Surrogacy di Walanda

Kakandungan, hanjakalna, sanés masalah tangtosna pikeun unggal kolot anu ngagaduhan kahoyong ngagaduhan murangkalih. Salian ti kamungkinan diadopsi, pengganti tiasa janten pilihan pikeun kolot anu dituju. Dina waktos ayeuna, penggantian henteu diatur ku undang-undang di Walanda, anu ngajantenkeun status légal boh anu dituju pikeun kolot anu dituju sareng indung anu ngagentos henteu jelas. Salaku conto, kumaha upami indung anu pikasieuneun hoyong ngajaga budakna saatos kalahiran atanapi anu dituju ku kolot henteu hoyong nyandak budakna ka kulawargana? Sareng anjeun ogé sacara otomatis janten kolot hukum anak nalika ngalahirkeun? Tulisan ieu bakal ngajawab patarosan ieu sareng seueur patarosan sanés pikeun anjeun. Salaku tambahan, draf 'Bill Anak, pengganti, sareng kolot' dibahas.

Surrogacy dina Gambar Walanda

Naha pangalihan diidinan di Walanda?

Prakték nawiskeun dua bentuk panempatan, anu duanana diijinkeun di Walanda. Wangun ieu mangrupikeun panyandian tradisional sareng kehamilan.

Kecantikan tradisional

Kalayan pangalihan tradisional, endog indung nyalira nyalira dianggo. Ieu nyababkeun kanyataan yén ku cara ngaganti tradisional, indung anu ngaganti sok janten indung genetik. Kakandungan disababkeun ku inseminasi sareng spérma bapak anu dipikahoyong atanapi donor (atanapi dibawa sacara alami). Henteu aya sarat hukum khusus pikeun ngalaksanakeun panjagaan tradisional. Sumawona, henteu dibutuhkeun bantosan médis.

Pangantosan gestasional

Bantosan médis, di sisi anu sanésna, diperyogikeun dina kasus panyandakan kehamilan. Dina hal ieu, pembuahan ectopic mimiti dilakukeun ku cara IVF. Salajengna, émbrion anu dibuahan disimpen dina rahim indung pameget, akibatna dina kaseueuran sanés sanés indung genetik murangkalih. Kusabab ayana intervensi médis anu diperyogikeun, sarat anu ketat dilarapkeun pikeun bentuk pangaturan ieu di Walanda. Ieu kalebet duanana anu dituju kolotna sacara genetik aya hubunganana sareng budak, yén aya kabutuhan médis pikeun indung anu dituju, yén anu dituju ku kolotna sorangan mendakan indung pameget, sareng kadua awéwé aya dina wates umur (dugi ka 43 taun salami donor endog sareng dugi ka 45 taun kanggo indung panganteur).

Larangan dina promosi promogacy (komersial)

Kanyataan yén kadua salaku tradisional sareng panyandakan dilélér diijinkeun di Walanda sanés hartosna yén pangintipan sok diijinkeun. Saéstuna, KUHP nandeskeun yén promosikeun parobihan (komersial) dilarang. Ieu ngandung harti yén teu aya halaman wéb anu tiasa ngiklankeun pikeun ngarangsang pasokan sareng paménta sakitar kabiasaan. Salaku tambahan, kolot anu dituju henteu kénging milari indung pameget di tempat umum, sapertos ngalangkungan média sosial. Ieu ogé dilarapkeun sabalikna: indung péngkalan teu kénging milari kolot anu dituju di tempat umum. Salaku tambahan, ibu-ibu péngkolan panginten henteu nampi santunan kauangan, kecuali biaya (médis) anu ditanggung ku aranjeunna.

Kontrak Surrogacy

Upami kapilih dipilih, penting pisan pikeun nyieun perjanjian anu jelas. Biasana, ieu dilakukeun ku cara nyusun kontrak pangaturan. Ieu mangrupikeun kontrak bebas bentuk, janten sagala jinis perjanjian tiasa dilakukeun pikeun ibu pameget sareng sepuh anu dimaksad. Dina praktékna, kontrak sapertos kitu hésé ditetepkeun sacara hukum, sabab éta ditingali bertentangan sareng moral. Kusabab kitu, kerjasama sukarela ti kadua kolot atanapi ibu bapa anu dituju salami prosés panjagaan penting pisan. Indung anu ngaganti henteu wajib wajib nyerah anak saatos kalahiran sareng kolot anu dituju moal wajib nyandak budakna ka kulawargana. Kusabab masalah ieu, kolot anu dituju beuki milih milarian indung pameget di luar negeri. Ieu nyababkeun masalah dina prakték. Kami hoyong ningali anjeun kana tulisan kami ngeunaan pangalihan internasional.

Kolot légal

Kusabab kurangna perda hukum anu khusus pikeun pangangkatan, anjeun salaku indung anu dituju ulah otomatis janten kolot légal dina kalahiran anak. Ieu kusabab hukum kolot Walanda dumasar kana prinsip yén indung kalahiran sok janten indung légal pikeun anak, kalebet dina kasus pangangkatan. Upami indung pameget nikah dina waktos kalahiran, pasangan indung pameget sacara otomatis diaku salaku kolot.

Éta sababna prosedur ieu dilarapkeun dina prakték. Saatos kalahiran sareng deklarasi (sah) tujuanana, anak éta - kalayan idin Déwan Perawatan sareng Perlindungan Anak - diintegrasikeun kana kulawarga kolot anu dituju. Hakim ngaluarkeun indung anu ngaganti (sareng kamungkinan ogé salakina) tina kawenangan kolot, satutasna kolot anu ditunjuk diangkat janten wali. Saatos sepuh anu disayogikeun miara sareng ngagedékeun budak salami sataun, dimungkinkeun pikeun ngadopsi budak babarengan. Kamungkinan anu sanés nyaéta yén bapak anu dituju ngakuan anakna atanapi parantos ramana ditetepkeun sacara sah (upami indung pameget henteu nikah atanapi kolotna salakina ditolak). Indung anu dipimaksad teras tiasa ngadopsi murangkalih saatos sataun ngagedékeun sareng ngarawat budakna.

Nyusun proposal législatif

Draf 'Bill anak, pengganti sareng parentage' tujuanna pikeun mempermudah prosedur di luhur pikeun kéngingkeun kolot. Dumasar kana hal ieu, pengecualian kalebet kana aturan yén indung kalahiran sok janten indung anu sah, nyaéta ku ogé masihan sepuh saatos pangangkatan. Ieu tiasa diatur sateuacan konsepsi sareng prosedur petisi khusus ku indung pameget sareng sepuh anu dituju. Pasatujuan pangalihan kedah dikintunkeun, anu bakal ditiliti ku pengadilan dina kaayaan kaayaan hukum. Ieu kalebet: sadaya pihak ngagaduhan umur ijab kabul sareng satuju ngiringan konsultasi sareng saterasna salah sahiji kolot anu dituju sacara genetik aya hubunganana sareng budakna.

Upami pengadilan nyatujuan program pangalihan, kolot anu dituju janten sepuh nalika kalahiran anak sareng maka didaptarkeun sapertos dina akte kalahiran anak. Dina Konvensi PBB ngeunaan Hak-hak Anak, budak ngagaduhan hak pikeun ngagaduhan kanyaho ngeunaan kolotna nyalira. Kusabab kitu, pendaptaran parantos dipasang dimana inpormasi anu aya hubunganana sareng kolotna biologis sareng hukum disimpen upami béda-béda. Ahirna, RUU RUU éta nyayogikeun pengecualian larangan larangan mediasi peuntas upami ieu dilaksanakeun ku badan hukum mandiri anu ditunjuk ku Menteri.

kacindekan

Sanaos pangangguran (non-komersial tradisional sareng kehamilan) diijinkeun di Walanda, upami henteu aya peraturan anu khusus éta tiasa nyababkeun prosés anu bermasalah. Salami prosés pangénggalan, pihak-pihak anu kalibet (sanaos kontrak pangiringan) gumantung kana kerjasama sukarela masing-masing. Salaku tambahan, sanés sacara otomatis kasus anu dituju ku kolotna kéngingkeun kolotna anu sah tibatan budak nalika lahir. RUU RUU anu namina 'Anak, Surrogacy sareng Parentage' nyobian netelakeun prosés hukum pikeun sadaya pihak anu kalibet ku nyayogikeun aturan hukum pikeun pangaturan. Nanging, parlemén parlemén ieu bakal aya kamungkinanana ngan ukur lumangsung dina kakuasaan anu salajengna.

Naha anjeun ngarencanakeun ngamimitian program pangalihan salaku indung anu dituju atanapi indung panganteur sareng anjeun hoyong langkung ngatur posisi hukum anjeun sacara kontraktual? Atanapi anjeun peryogi bantosan dina kéngingkeun sepuh hukum nalika lahir anak? Teras mangga kontak Law & More. Ahli hukum urang khusus kana hukum kulawarga sareng resep janten jasa.

ngabagikeun