Sewa ruang bisnis salami krisis korona

Sakumna dunya ayeuna ngalaman krisis dina skala anu henteu kabayangkeun. Ieu ngandung harti yén pamaréntah ogé kedah nyandak ukuran anu luar biasa. Ruksakna anu kaayaan ieu parantos nyababkeun sareng bakal neraskeun ngabalukarkeun tiasa kalangkung ageung. Kanyataanna teu aya anu ayeuna dina posisi pikeun ngukur skala krisis, atanapi sabaraha lami éta moal tahan. Paduli kaayaan éta, pajakan premis bisnis masih kapaksa. Ieu timbul sababaraha patarosan. Dina tulisan ieu urang badé ngajawab sababaraha patarosan anu tiasa timbul dina lapak atanapi tuan tanah tina enggon bisnis.

Éta pamayaran nyewa

Naha anjeun masih kedah mayar nyéwa? Jawaban pikeun patarosan ieu gumantung kana kaayaan pasualan. Dina sagala hal, dua kaayaan kedah dibédakeun. Mimiti, premis bisnis anu henteu tiasa dianggo pikeun tujuan bisnis, sapertos réstoran sareng kafe. Kadua, aya toko-toko anu masih kénéh kabuka, tapi anu milih nutup panto téa.

Sewa ruang bisnis salami krisis korona

Panyewa wajib mayar nyewa dumasar kana kasepatan nyéwa. Upami ieu henteu kajantenan, éta mangrupikeun kontrak. Ayeuna timbul patarosan, tiasa aya kakuatan majeure? Panginten aya perjanjian dina perjanjian penyewaan ngeunaan kaayaan kaayaan kakuatan anu tiasa dilarapkeun. Upami henteu, hukum berlaku. UU nyatakeun yén aya kakuatan majeure upami nyewa moal janten tanggung jawab pikeun henteu patuh; sanésna teu salah panyewa yén anjeunna teu tiasa mayar nyéwa. Henteu écés naha gagal pikeun nyumponan kawajiban alatan koronavirus ngahasilkeun kakuatan majéure. Sapertos teu aya anu sanés pikeun ieu, hese parah kumaha hasilna bakal aya dina kasus ieu. Naon anu ngagaduhan peran, kumaha oge, kontraksi ROZ (Perumahan Perumahan) sering dianggo dina jinis hubungan sewa ieu. Dina kontrak ieu, klaim pikeun nyéwa nyéwa dikaluarkeun salaku standar. Pertanyaanana naha tuan tanah bisa akal ngajaga sudut pandang ieu dina kaayaan anu ayeuna.

Upami panyewa milih nutup toko na, kaayaan bakal béda. Nanging, ayeuna henteu aya kawajiban pikeun ngalakukeunana, kanyataanana aya kurang sémah sahingga kurang kauntungan. Pertanyaanana naha kaayaanna kedah leres-leres ngirangan ku panyewa. Teu tiasa masihan jawaban anu jelas dina patarosan ieu kusabab unggal kaayaan béda. Ieu kedah dievaluasi dumasar-demi-hal.

Kaayaan anu teu disangka-sangka

Duanana tenant sareng tuan tanah tiasa nyababkeun kaayaan anu teu disangka-sangka. Sacara umum, krisis ékonomi tanggung jawab pikeun pangusaha, sana waé dina kasus ieu tiasa bénten kusabab krisis korona. Ukuran anu dilaksanakeun ku pamaréntah ogé tiasa dipertimbangkeun. Klaim dumasar kana kaayaan anu teu disangka-sangka masihan kasempetan pikeun dirobih ngajakan atanapi dibatalkeun ku pangadilan. Ieu tiasa disababkeun yén panyewa tiasa henteu deui alesan dilaksanakeun pikeun disambungkeun perjanjian. Numutkeun sajarah parlemén, hiji hakim kedah polah sareng pangendalian ngeunaan masalah ieu. Kami ogé ayeuna dina kaayaan anu pangadilan ditutup ogé: ku sabab éta moal gampang pikeun mutuskeun putusan sacara gancang.

Kakurangan dina harta kontrakan

Nyewa bakal ngaku réduksi tina nyéwa atanapi santunan upami aya karugian. Kurangna kakurangan dina kaayaan atanapi kaayaan anu sanés nyababkeun henteu gaduh kasenangan sewaan anu nyewa sah janten dina ngawitan perjanjian sewaan. Salaku conto, kakurangan panginten: kalemahan konstruksi, hateup bocor, kapang sareng henteu mampuh nyandak idin eksploitasi kusabab henteuna jalan kaluar darurat. Pengadilan umumna henteu pisan hoyong nangtoskeun yén aya kaayaan anu kedah aya pikeun akun tuan tanah. Dina sagala hal, usaha goréng kusabab henteuna masarakat henteu kaayaan anu kudu dieusi ka tuan tanah. Ieu mangrupikeun bagian tina résiko wirausaha. Anu ogé ngagaduhan peran nyaéta nyaéta dina seueur kasus harta anu disewa masih tiasa dianggo. Alatan éta langkung réstoran, nganteurkeun atanapi ngagaduhan tuangeunana salaku pilihan.

Kawajiban eksploitasi

Kaseueuran pajeg ti enggon bisnis aya tugas wajib. Ieu ngandung harti yén nyewa kedah nganggé premis usaha diséwa. Dina kaayaan anu khusus, kawajiban pikeun ngeksploitasi tiasa timbul tina hukum, tapi sanés sapertos sanés. Ampir sadaya tuan tanah bisnis sareng kantor nganggo modél ROZ. Ketentuan umum anu aya hubunganana sareng model ROZ nyatakeun yén panyewa bakal ngagunakeun rohangan anu diséwakeun "sacara efektif, lengkep, leres sareng pribadi". Ieu ngandung harti yén panyewa tunduk kana kawajiban operasi.

Sajauh ieu, henteu aya ukuran pamaréntahan umum di Walanda anu mesen tutupna pusat balanja atanapi ruang kantor. Nanging, pamaréntah parantos ngumumkeun yén sadaya sakola, tuangeun sareng tuang, olahraga sareng klub kabugaran, sauna, klub bandung sareng toko kopi kedah tetep ditutup di sadayana nasional dugi ka aya bewara salajengna. Upami panyewa wajib ku diparentah ku pamaréntah pikeun nutup harta anu diséwa, panyewa moal moal nanggung jawab ieu. Ieu mangrupikeun kaayaan anu, numutkeun kaayaan nasional ayeuna panyewa teu kedah dicekel tanggung jawab. Dina kaayaan panyediaan umum, panyewa ogé wajib nuturkeun pitunjuk pamaréntah. Salaku dunungan, anjeunna ogé wajib mastikeun lingkungan kerja anu aman. Kawajiban ieu diturunkeun ku henteu ngaluarkeun karyawan pikeun résiko tina kontaminasi koronavirus. Dina kaayaan ieu, tuan tanah teu tiasa maksa panyewa pikeun ngajalankeun.

Alatan kasehatan staf sareng / atanapi para nasabah, urang ningali yén nyewa diri ogé milih sacara sukarela nutup harta anu diséwakeun, sanaos aranjeunna henteu parantos diarahkeun ku pamaréntah. Dina kaayaan anu ayeuna, kami yakin yén tuan tanah moal tiasa ngajukeun tuntutan pikeun minuhan éta kawajiban, mayar denda atanapi ganti rugi. Dumasar kana rasionalitas sareng kaadilan, ogé kawajiban pikeun ngawatesan karusakan dina bagian panyewa saloba-gancang, urang pédah bayangkeun yén tuan tanah bakal nyababkeun kana (samentawis) panutupanana.

Béda ngagunakeun harta kontrakan

Organisasi katuangan sareng inuman ditutup dina waktos éta. Nanging, tetep diidinan nyandak sareng nganteurkeun tuangeun. Nanging, perjanjian sewaan nyayogikeun kalolobaan waktos kawijakan tujuan anu ketat; naon anu damelna béda ti restoran. Hasilna, panyewa tiasa meta sabalikna tina perjanjian sewaan sareng - jigana - forfeit denda.

Dina kaayaan ayeuna, saréréa gaduh kawajiban ngabatesan karusakan-gancangna. Ku gentos ka fungsi pick-up / pangiriman, panyewa patuh. Dina kaayaan ieu, sesah dina sagala alesan pikeun nyalindungan sudut pandang yén ieu bertentangan sareng tujuan kontrakual. Nyatana, tuan tanah langkung citakan klaim dina panyewa upami panyewa teu ngalakukeun sadayana dina kakuatanana pikeun ngajaga bisnisna ngajalankeun supaya tiasa mayar nyéwa.

kacindekan

Dina basa sejen, unggal jelema diwajibkeun ngawates karuksakan-gancangna tina jéntré. Pamaréntah parantos ngumumkeun ukuran anu énggal ngabantosan pangusaha sareng ngirangan tekanan finansial. Disarankeun make kemungkinan ukuran ieu. Upami nyewa ngajantenkeun ngalakukeunana, éta dianggap hésé pikeun ngaleungitkeun karugian pikeun tuan tanah. Ieu ogé ngalarapkeun sabalikna. Samentawis éta, politikus ogé parantos nyebat tuan tanah kanggo sedeng nyéwa dina waktos anu badé sumping, sahingga résiko dibagi.

Sanaos panyewa sareng tuan tanah ngagaduhan hubungan kontraksi sareng silih sareng prinsip 'deal nyaéta deal'. Kami nyarankeun nyarioskeun ka silih sareng ningali kemungkinan. Nu nyéwa sareng tuan tanah tiasa tiasa pendak sareng anu sanés dina waktos anu luar biasa ieu. Nalika panyewa teu ngagaduhan panghasilan kusabab panutupanana, perbelanjaan tuan tanah ogé terus. Éta pikeun kapentingan dulur urang boh usaha salamet sareng nungkulan krisis ieu. Ku cara ieu, panyewa sareng tuan tanah tiasa satuju yén nyéwa samentawis mayar sawaréh sareng kakuranganana bakal kajantenan nalika enggon bisnis dibuka deui. Urang kudu silih bantosan dimana-mana waé, sareng, sanés, tuan tanah henteu aya pedah mupanging panyewa bangkrut. Barina ogé, panyewa anyar henteu gampang kapanggih dina waktos ayeuna. Naon waé pilihan anu anjeun lakukeun, ulah nyandak kaputusan anu gancang sareng hayu urang mamatahan anjeun ngeunaan kemungkinan.

kontak

Kusabab kaayaan anu ayeuna teu kaduga, urang tiasa ngabayangkeun yén ieu tiasa ngahasilkeun seueur patarosan pikeun anjeun. Urang perhatosan anu jelas dina kamekaran sareng bagja pikeun ngajaga anjeun terang kana kaayaan anu panganyarna. Upami anjeun gaduh patalékan ngeunaan tulisan ieu, punten ulah ragu ngahubungan ahli hukum ngeunaan Law & More.

ngabagikeun