pakait sareng bumi, kafilah atanapi nada atanapi anu mangrupikeun bagian tina perjanjian sewa. Dina komplek padumukan, ieu panginten tiasa, contona, tangga, galeri sareng koridor ogé pamasangan séntral upami ditunjuk ku kontrak salaku rohangan anu teu ngagaduhan karakter umum.

Nanging, henteu aya ruang tamu dina hartos Bagéan 7: 233 tina Kodeu Sipil Walanda upami éta masalah:

  • pemanfaatan jangka pondok rohangan hirup; naha ieu hal ditangtukeun dumasar kana sifat panggunaan, contona salaku imah liburan atanapi imah bursa. Dina pengertian ieu, durasi anu pondok sahingga ngarujuk kana panggunaan sareng henteu kana waktos anu disatujuan;
  • rohangan hirup gumantung; ieu halna upami bumi diséwa sasarengan sareng ruang komérsial; bisi éta, bumi mangrupikeun bagian tina rohangan bisnis anu diséwa, supados sanés kaayaan perumahan tapi bekel ngeunaan rohangan bisnis dilarapkeun ka bumi;
  • parahu bumi; ieu mangrupikeun kajadian anu henteu cocog sareng watesan hukum tina pasal 7: 233 tina Kodeu Sipil Walanda. Imah sapertos kitu biasana henteu tiasa dianggap salaku harta benda anu teu tiasa dipindahkeun, sabab henteu aya hubunganana sareng bumi atanapi bank.

Perlindungan harga séwang

Upami kaayaan rohangan hirup anu ditétélakeun di luhur parantos dicumponan, panyewa mimitina bakal nampi perlindungan harga séwa. Dina hal ieu titik-titik awal ieu diterapkeun:

  • babandingan antara kualitas, kaasup lokasi akomodasi anu diséwa sareng antara séwa anu kedah dibayar kanggo éta, kedah wajar;
  • panyewa ngagaduhan pilihan sepanjang waktos ngagaduhan harga séwa awal anu ditaksir ku Panitia Sewa; ieu ngan mungkin dina 6 bulan saatos mimiti ngajakan; kaputusan Panitia Sewa ngariung, tapi masih tiasa dikintunkeun ka Pengadilan Subdistrict kanggo ditinjau;
  • tuan tanah teu tiasa neraskeun kanaékan sewa anu teu kawates; Watesan hukum anu khusus dilarapkeun kana kenaikan sewa, sapertos persentase kanaékan maksimum sewa anu ditangtukeun ku Menteri;
  • ketentuan anu sah ngeunaan panyalindungan nyewa mangrupikeun hukum wajib, nyaéta, tuan tanah teu tiasa nyimpang ti aranjeunna dina perjanjian kontrakan pikeun ngarugikeun panyewa.

Saliwatan, prinsip anu ditetepkeun ngan ukur diterapkeun pikeun panyewa perumahan sosial. Ieu mangrupikeun tempat hirup anu aya dina séktor sewa anu diatur sareng ku sabab éta kedah dibédakeun ruang keluarga anu ngagaduhan kana sektor libéralisasi, atanapi séwa gratis. Dina hal perumahan libéralisasi atanapi gratis, séwa éta saé pisan yén panyewa henteu kéngingkeun deui subsidi séwang sahingga teu aya perlindungan hukum. Wates antara perumahan libéralisasi sareng perumahan sosial sakitar harga sewa sakitar 752 euro per bulan. Upami harga séwa anu disatujuan ngaleuwihan jumlah ieu, panyewa moal tiasa ngandelkeun deui prinsip anu ditétélakeun di luhur, sabab éta bakal nyéwa perumahan anu liberal.

Nyéwa panyalindungan ngalawan penghentian perjanjian perjanjian

Nanging, pikeun panerapan aspek panyalindungan panyéwaan anu sanés, henteu aya bedana antara panyewa perumahan sosial sareng libéralisasi. Kalayan kecap séjén, ieu ngandung harti yén unggal panyewa rohangan hirup sabagéan ageung sareng otomatis dijaga tina teu aya perjanjian perjanjian, dina hartos tuan tanah teu tiasa saukur ngabolaykeun perjanjian nyéwa. Dina kontéks ieu, panyewa sacara khusus dijagaan kusabab:

  • penghentian ku tuan tanah henteu nungtut perjanjian tenansi saluyu sareng Pasal 7: 272 tina Kodeu Sipil Walanda; prinsipna mah, dugi ka tuan tanah pikeun nyobaan heula pangaruh parantosan perjanjian sewa ku silih satuju. Upami éta henteu tiasa dianggo sareng panyewa henteu satuju kana pengakhiran, pengakhiran tuan tanah sanés leres-leres nungtut perjanjian nyewa. Ieu ngandung harti yén perjanjian sewaan dituluykeun sapertos biasa sareng tuan tanah kedah ngajukeun klaim légal pikeun ngeureunkeun perjanjian nyéwa sareng pengadilan kacamatan. Dina kasus éta, perjangjian nyéwa moal bérés dugi pengadilan nyandak kaputusan anu teu tiasa dibatalkeun dina klaim penghentian tuan tanah.
  • dina pandangan Pasal 7: 271 tina Kodeu Sipil Walanda, tuan tanah kedah nyatakeun alesan pikeun pengakhiranana; upami tuan tanah badé ngeureunkeun perjanjian nyéwa, anjeunna kedah nyumponan pormalitas tulisan dina KTP Sipil anu disebut tadi. Salaku tambahan kana période bewara, landasan pikeun penghentian mangrupikeun formalitas anu penting dina kontéks ieu. Anu gaduh bumi kedah nyebatkeun salah sahiji alesan pikeun pengakhiran dina perhatosan penghentian na, sakumaha nyatakeun dina Pasal 7: 274 alinea 1 tina Kodeu Sipil Walanda:
  1. panyewa teu kalakuanana siga panyewa anu alus
  2. éta ngeunaan masalah séwa dina waktos anu tetep
  3. tuan tanah mendesak peryogi anu diséwa kanggo panggunaan nyalira
  4. panyewa teu satuju kana tawaran lumrah pikeun asup kana perjanjian sewa anyar
  5. tuan tanah hoyong ngawujudkeun panggunaan lahan dina séwang-séwangan numutkeun rencana zonasi anu sah
  6. kapentingan tuan tanah dina ngeureunkeun kontrakan ngajakan langkung seueur ti anu nyéwa dina teras-terasan ngajakan (bisi ngajakan tuan tanah)
  • ngajakan éta ngan ukur tiasa ditumpes ku hakim ku alesan anu nyatakeun dina pasal 7: 274 alinea 1 tina Kodeu Sipil Walanda; Alasan anu disebut di luhur lengkep: nyaéta, upami prosés hukum dilakukeun sateuacan pengadilan, penghentian perjanjian nyéwa ku alesan anu sanés henteu tiasa dilakukeun. Upami salah sahiji alesan di luhur muncul, pengadilan ogé kedah nyayogikeun klaim panyewa pikeun dipungkas. Dina kasus éta, ku alatan éta teu aya rohangan pikeun (langkung) timbangan kapentingan. Nanging, pangecualian dilarapkeun ka titik ieu ngeunaan taneuh penghentian pikeun panggunaan pribadi anu mendesak. Nalika klaim diidinan, pengadilan ogé bakal nangtoskeun waktos kanggo diusir. Nanging, upami klaim penghentian tuan tanah ditolak, ngajakan anu relevan henteu tiasa ditumpes ku anjeunna deui salami tilu taun.

Undang-Undang Gerakan Pasar Séwa

Sateuacanna, panyalindungan séwa dina praktékna tunduk kana seueur kritik: perlindungan panyéwaan bakal jauh teuing sareng aya deui anu gaduh bumi anu hoyong nyéwa bumi upami perlindungan séwang henteu ketat pisan. Anggota DPRD parantos kabuktosan sénsitip kana kritik ieu. Kusabab kitu, anggota parlemén milih pikeun ngenalkeun undang-undang ieu dugi ka 1 Juli 2016, Undang-Undang Transfer Pasar Sewa. Kalayan hukum anyar ieu, perlindungan panyewa janten kirang ketat. Dina kontéks hukum ieu, ieu mangrupikeun parobihan anu paling penting:

  • pikeun perjangjian nyéwa perkawis rohangan hirup mandiri dua taun atanapi kirang na pikeun perjangjian nyéwa perkawis tempat tinggal anu teu mandiri salami lima taun atanapi kirang, éta dimungkinkeun pikeun tuan tanah nyéwa tanpa perlindungan séwa. Ieu ngandung harti yén perjanjian nyéwa dituturkeun ku jalanna hukum saatos istilah anu disatujuan sareng henteu kedah ditungtungan ku tuan tanah sapertos sateuacanna.
  • ku ngenalkeun kontrak kelompok sasaran, éta ogé parantos dipermudah pikeun anu gaduh bumi pikeun nungtut perjanjian sewaan perkawis perumahan anu ditujukeun pikeun kelompok target khusus, sapertos mahasiswa. Upami panyewa henteu kagolong kana kelompok sasaran khusus sareng tiasa, salaku conto, henteu dianggap deui salaku murid, tuan tanah bakal tiasa neraskeun panghentian ku alesan panggunaan pribadi anu mendesak langkung gampang sareng gancang.

Naha anjeun nyewa sareng anjeun hoyong terang pikeun panyalindungan nyewa mana anu anjeun layak? Naha anjeun tuan tanah anu hoyong ngeureunkeun perjanjian nyéwa? Atanapi anjeun ngagaduhan patarosan sanés ngeunaan blog ieu? Teras kontak Law & More. Ahli hukum kami ahli dina hukum nyéwa sareng senang masihan anjeun nasihat. Éta ogé tiasa ngabantosan anjeun sacara sah upami sengketa nyéwa anjeun ngakibatkeun prosés hukum.

ngabagikeun
Law & More B.V.