Indéks Statutory of alimony 2023 Gambar

indexation statutory tina nafkah 2023

Unggal taun, pamaréntah ningkatkeun jumlah tunjangan ku persentase nu tangtu. Ieu disebut indexation of alimony. Kanaékan éta gumantung kana kanaékan rata-rata gajih di Walanda. Indéks tunjangan anak sareng pasangan dimaksudkeun pikeun ngabenerkeun kanaékan gaji sareng biaya hirup. Menteri Kaadilan netepkeun persentase. Menteri nangtukeun persentase indexation statutory, indexation alimony nurutkeun standar Trema pikeun taun datang.

Laju indéksasi pikeun 2023 parantos disetél dina 3.4%. Ieu ngandung harti yén ti 1 Januari 2023, jumlah tunjangan anu lumaku bakal ningkat ku 3.4%. Pamayar pangropéa kedah ngalaksanakeun kanaékan ieu nyalira.

Unggal payer alimony sacara hukum wajib nerapkeun kanaékan ieu. Sanaos gajih anjeun henteu naék atanapi biaya anjeun ningkat, anjeun wajib nganggo indéksasi alimony. Upami anjeun henteu mayar kanaékan éta, tilas pasangan anjeun tiasa ngaku jumlahna. Kawajiban pikeun nafkah indéks lumaku pikeun nafkah boh anak jeung pasangan. Malah lamun geus teu sapuk dina ieu rencana parenting jeung/atawa covenant cerai jeung/atawa urutan pangadilan teu nyebut indexation, indexation nu lumaku ku operasi hukum. Ngan dina kasus dimana indexation légal rojongan anak jeung spousal sacara eksplisit kaasup ku perjangjian atawa paréntah pangadilan teu kudu dibayar.

Alimony indexation 2023 timer ngitung

Anjeun ngitung indexation pasangan jeung anak duit sokongan saenggeusna pipisahan saperti kieu: jumlah duit sokongan saenggeusna pipisahan ayeuna / 100 x persentase indexation 2023 + jumlah alimony ayeuna. Conto: anggap jumlah duit sokongan saenggeusna pipisahan pasangan ayeuna € 300, sarta jumlah tunjangan anyar sanggeus indexation nyaeta (300/100) x 3.4 + 300 = €310.20.

Dina taun saméméhna euweuh indexation dilarapkeun?

Anjeun nu mayar nafkah? Mangka langkung saé upami anjeun salawasna ngawaskeun indéksasi alimony nyalira. Anjeun moal nampi béwara ngeunaan ieu sareng jumlahna moal disaluyukeun sacara otomatis. Upami anjeun henteu ngindeks éta taunan, tilas pasangan anjeun tiasa ngarebut deui indéksasi dugi ka lima taun. Jumlah aub lajeng tiasa considerable. Kami mamatahan anjeun ngitung jumlah tunjangan anyar sareng mastikeun yén anjeun mayar jumlah tunjangan énggal ka urut pasangan atanapi murangkalih anjeun ku 1 Januari 2023.

Dupi anjeun patarosan ngeunaan indexation légal duit sokongan saenggeusna pipisahan atawa ngumpulkeun tunggakan duit sokongan saenggeusna pipisahan? Atanapi anjeun badé gaduh jumlah tunjangan anu ditangtukeun atanapi dirobih? Mangga ngahubungan kami ahli hukum hukum kulawarga.

Law & More