Contoh surat klaim upah

Contoh surat klaim upah

Lamun anjeun geus dipigawé kuli salaku pagawe, anjeun ngabogaan hak pikeun gajih. Spésifikasi sabudeureun mayar gajih diatur dina kontrak pagawean. Upami dunungan henteu mayar gajih (on waktosna), éta standar sareng anjeun tiasa ngajukeun klaim upah.

Iraha ngajukeun klaim upah?

Aya sababaraha alesan kunaon dunungan nolak mayar gajih. Kahiji, meureun aya henteu mampuh dunungan pikeun mayar. Dina hal ieu, dunungan teu boga duit keur mayar gajih. Klaim upah moal janten solusi dina hal ieu. Anjeun langkung saé ngajukeun kabangkrutan dunungan dina kaayaan ieu.

Salaku tambahan, kontrak padamelan ogé tiasa kalebet klausa pangaluaran gaji. Ieu ngandung harti yén anjeun moal dibayar pikeun jam anjeun teu digawe. Anjeun teras ogé teu tiasa ngaku gajih pikeun jam-jam ieu.

Aturan utama pikeun nangtoskeun naha klaim upah tiasa diajukeun nyaéta yén anjeun gaduh hak kana gajih kanggo tukeran padamelan anu didamel. Upami teu aya gajih anu dibayar, klaim upah sigana bakal suksés.

panyakit

Sanajan gering, dunungan wajib (iwal poé nungguan) neruskeun mayar gajih. Kawajiban ieu manglaku dugi ka 2 taun ti tanggal 1e poé ngalaporkeun gering. Dina ngalakukeun kitu, dunungan teu diwenangkeun pikeun ngeureunkeun mayar gajih. Upami ieu kajantenan, anjeun tiasa ngajukeun klaim upah. Nanging, pangecualian tiasa timbul di dieu pikeun dua dinten 'gering' munggaran. Ieu hal upami konsép 'dinten ngantosan' kalebet dina kontrak padamelan atanapi CAO. Ieu ngandung harti yén dina 2 poé mimiti ngalaporkeun gering, dunungan teu wajib mayar gajih. Anjeun teu tiasa teras ngaku gajih salami 2 dinten ieu.

Ngabongkar

Ogé dina hal PHK, dunungan wajib neruskeun mayar gajih nepi ka poé saméméh PHK diberlakukan. Kawajiban ieu ogé lumaku lamun anjeun salaku pagawe anu ditunda nepi ka tanggal PHK, sarta ku kituna teu ngalakukeun pagawean nanaon nepi ka harita. Upami dunungan anjeun nampik mayar gajih salami waktos dugi ka tanggal PHK, anjeun tiasa ngajukeun klaim upah.

Contoh surat klaim upah

Dibikeun di luhur, anjeun ngabogaan hak pikeun klaim upah? Upami kitu, hubungi heula dunungan anjeun (ku telepon) sareng naroskeun upami aranjeunna tetep bakal mindahkeun gajih. Naha jumlah anu telat masih henteu dibayar? Teras anjeun tiasa ngirim surat klaim upah ka dunungan anjeun. Dina surat ieu, anjeun masihan dunungan anjeun (biasana) 7 dinten kanggo tetep mayar gajih.

Catet yén upami anjeun henteu ngajukeun klaim dina 5 taun pikeun ngaku deui gajih, klaim éta bakal dihalang waktos! Janten wijaksana pikeun ngajukeun klaim upah dina waktosna.

Anjeun tiasa nganggo conto surat kami pikeun tujuan ieu:

ngaran anjeun

alamat

Kode pos sareng kota

ka

Ngaran dunungan

alamat

Kode pos sareng kota

Subject: surat klaim upah

Dear Bapak/Ibu [ngaran dunungan],

Kusabab [tanggal padamelan], kuring parantos padamelan ku [ngaran pausahaan] dina kontrak pagawean. Abdi padamelan pikeun [jumlah jam] per minggu dina posisi [posisi].

Ngaliwatan surat ieu, kuring hayang nginpokeun ka anjeun yén nepi ka ayeuna kuring teu acan nampi gaji kuring pikeun periode ti [kaping] nepi ka [kaping]. Ku sabab kitu, kuring ngirimkeun pamundut kuring pikeun klaim upah.

Saatos dikontak ku telepon, anjeun henteu neruskeun pamayaran. Gaji kudu, nurutkeun kontrak pagawean, geus dibayar dina [kaping], tapi ieu teu kajadian. Anjeun jadi [poé / bulan] dina gagalna pembayaran jeung tunggakan gaji geus ngaronjat jadi [jumlah].

Kuring nyuhunkeun sareng upami perlu manggil anjeun pikeun mindahkeun gaji anu telat langsung, atanapi paling lami dina 7 dinten ti tanggal surat ieu, ka [nomer akun] sareng ngirimkeun slip gaji kanggo [bulan (s)].

Dina hal non-mayar dina periode ceuk, abdi ngaku kanaékan statutory (Bagian 7: 625 tina KUHP) jeung kapentingan statutory.

Nunggu respon anjeun,

[Nami anjeun]

[Tandatangan]

Saatos maca blog ieu, anjeun masih gaduh patarosan ngeunaan ngajukeun klaim upah atanapi patarosan ngeunaan prosedur klaim upah? Upami kitu, mangga ngahubungan kami. Urang ahli hukum padamelan bakal senang pikeun mantuan Anjeun!

Law & More