Padamelan éléktronik dina daptar komérsial: kumaha pamaréntahan digentos ku jaman

perkenalan

Ngabantosan klien internasional anu ngagaduhan usaha di Belanda mangrupikeun bagian tina pamréntahan harian kuring. Barina ogé, Walanda mangrupikeun nagara anu hébat pikeun ngalaksanakeun usaha, tapi diajar basa atanapi janten biasa pikeun usaha bisnis Walanda tiasa dina waktos pajeulit pikeun perusahaan asing. Kukituna, panangan anu sering dihargaan. Ruang lingkup bantuan abdi dibantosan ti ngabantosan tugas rumit, pikeun ngabantosan komunikasi sareng otoritas Walanda. Anyar, kuring nampi patarosan ti klien pikeun ngajelaskeun naon anu dinyatakeun dina surat ti Kamar Perdagangan Walanda. Surat anu sederhana, sanajan penting sareng inpormasi ieu prihatin pikeun hiji anyar dina ngémutan pernyataan keuangan, anu bakal lami janten dilaksanakeun sacara éléktronik. Suratna mangrupikeun hasil tina pamaréntahan pikeun ngalih sareng waktos, pikeun ngamangpaatkeun kaunggulan bursa data éléktronik sareng ngenalkeun cara standarisasi pikeun nanganan prosés berulang taun ieu. Éta sababna pernyataan keuangan kedah disimpen sacara éléktronik ti taun kauangan 2016 atanapi 2017, sapertos anu dikandung dina Weton anu ngiringan dina handelsregisters langs elektronische weg (UU dina file éléktronik dina daptar komérsial), anu diwanohkeun bareng sareng Besluit elektronische deponering handelsregisters (Resolusi dina file éléktronik dina daptar komérsial); dimungkinkeun dina masihan tambahan, rinci detil. Cukup ngahuap, tapi naon anu leres na ngalakukeun Act ieu sareng Resolusi?

Laku Walanda ngeunaan Pengisian Éléktronik dina Daptar Komérsial- Kumaha Pamaréntah Ngalaksanakeun Kalawan Kali Jaman

Teras sareng ayeuna

Anu sateuacana, pernyataan kauangan tiasa disimpen di Kamar Dagang éléktronik sareng kertas. Kode Sipil Walanda masih umumna terang tentang peryogina dumasar kana titipan dina keretas. Ayeuna, metoda ieu tiasa katingali salaku bihari sareng kuring saleresna rada kaget sabab ieu pangwangunan teu acan timbul saméméhna. Henteu hésé ngabayangkeun yén filing pernyataan keuangan dina keretas ngagaduhan seueur kalemahan dibandingkeun dina file éléktronik dokumen ieu nalika ningali tina sudut biaya sareng waktos. Pikirkeun biaya kanggo kertas sareng biaya sareng waktos anu diperyogikeun pikeun nempatkeun pernyataan taunan dina kertas sareng masangkeunana - ogé dina kertas - ka Kamar Dagang, anu terasna kedah ngolah dokumen tinulis ieu, bahkan henteu nyebutkeun waktos sareng biaya anu timbul nalika ngantosan draf akuntan atanapi pariksa pernyataan kauangan ieu (henteu standar). Ku sabab éta, pamarentah ngusulkeun ngamangpaatkeun "SBR" (pondok pikeun: Laporan Bisnis Standar), anu mangrupakeun metoda éléktronisasi standar anu nyiptakeun sareng ngirimkeun inpormasi kauangan sareng dokumen, dumasar kana katalog data (Walanda taksonomi). Katalog ieu ngandung pedaran data, anu tiasa dianggo pikeun nyiptakeun pernyataan kauangan. Kauntungan sejenna tina cara-SBR nyaéta henteu ngan ukur pertukaran data antara korporasi sareng Kamar Dagang bakal disederhanakeun, tapi, akibat tina standarisasi, bursa data sareng pihak katilu bakal langkung gampang ogé. Perusahaan-perusahaan alit parantos tiasa ngalebetkeun pernyataan taunan sacara éléktronik ngalangkungan panggunaan metode SBR saprak taun 2007. Kanggo usaha sedeng sareng ageung kamungkinan ieu parantos diwanohkeun dina taun 2015.

Janten, iraha sareng pikeun saha?

Pamarentah nerangkeun yén jawaban dina patarosan ieu mangrupikeun kasus "masalah penting". Usaha leutik bakal wajib ngalebetkeun pernyataan keuangan sacara éléktronik ngalangkungan SBR ti taun kauangan 2016 sareng teras. Salaku alternatif, usaha leutik anu (nyusun sareng) ngalebetkeun pernyataan keuangan nyalira, gaduh kamungkinan neundeun pernyataan ngalangkungan layanan online gratis - jasa "zelf deponeren jaarrekening" -, anu dilaksanakeun saprak taun 2014. Kauntungannana ieu jasa nyaéta yén salah henteu kedah mésér perangkat lunak anu "cocog sareng SBR". Usaha sedeng kedah kedah ngalebetkeun pernyataan keuangan ngalangkungan SBR ti taun kauangan 2017 ka hareup. Ogé pikeun usaha ieu samentawis, jasa online alternatif ("opstellen jaarrekening") bakal diwanohkeun. Ngaliwatan jasa ieu, usaha ukuran sedeng tiasa ngadamel pernyataan keuangan nyalira dina format XBRL. Saatos ieu pernyataan tiasa diserahkeun ngaliwatan portal online ("Digipoort"). Ieu hartosna korporasi moal mésér perangkat lunak "SBR-cocog" langsung. Palayanan ieu bakal samentawis sareng bakal ngangkut saatos lima taun, cacah ti taun 2017. Henteu aya kawajiban pikeun usaha ageung sareng struktur kelompok sedeng pikeun ngajantenkeun pernyataan kauangan ngalangkungan SBR acan. Hal ieu sabab usaha ieu kedah diurus set syarat anu kompleks pisan. Harepan ieu mangrupikeun usaha ieu bakal ngagaduhan kasempetan kanggo milih antara filing ngalangkungan SBR atanapi ngajukeun format pipa Éropa khusus ti 2019 sareng salajengna.

Henteu aya aturan tanpa éntitas

Aturan henteu bakal janten aturan upami henteu aya pengecualian anu dilakukeun. Dua, janten tepat. Aturan anyar ngeunaan filing pernyataan keuangan henteu tiasa dianggo pikeun éntitas sah sareng perusahaan anu ngagaduhan kantor kadaptar di luar Belanda, éta, dina dasar Handelsregisterbesluit 2008 (Resolusi Komérsial 2008), gaduh kawajiban pikeun file dokumen kauangan di Kamar Dagang, sajauh sareng dina bentuk dokumen-dokumen ieu kedah diungkabkeun di nagara kantor anu kadaptar. Pangecualian kadua dilakukeun pikeun penerbit sapertos anu dihartikeun dina tulisan 1: 1 tina Wft (Pengawalan Kauangan Keuangan) sareng perusahaan penerbit, upami ieu penerbit sorangan. Anu ngaluarkeun mangrupikeun saha waé anu badé ngaluarkeun jaminan atanapi hoyong ngaluarkeun jaminan.

Titik perhatian séjén

Masih, éta sanés sadayana. Entitas hukum nyalira kedah nyatet sababaraha aspék tambahan pentingna. Salah sahiji aspék ieu nyaéta kanyataan yén lembaga sah bakal tetep tanggung jawab pikeun ngamajukeun pernyataan keuangan anu saluyu sareng hukum. Diantara anu sanés, ieu hartosna pernyataan kauangan kedah tiasa nyiptakeun wawasan sapertos anu saéngga bisa ngevaluasi posisi kauntitas légal. Ku sabab kuring mamatahan unggal perusahaan pikeun taliti mariksa data dina pernyataan keuangan sateuacan aranjeunna diajukeun unggal waktos. Panungtungan tapi teu kenging, perhatosan kanyataanna yén nolak ngajantenkeun pernyataan dina cara sakumaha anu diresmikeun, bakal ngalaksanakeun kaluputan dumasar kana base op de Economische Delicten (UU Kesalahan Ékonomi). Rada gampang, éta parantos dikonfirmasi yén pernyataan keuangan anu didamel liwat metode SBR, tiasa dianggo ku rapat para pamegang saham pikeun netepkeun pernyataan ieu. Akun ieu ogé tiasa diréspon ku auditoran ku akuntan saluyu sareng tulisan 2: 393 tina Sipil Walanda.

kacindekan

Kalayan perkenalan UU dina filing éléktronik dina registrér komérsial sareng Resolusi anu aya, pamaréntah parantos nampilkeun potongan kutang anu saé. Hasilna, éta bakal janten wajib pikeun usaha leutik sareng sedeng pikeun deposit pernyataan keuangan sacara éléktronik ti taun 2016 sareng 2017 masing-masing, kecuali perusahaan murag dina lingkup salah sahiji pengecualian. Kauntunganana seueur. Leungit, kuring mamatahan sadayana perusahaan pikeun jaga-jaga sabab tanggung jawab akhirna tetep dibéréskeun ku perusahaan perusahaan anu wajib sareng file dirina sareng salaku diréktur perusahaan, anjeun pasti henteu hoyong ditinggalkeun dina kaayaan akibatna.

kontak

Naha anjeun ngagaduhan patarosan atanapi koméntar langkung saatos maca tulisan ieu, rumasa tiasa ngahubungi mr. Maxim Hodak, pengacara di Law & More via maxim.hodak@lawandmore.nl or mr. Tom Meevis, attorney-at-law at Law & More via tom.meevis@lawandmore.nl or call us on +31 (0)40-3690680.

ngabagikeun