Pangropéa tina judul

Kapamilikan mangrupikeun hak anu paling lengkep anu tiasa dipimilik ku hiji jalma dina kaayaan, numutkeun kana Kodeu Sipil. Mimiti, éta hartosna batur kedah ngahargaan kapamilikan jalma éta. Salaku hasil tina hak ieu, terserah ka anu gaduh kanggo nangtoskeun naon anu janten kajadianana. Salaku conto, anu bogana tiasa mutuskeun mindahkeun kapamilikan barang na ka jalma sanés ku jalan perjanjian perjanjian. Nanging, pikeun transfer anu sah sababaraha kaayaan hukum kedah dipenuhan. Kaayaan anu pamustunganana mindahkeun kapamilikan barang nyaéta pangiriman barang anu dimaksud, contona ku sacara harfiah masrahkeunana ka anu mésér, sanés pamayaran tina harga beuli sakumaha anu biasa dipikirkeun. Kalayan kecap séjén, anu mésér janten anu ngagaduhan barang nalika dikirim.

Nyimpen judul Gambar

Teu ingetan judulna disatujuan

Khususna, di luhur bakal aya kasus upami anjeun henteu acan satuju sareng anu mésér dina hal nahan judul. Diaku, salian ti pangiriman, harga beulian ogé istilah anu mayar na ku pembeli kedah dilakukeun sapuk dina perjanjian pameseran. Nanging, henteu sapertos pangiriman, (pamayaran) harga beuli sanés sarat hukum pikeun mindahkeun kapamilikan. Maka dimungkinkeun pikeun mésér mimitina janten gaduh barang anjeun, tanpa mayar (jumlah lengkep) pikeun éta. Naha anu mésér moal mayar saatos éta? Maka anjeun henteu ngan saukur tiasa ngarebut barang anjeun, contona. Barina ogé, anu mésér anu henteu mayar ngan saukur nganuhunkeun hak kapamilikan anu kaala kana barang éta sareng anjeun dipiharep ngahargaan hak kapamilikanana dina barang anu dimaksud dina waktos ieu. Kalayan kecap sanésna, bisi éta anjeun bakal tanpa kasaean atanapi pamayaran sahingga kosong. Hal anu sami diterapkeun upami anu mésér badé mayar tapi sateuacan mayar anu saleresna, nyanghareupan kabangkrutan. Ieu kaayaan anu henteu pikaresepeun anu tiasa dihindari ku margi.

Ngagaduhan judul salaku tindakan pancegahan

Barina ogé, pencegahan langkung saé tibatan ngubaran. Éta sababna bijaksana ngagunakeun kamungkinan anu sayogi. Salaku conto, anu ngagaduhan barang tiasa satuju sareng anu mésér yén kapamilikan ngan ukur bakal dikirim ka anu mésér upami sarat-sarat anu ditetepkeun ku anu mésér. Kaayaan sapertos kitu tiasa, contona, ogé aya hubunganana sareng pambayaran harga beuli sareng disebut ogé ingetan judul. Ingetan judul diatur dina Pasal 3:92 tina Kodeu Sipil Walanda sareng, upami disatujuan, sahingga ngagaduhan pangaruh yén anu ngajual tetep sacara sah ngagaduhan barang dugi ka anu mésér mayar harga sapuk pikeun barang. Ingetan judul teras janten tindakan pancegahan: naha anu mésér gagal mayar? Atanapi pembeli bakal nyanghareupan bangkrut sateuacan mayar ka anu ngajual? Dina kasus éta, anu ngajual ngagaduhan hak pikeun ngarampas barang-barangna ti anu mésér akibat tina nahan judul anu parantos ditangtoskeun. Upami anu mésér henteu damel sasarengan dina pangiriman barang, anu ngajual tiasa neraskeun ka rebutan sareng dieksekusi ku cara hukum. Kusabab anu ngajualna tetep tetep aya, barang na henteu kagolong kana kabangkrutan anu mésér sareng tiasa diklaim ti perumahan éta. Naha kaayaan pamayaran kaeusi ku anu mésér? Maka (hungkul) kapamilikan barang anu bakal dipasihkeun ka anu ngagaleuh.

Conto ingetan judul: séwang ngagaleuh

Salah sahiji transaksi paling umum dimana pihak-pihak nganggo panyimpenan judul nyaéta nyéwa, atanapi mésér, contona, mobil angsuran anu diatur dina Pasal 7A: 1576 BW. Nyéwa nyewa ngalibatkeun ngalibatkeun jual beuli dina angsuran, numana pihak-pihak satuju yén kapamilikan barang anu dijual henteu ngan ukur ditransferkeun ku pangiriman, tapi ngan ukur ku minuhan kaayaan pamayaran pinuh ku naon anu dipikagaduh ku anu mésér dina perjanjian jual beuli. Ieu henteu kalebet transaksi anu aya hubunganana sareng sadayana harta anu henteu tiasa dipindahkeun sareng paling milik anu didaptarkeun. Transaksi ieu dikaluarkeun ku hukum tina beuli séwang. Pamustunganana, skéma nyewa-beuli ditujukeun kalayan dibekelan wajib na pikeun ngajagi pembeli, contona, mobil ngalawan entong mésér séwang-séwangan teuing, ogé anu ngajual ngalawan posisi kuat teuing hiji sisi di sisi pembeli. .

Éféktivitas ingetan tina judul

Pikeun operasi épéktasi judul anu épéktip, penting pikeun éta kacatet dina tulisan. Ieu tiasa dilakukeun dina perjangjian pameseran éta nyalira atanapi dina perjanjian anu lengkep. Nanging, ingetan gelar biasana ditetepkeun dina istilah sareng kaayaan umum. Dina kasus éta, kumaha ogé, kedah diémutan yén sarat hukum ngeunaan kaayaan umum kedah dicumponan. Inpormasi lengkep ngeunaan istilah umum sareng kaayaan sareng syarat hukum anu berlaku tiasa dipendakan dina salah sahiji blog kami anu sateuacana: Syarat sareng kaayaan umum: naon anu anjeun kedah terang ngeunaan éta.

Éta ogé penting dina kontéks épéktipitas yén ingetan judul janten kalebet ogé valid. Pikeun tujuan ieu, sarat-sarat ieu kedah dicumponan:

  • hal éta kedah ditangtoskeun atanapi tiasa dikenal (didadarkeun)
  • kasus ieu panginten henteu dilebetkeun kana kasus anu énggal
  • kasus ieu panginten henteu acan dirobih janten kasus anyar

Sumawona, penting pikeun henteu nyusun peruntukan ngeunaan ingetan judulna sempit teuing. Panangtosna pikeun nahan judul dirumuskeun, beuki seueur résiko anu tetep kabuka. Upami sababaraha barang dikirimkeun ka anu ngajual, maka éta wijaksana, salaku conto, pikeun ngatur anu ngajual tetep ngagaduhan sadaya barang anu dikintunkeun dugi ka harga beuli lengkep parantos dibayar, sanaos bagian tina barang ieu parantos dibayar ku anu ngagaleuh. Hal anu sami diterapkeun pikeun barang anu mésér dimana barang anu dikintunkeun ku anu ngajual, atanapi sahenteuna diolah. Dina hal ieu, ieu ogé disebut salaku ingetan nambahan judul.

Asépasiasi ku anu meuli tunduk kana ingetan judul salaku titik perhatian anu penting

Kusabab anu mésér teu acan aya anu ngagaduhan panyumputan gelar anu disatujuan, anjeunna prinsipna ogé henteu tiasa ngadamel juragan hukum anu sanés. Nyatana, anu pembeli tangtosna tiasa ngalakukeun ieu ku ngajual barang ka pihak katilu, anu ogé kajadian sacara rutin. Saliwatan, nunjukkeun hubungan internal sareng anu ngajual, anu mésér tiasa kéngingkeun otorisasi pikeun mindahkeun barang. Dina dua kasus, anu bogana henteu tiasa ngarebut deui barangna ti pihak katilu. Barina ogé, ingetan judulna ngan ukur ditetepkeun ku anu ngajual ka anu ngagaleuh. Salaku tambahan, pihak katilu tiasa, dina kontéks panyalindungan ngalawan klaim pembeli sapertos kitu, ngandelkeun dibekelan pasal 3:86 KUHP, atanapi dina kecap sanés iman anu saé. Éta bakal béda-béda upami pihak katilu ieu terang ingetan judul antara anu mésér sareng anu ngajualna atanapi terang yén éta adat di industri pikeun barang-barang anu dikintunkeun dikantunkeun dina ingetan judul sareng anu mésér gering finansial.

Ingetan gelar mangrupikeun pangwangunan anu manpaat sacara hukum tapi sesah. Maka wijaksana pikeun konsultasi ka pengacara ahli sateuacan asup kana ingetan gelar. Naha anjeun nyanghareupan ingetan judul atanapi naha anjeun peryogi bantosan pikeun nyusunna? Teras kontak Law & More. di Law & More urang ngartos yén henteuna ingetan sapertos judul atanapi rékaman anu salah ti éta tiasa ngagaduhan akibat anu hadé. Ahli hukum kami ahli dina bidang hukum kontrak sareng seneng ngabantosan anjeun ngalangkungan pendekatan pribadi.

ngabagikeun
Law & More B.V.