Pangaturan dina kasus iklim ngalawan Shell

Putusan Pengadilan Distrik Den Haag dina kasus Milieudefensie ngalawan Royal Dutch Shell PLC (saatosna: 'RDS') mangrupikeun tonggak tonggong dina litigasi iklim. Pikeun Walanda, ieu mangrupikeun léngkah salajengna saatos mastikeun groundbreaking tina kaputusan Urgenda ku Mahkamah Agung, dimana nagara éta diperintahkan pikeun ngirangan emisi saluyu sareng tujuan Perjanjian Paris. Pikeun anu munggaran, ogé perusahaan sapertos RDS ayeuna wajib nyandak tindakan pikeun nolak parobihan iklim anu bahaya. Tulisan ieu bakal ngagambarkeun unsur-unsur utama sareng implikasi tina kaputusan ieu.

Pangaturan dina kasus iklim ngalawan Shell

Diaku

Mimiti, anu ditampi tina klaim penting. Sateuacan pangadilan tiasa ngalebetkeun inti tina klaim sipil, klaim éta kedah ditampi. Pengadilan mutuskeun yén ngan ukur tindakan koléktif anu ngalaksanakeun kapentingan generasi ayeuna sareng kahareup warga Walanda anu tiasa ditampi. Kalakuan ieu, bertentangan sareng tindakan anu ngalaksanakeun kapentingan masarakat dunya, ngagaduhan minat anu cekap sami. Ieu kusabab konsékuansi anu bakal dialami warga Walanda tina perubahan iklim bénten-bénten ka tingkat anu langkung handap dibanding populasi dunya sacara gembleng. ActionAid henteu cukup ngagambarkeun kapentingan khusus pikeun penduduk Walanda ku tujuan global anu dirumuskeun sacara lega. Kusabab kitu, klaim na dinyatakeun henteu katampi. Nu ngagugat masing-masing ogé dinyatakeun henteu katampi dina klaimna, kusabab aranjeunna henteu nunjukkeun minat individu anu cekap pikeun ditampi salian ti klaim koléktif.

Kaayaan kasus ieu

Ayeuna yén sababaraha klaim anu diajukeun parantos dinyatakeun ditampi, pangadilan tiasa ditaksir sacara substansial. Dina raraga ngantepkeun klaim Milieudefensie yén RDS wajib ngahontal réduksi émisi bersih tina 45%, Mahkamah mimiti kedah netepkeun yén kawajiban sapertos éta gumantung kana RDS. Ieu kedah ditaksir dumasar kana standar perawatan seni anu teu ditulis. 6: 162 DCC, dimana sadaya kaayaan dina kasus ieu ngagaduhan peran. Kaayaan anu diperhatoskeun ku Pengadilan kaasup ieu. RDS netepkeun kabijakan kelompok pikeun sakumna kelompok Shell anu salajengna dilaksanakeun ku perusahaan sanés dina kelompok. Grup Shell, babarengan sareng pamasok sareng konsuménna, tanggung jawab émisi CO2 anu cukup, anu langkung luhur tibatan émisi sajumlah nagara bagian, kalebet Walanda. Émisi ieu nyababkeun parobihan iklim, balukarna karasa ku warga Walanda (upamana dina kasihatanana, tapi ogé salaku résiko fisik kusabab, diantarana, naékna permukaan laut).

HAM

Balukar tina parobihan iklim anu dialaman ku warga Walanda, diantarana waé, mangaruhan HAMna, khususna hak hirup sareng hak hirup kulawarga anu teu kaganggu. Sanaos HAM prinsipna dilarapkeun antara warga sareng pamaréntah sahingga teu aya kawajiban langsung pikeun perusahaan, perusahaan kedah ngahargaan hak-hak ieu. Ieu ogé lumaku upami nagara-nagara gagal ngajaga tina pelanggaran. Hak asasi manusa anu kedah dihargaan ku perusahaan ogé kalebet dina hukum lemes instrumén sapertos Prinsip-prinsip Pitunjuk PBB ngeunaan Bisnis sareng Hak Asasi Manusa, disahkeun ku RDS, sareng Pedoman OECD pikeun Perusahaan Multinasional. Pandangan anu aya tina instrumén ieu nyumbang kana interpretasi standar perawatan anu teu ditulis anu dumasarkeun kana kawajiban pikeun RDS, numutkeun ka pengadilan.

beungkeutan

Kawajiban perusahaan pikeun ngahargaan HAM gumantung kana kaseriusan pangaruh kagiatanana kana HAM. Pengadilan nganggap hal ieu dina kasus RDS dumasar kana kanyataan anu ditétélakeun di luhur. Sumawona, sateuacan kawajiban sapertos kitu tiasa dianggap, ogé penting yén perusahaan gaduh kamungkinan sareng pangaruh anu cukup pikeun nyegah palanggaran éta. Pengadilan nganggap yén ieu masalahna kusabab perusahaan gaduh pangaruh dina sadayana ranté niléy: duanana dina perusahaan / kelompok nyalira ngalangkungan formasi kabijakan sareng palanggan sareng pemasok ngalangkungan penyediaan produk sareng jasa. Kusabab pangaruhna ageung di jero perusahaan nyalira, RDS tunduk kana kawajiban pikeun ngahontal hasil. RDS kedah ngupayakeun atas nami panyadia sareng konsumén.

Pengadilan menilai tingkat kawajiban ieu sapertos kieu. Numutkeun ka Pasatujuan Paris sareng laporan IPCC, norma anu ditampi pikeun pemanasan global diwatesan ku maksimal 1.5 derajat Celsius. Pangurangan anu diklaim 45%, sareng 2019 janten 0, nyaéta ka pengadilan cekap saluyu sareng jalur pangurangan sakumaha anu diusulkeun ku IPCC. Kusabab kitu, ieu tiasa diadopsi salaku kawajiban pangirangan. Kawajiban sapertos kitu ngan tiasa ditumpukeun ku pangadilan upami RDS gagal atanapi ngancam gagal dina kawajiban ieu. Pengadilan nunjukkeun yén anu terakhir nyaéta hal éta, kusabab kabijakan kelompok henteu cukup konkrit pikeun ngaluarkeun ancaman pelanggaran sapertos kitu.

Kaputusan sareng pertahanan

Pangadilan maréntahkeun RDS sareng perusahaan sanés anu aya dina grup Shell pikeun ngawatesan atanapi nyababkeun dibatesan jumlah taunan gabungan sadaya émisi CO2 ka atmosfir (Lingkup 1, 2 sareng 3) anu aya hubunganana sareng kagiatan bisnis grup Shell sareng ngajual énergi- produk bantalan sapertos akhir taun 2030 jilid ieu bakal dikirangan sahenteuna net 45% dibandingkeun sareng tingkat taun 2019. Pertahanan RDS beuratna henteu cekap pikeun nyegah urutan ieu. Salaku conto, pengadilan ngécéskeun argumén ngeunaan substitusi sampurna, anu nunjukkeun yén batur bakal nyandak kagiatan grup Shell upami aya kawajiban pangirangan, kabuktosan henteu cekap. Salaku tambahan, kanyataan yén RDS henteu ngan ukur tanggung jawab parobihan iklim henteu ngaleungitkeun RDS tina tugas beurat usaha sareng tanggung jawab dina ngawatesan pemanasan global anu dianggap ku pengadilan.

Balukar

Ieu ogé ngajelaskeun naon akibat tina kaputusan ieu pikeun perusahaan sanés. Upami aranjeunna tanggel waler pikeun sajumlah émisi anu penting (contona, perusahaan minyak sareng gas sanésna), aranjeunna ogé tiasa dibawa ka pengadilan sareng dihukum upami perusahaan ngalakukeun usaha anu cekap ngalangkungan kabijakan na pikeun ngawatesan émisi ieu. Résiko tanggungan ieu nyauran kawijakan réduksi émisi anu langkung ketat sapanjang ranté niléy, nyaéta pikeun perusahaan sareng grup sorangan ogé pikeun konsumén sareng panyadia. Pikeun kabijakan ieu, pangirangan anu sami salaku kawajiban pangirangan ka RDS tiasa diterapkeun.

Putusan penting dina kasus iklim Milieudefensie ngalawan RDS ngagaduhan akibat anu hadé, henteu ngan ukur pikeun Grup Shell tapi ogé pikeun perusahaan sanés anu masihan kontribusi anu penting pikeun parobihan iklim. Nanging, konsékuansi ieu tiasa dibenerkeun ku kabutuhan anu ngadesek pikeun nyegah perubahan iklim anu bahaya. Naha anjeun ngagaduhan patarosan ngeunaan kaputusan ieu sareng kamungkinan akibatna pikeun perusahaan anjeun? Teras mangga kontak Law & More. Ahli hukum kami khusus pikeun hukum tanggung jawab sipil sareng bakal senang ngabantosan anjeun.

ngabagikeun
Law & More B.V.