Seluk beluk kontrak nol-jam

Seluk beluk kontrak nol-jam

Pikeun seueur pangusaha, éta pikaresepeun pikeun nawiskeun kontrak karyawan tanpa jam kerja tetep. Dina kaayaan ieu, aya pilihan antara tilu bentuk kontrak on-call: kontrak on-call kalawan perjangjian awal, kontrak min-max jeung kontrak nol-jam. Blog ieu bakal ngabahas varian anu terakhir. Nyaéta, naon hartosna kontrak nol-jam pikeun dunungan sareng karyawan sareng naon hak sareng kawajiban anu ngalir ti dinya?

Naon kontrak nol-jam

Kalawan kontrak nol-jam, pagawe ieu padamelan ku dunungan ngaliwatan kontrak pagawean, tapi teu boga jam gawé tetep. Dunungan bébas nelepon ka pagawe iraha wae diperlukeun. Kusabab sifat fleksibel tina kontrak nol-jam, hak sareng kawajiban béda ti kontrak padamelan normal (pikeun (teu) istilah tetep).

Hak jeung kawajiban

Karyawan wajib datang ka pagawean nalika ditelepon ku dunungan. Di sisi anu sanésna, dunungan wajib masihan karyawan sahenteuna 4 dinten bewara sacara tulisan. Naha dunungan nyauran karyawan dina waktos anu langkung pondok? Lajeng anjeunna teu kudu ngabales eta.

A deadline sarupa manglaku nalika dunungan geus disebut pagawe, tapi ieu geus euweuh perlu. Dina kaayaan éta, dunungan kedah ngabatalkeun karyawan 4 dinten sateuacanna. Upami anjeunna henteu sasuai sareng wates waktu ieu (sareng anjeunna ngabatalkeun karyawan 3 dinten sateuacanna, contona), anjeunna wajib mayar gajih pikeun jam anu dijadwalkeun pikeun para karyawan.

Ogé penting nyaéta lilana nelepon. Lamun pagawe disebut kirang ti 3 jam dina hiji waktu, manéhna ngabogaan hak pikeun sahenteuna 3 jam gaji. Ku sabab kitu, ulah nelepon pagawe on-telepon anjeun kirang ti 3 jam.

Pola gawé anu bisa diprediksi

Ti 1 Agustus 2022, pagawé kontrak nol-jam bakal ngagaduhan langkung hak. Nalika para karyawan parantos padamelan salami 26 minggu (6 bulan) dina kontrak nol-jam, anjeunna tiasa ngalebetkeun pamundut ka dunungan pikeun jam anu tiasa diprediksi. Dina perusahaan anu ngagaduhan <10 karyawan, anjeunna kedah ngabales pamundut ieu sacara tulisan dina 3 bulan. Di perusahaan anu gaduh > 10 karyawan, anjeunna kedah ngabales dina waktos 1 sasih. Upami teu aya réspon, pamundutna sacara otomatis ditampi.

jam maneuh

Nalika hiji pagawe dina kontrak nol-jam geus padamelan salila sahenteuna 12 bulan, dunungan wajib nyieun pagawe hiji tawaran jumlah tetep jam. Panawaran ieu kedah (sahenteuna) sami sareng jumlah rata-rata jam damel taun éta.

Para karyawan henteu wajib nampi tawaran ieu, sareng ogé tiasa milih tetep kontrak nol-jam na. Lamun pagawe ngalakukeun kitu, sarta lajeng padamelan pikeun sataun sejen dina kontrak nol-jam, anjeun deui wajib nyieun hiji tawaran.

panyakit

Ogé nalika gering, para karyawan dina kontrak nol-jam ngagaduhan hak anu tangtu. Lamun pagawe ragrag gering salila periode dimana manehna keur nelepon, anjeunna bakal nampa sahanteuna 70% tina gaji pikeun periode panggero sapuk (lamun ieu leuwih handap tina upah minimum, anjeunna bakal nampa upah minimum légal).

Naha pagawe dina kontrak nol-jam tetep gering nalika periode panggero-up réngsé? Lajeng anjeunna teu boga hak deui kana gajih. Naha dunungan henteu deui nelepon anjeunna sanaos anjeunna parantos padamelan sahenteuna 3 bulan? Lajeng anjeunna kadang masih nahan hak gajih. Ieu bisa jadi, contona, alatan ayana kawajiban on-call nu handap tina anggapan yén pola gawé tetep geus ngadegkeun.

Terminasi kontrak nol-jam

Dunungan teu tiasa ngeureunkeun kontrak nol-jam ngan ku henteu nelepon karyawan deui. Ieu kusabab kontrak saukur terus aya cara kieu. Salaku hiji dunungan, Anjeun ngan bisa nungtungan kontrak ku operasi hukum (sabab kontrak pagawean jangka tetep geus kadaluwarsa) atawa ku bewara ditangtoskeun atawa disolusi. Ieu bisa dilakukeun ku PHK idin silih ngaliwatan perjangjian pakampungan, contona.

Kontrak berturut-turut

Nalika dunungan asup kana kontrak nol-jam jeung pagawe anu sarua pikeun période tetep unggal waktu, sarta asup kana kontrak jangka tetep anyar sanggeus terminasi kontrak ieu, éta ngajalankeun résiko tina ranté-of-kontrak aturan datang. kana maén.

Dina kasus 3 kontrak padeukeut, dimana interval (periode dimana pagawe teu boga kontrak) kirang ti 6 bulan unggal waktu, kontrak panungtungan (katilu), otomatis dirobah jadi kontrak buka-réngsé (tanpa tanggal tungtung).

Aturan ranté ogé lumaku lamun leuwih ti 1 kontrak geus diasupkeun kana kalawan pagawe dina interval nepi ka 6 bulan, sarta lilana kontrak ieu ngaleuwihan 24 bulan (2 taun). Kontrak panungtungan ieu lajeng ogé otomatis dirobah jadi kontrak buka-réngsé.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, di hiji sisi, kontrak nol-jam mangrupikeun cara anu saé sareng saé pikeun pangusaha pikeun ngantepkeun karyawan damel sacara fleksibel, tapi di sisi sanésna, aya seueur aturan anu napel. Salaku tambahan, pikeun para karyawan, aya sababaraha kauntungan pikeun kontrak nol-jam.

Saatos maca blog ieu, anjeun masih gaduh patarosan ngeunaan kontrak nol-jam atanapi bentuk kontrak on-telepon anu sanés? Upami kitu, mangga ngahubungan kami. Urang ahli hukum padamelan bakal senang pikeun mantuan Anjeun salajengna.

Law & More