Palabuhan Rotterdam sareng TNT korban serangan hacker dunya

Dina tanggal 27 Juni 2017, perusahaan internasional ngagaduhan Téknik IT kusabab serangan serangan ransomware.

Di Walanda, APM (perusahaan transfer wadahna Rotterdam panglegana), TNT sareng produsén farmasi MSD ngalaporkeun gagalna sistem IT sabab virus anu disebat "Petya". Virus komputer dimimitian di Wikivoyage dimana kapangaruhan bank, perusahaan sareng jaringan listrik Ukraina teras sumebar di sakumna dunya.

Numutkeun ka sutradara perusahaan dunia maya ESET Dave Maasland, alat panebusan anu digunakeun sami sareng virus WannaCry. Nanging, teu siga anu miheulaanna, éta henteu ngarobih data, tapi éta langsung ngahapus inpormasina.

Kajadian éta sakali deui negeskeun kabutuhan kolaborasi dina kaamanan cyber.

2017-06-27

ngabagikeun