Konflik Tequila

Tuntutan terkenal 2019 [1]: Awak pangaturan Méksiko CRT (Consejo Regulador de Tequila) parantos gugatan ngalawan Heineken anu nyebatkeun kecap Tequila dina botol Desperados. Desperados milik kelompok merek internasional Heineken sareng numutkeun tukang birai, mangrupikeun "bir rasa berafil". Desperados henteu dipasarkan di Méksiko, tapi dijual di Walanda, Spanyol, Jerman, Perancis, Polandia sareng nagara-nagara sanés. Numutkeun ka Heineken, rasa maranéhanana ngandung tequila anu leres anu aranjeunna mésér ti supplier Méksiko anu anggota CRT. Aranjeunna ogé mastikeun yén produk anu lengkep nungtun sagala aturan sareng syarat pikeun panyiri. Numutkeun kana CRT, Heineken henteu ngalanggar aturan anu dirancang pikeun nangtayungan nami produk lokal. CRT yakin yén Heineken's Desperados bir berperisa tequila ngarusak nami tequila.

Konflik Tequila

Rasa ningkatkeun

Numutkeun ka sutradara CRT Ramon Gonzalez, Heineken nyatakeun yén 75 persén tina rasa nyaéta tequila, tapi panilitian ku CRT sareng puskesmas di Madrid nunjukkeun yén Desperados henteu ngandung tequila. Masalahna sigana ku jumlah panambah rasa anu ditambihkeun kana bir sareng resep anu dianggo pikeun éta. CRT nyatakeun dina prosedur ieu yén produk Desperados henteu saluyu sareng peraturan Méksiko, anu diperyogikeun pikeun sadaya produk anu ngandung Tequila. Tequila mangrupikeun nami geografis anu dijagaan anu hartosna ngan ukur Tequila anu dihasilkeun ku perusahaan anu disahkeun pikeun tujuan éta di Mexico tiasa disebat Tequila. Salaku conto, agaves anu dianggo nalika distilasi kedah sumping ti daérah anu dipilih khusus di Méksiko. Ogé, 25 dugi 51 persén inuman campuran kedah ngandung tequila supados ngagaduhan nami dina labélna. CRT yakin, diantara anu sanésna, yén konsumén nuju disasabkeun sabab Heineken bakal masihan kesan yén bakal aya langkung seueur tequila dina bir tibatan anu sabenerna.

Anu luar biasa yén CRT parantos lami ngantosan nyandak tindakan. Desperados parantos aya di pasar saprak 1996. Numutkeun Gonzalez, ieu kusabab biaya hukum anu kalebet, sabab ieu mangrupikeun kasus internasional.

carana ngabuktoskeun

Pangadilan maréntah yén sanajan kecap 'tequila' muncul dina payun bungkusan sareng di pariwara Desperados, konsumen masih bakal ngartos yén Tequila dianggo sacara ekslusif salaku bumbu dina Desperados sareng persentase Tequila rendah. Ngaku yén aya Tequila dina produkna leres numutkeun pangadilan. Nyatana, Tequila anu parantos diambah ka Desperados ogé asalna ti pabrikan anu disatujuan ku CRT. Sareng konsumenna nyasabkeun, sabab labélna dina tonggong botol nyatakeun yén éta 'bir dibéda sareng tequila', numutkeun Mahkamah Daerah. Nanging, tetep henteu écés naon persentase tequila dikandung dina Desperados. Sigana ti pengadilan pengadilan yén CRT ngajantenkeun yén teu jelas Tequila henteu dianggo dina kuantitas anu cukup pikeun méré inuman anu penting. Ieu mangrupikeun patarosan anu kritis pikeun nangtoskeun naha spésifikasi anu diwenangkeun atanapi naha éta dianggap nyasabkeun.

kacindekan

Dina pengadilan 15 Méi 2019, ECLI: NL: RBAMS: 2019: 3564, Pengadilan Kacamatan Amsterdam menyimpulkan yén klaim CRT henteu ditugaskeun dina salah sahiji dasar anu ditetepkeun ku CRT. Klaim ditolak. Salaku hasil tina hasil ieu, CRT maréntahkeun pikeun mayar waragad légal Heineken. Sanaos Heineken kéngingkeun kasus ieu, panyiri dina botol Desperado parantos disaluyukeun. Cetak anu dicitak "Tequila" di payun labél parantos digentos dina "Dicampur sareng Tequila".

dina nutup

Upami anjeun mendakan yén jalma anu sanés nganggo atanapi parantos ngadaptarkeun mérek, anjeun kedah ngalakukeun tindakan. Kasempatan sukses nurunkeun deui anjeun ngantosan kalakuan. Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan topik ieu, mangga ngahubungi kami. Kami boga pengacara anu leres anu tiasa mamatahan sareng ngadukung anjeun. Anjeun tiasa mikir bantosan bisi ngalanggar mérek, teken perjanjian lisénsi, mindahkeun surat akta atanapi ngadamel nami sareng / atanapi pilihan mérek kanggo mérek.

[1] Pangadilan Amsterdam, 15 Mei 2019

ECLI: NL: RBAMS: 2019: 3564

ngabagikeun