Periode penghentian sareng bewara

Naha anjeun badé nyingkirkeun perjanjian? Éta henteu salawasna mungkin langsung. Tangtosna, penting naha aya perjanjian tertulis sareng naha perjanjian parantos dilakukeun ngeunaan periode bewara. Kadang-kadang periode béwara anu sah dilarapkeun kana perjanjian, sedengkeun anjeun nyalira henteu ngalakukeun perjanjian konkrit ngeunaan ieu. Dina raraga nangtoskeun lilana période bewara, penting pikeun terang naon jinis kontrakna sareng naha éta parantos ditandatanganan pikeun waktos anu pasti atanapi teu pasti. Éta ogé penting pikeun anjeun masihan béwara ngeunaan penghentian. Blog ieu mimitina bakal ngajelaskeun naon anu dilibatkeun dina perjanjian. Salajengna, bédana antara kontrak jangka panjang sareng kontrak terbuka bakal dibahas. Akhirna, urang bakal ngabahas cara-cara perjangjian tiasa ditumpes.

Periode penghentian sareng bewara

Kontrak pikeun waktos anu teu ditangtoskeun

Dina kasus perjanjian jangka panjang, pihak-pihak ngalakukeunana pikeun ngalakukeun teras-terasan dina waktos anu langkung lami. Kinérja kumargi kitu mulih atanapi padeukeut. Conto kontrak jangka panjang nyaéta, contona, kontrak nyéwa sareng padamelan. Sabalikna, kontrak jangka panjang mangrupikeun kontrak anu ngabutuhkeun pihak-pihak pikeun ngalakukeunana sacara satu-off, sapertos, sapertos perjanjian perjanjian.

Mangsa pasti waktos

Upami hiji perjangjian parantos dilebetkeun pikeun waktos anu parantos ditangtoskeun, éta parantos jelas sapuk nalika perjanjian badé dimimitian sareng iraha éta bakal réngsé. Dina kaseueuran kasus, henteu dimaksad yén perjanjian tiasa ditumpes sateuacanna. Sacara prinsip, maka teu mungkin pikeun nungtungan perjanjian dina sapihak, kecuali upami aya kamungkinan pikeun ngalakukeunana dina perjanjian.

Nanging, nalika kaayaan anu teu disangka-sangka timbul, kamungkinan penghentian tiasa timbul. Penting kaayaan ieu henteu acan diperhatoskeun dina perjanjian. Salajengna, kaayaan anu teu disangka-sangka kedahna sapertos anu serius yén pihak anu sanés henteu tiasa dipiharep ngajaga kontrak. Dina kaayaan ieu perjanjian kinerja anu neraskeun ogé tiasa dipungkas ku dibubarkeun ku pengadilan.

Waktos henteu ditangtoskeun

Kontrak istilah pikeun waktos anu teu ditangtoskeun nyaéta, dina prinsipna, teras ditumpes ku béwara.

Upami aya hukum, prinsip ieu digunakeun nalika ngeureunkeun kontrak terbuka:

  • Upami hukum sareng perjanjian henteu nyayogikeun sistem penghentian, maka kontrak permanén dina prinsipna tiasa diakhiri pikeun jangka waktu anu teu pasti;
  • Dina sababaraha kasus, Nanging, sarat kaadaptaran sareng kaadilan panginten hartosna penghentian ngan ukur tiasa dilakukeun upami aya alesan anu cukup serius pikeun pengakhiranana;
  • Dina sababaraha kasus, sarat kaadaptaran sareng kaadilan tiasa meryogikeun periode béwara anu tangtu kedah dititénan atanapi éta béwara kedah dibarengan ku tawaran mayar santunan atanapi karusakan.

Kontrak tangtu, sapertos kontrak padamelan sareng kontrakan, ngagaduhan periode béwara anu sah. Halaman wéb kami gaduh publikasi misah ngeunaan hal ieu.

Iraha sareng kumaha anjeun tiasa ngabatalkeun perjanjian?

Naha sareng kumaha hiji perjangjian tiasa ditumpeskeun gumantung kana conto anu munggaran dina eusi perjanjian. Kamungkinan terminasi sering ogé disatujuan dina istilah sareng kaayaan umum. Maka wijaksana pikeun ningali heula dokumén ieu pikeun ningali kamungkinan naon pikeun ngeureunkeun perjanjian. Sacara sah, ieu teras disebat terminasi. Sacara umum, penghentian henteu diatur ku hukum. Ayana kamungkinan penghentian sareng kaayaan na diatur dina perjanjian.

Naha anjeun hoyong batal ngalanggan ku serat atanapi e-mail?

Seueur kontrak ngandung sarat yén perjanjian éta ngan ukur tiasa ditumpes sacara tulisan. Kanggo sababaraha jinis kontrak, ieu bahkan jelas dinyatakeun dina hukum, contona dina hal pameseran harta tanah. Dugi ka ayeuna teu tiasa ngeureunkeun kontrak sapertos kitu ku e-mail. Nanging, hukum parantos dirobih dina hal ieu. Dina sababaraha kaayaan, hiji e-mail katémbong salaku 'nyerat'. Ku alatan éta, upami kontrak henteu netepkeun yén kontrak kedah ditamatkeun ku surat anu kadaptar, tapi ngan ukur ngarujuk kana béwara tertulis, ngirim e-mail cekap.

Nanging, aya kakurangan pikeun ngalanggan ngalangkungan e-mail. Ngirim e-mail tunduk kana anu disebut 'téori resi'. Ieu ngandung harti yén pernyataan anu ditujukeun ka jalma tangtu ngan ukur berlaku lamun pernyataan éta ngahontal jalma éta. Ngirim nyalira kumargi kitu henteu cekap. Pernyataan anu henteu acan dugi ka anu nganjang teu pangaruh. Saha waé anu ngabubarkeun kasapukan ku e-mail kedah ngabuktoskeun yén e-mail parantos leres-leres dugi ka anu nganjang. Ieu ngan ukur tiasa dilakukeun upami jalma anu dikirim e-mailna ngaréspon e-mail, atanapi upami dipénta atanapi dibaca atanapi nampi resi.

Upami anjeun hoyong ngabubarkeun perjanjian anu parantos réngsé, éta wijaksana pikeun ningali heula istilah sareng sarat umum sareng kontrak pikeun ningali naon anu parantos ditangtoskeun ngeunaan penghentian éta. Upami perjangjian éta kedah ditamatkeun sacara tulisan, langkung saé éta dilakukeun ku surat anu kadaptar. Upami anjeun milih pamiceunan ku e-mail, pastikeun anjeun tiasa ngabuktoskeun yén anu nampi parantos nampi e-mail.

Naha anjeun badé ngabatalkeun perjanjian? Atanapi anjeun gaduh patarosan perkawis ngeureunkeun perjanjian? Maka tong ragu ngahubungi pengacara Law & More. Kami daék marios pasatujuan anjeun sareng masihan anjeun nasihat anu leres.

 

ngabagikeun