Konsumsi cerai pikeun idin tempat anjeun

Dupi anjeun ngagaduhan ijin tempat tinggal di Walanda dumasar kana perkawinan sareng pasangan anjeun? Teras cerai tiasa gaduh akibat pikeun ijin tempatna. Barina ogé, upami anjeun cerai, anjeun moal deui nyayogikeun kaayaanana, hak anjeun ka tempat tinggal ditingal sareng ku anjeun tiasa dicabut ku IND. Naha sareng naon waé anjeun tiasa tetep di Walanda saatos cerai, gumantung kana kaayaan di handap ieu anu kedah dibédakeun.

Anjeun gaduh murangkalih

Naha anjeun cerai, tapi anjeun gaduh murangkalih alit? Dina kasus éta, aya kamungkinan ngajaga ijin tinggal di Belanda dina kaayaan ieu:

Anjeun parantos nikah ka warga Walanda sareng barudak anjeun Belanda. Dina hal éta, anjeun tiasa ngajaga ijin tempatna upami anjeun nunjukkeun yén aya hubungan kagumantungan antawisna budak minor Belanda sareng anjeun yén anak anjeun bakal dipaksa ninggalkeun EU upami anjeun henteu dibéré tempat tinggal. Aya biasana hubungan kagumantungan nalika anjeun ngalakukeun tugas perawatan anu leres sareng / atanapi pangasuhan.

Konsumsi cerai pikeun idin tempat anjeun

Anjeun parantos nikah ka warga EU sareng barudak anjeun mangrupikeun warga EU. Anjeun teras gaduh pilihan mertahankeun ijin tempat tinggal anjeun dina hal otoritas sapihak atanapi dina hal perkawis badami anu ditetepkeun ku pangadilan, palaksanaan anu kedah lumangsung di Walanda. Anjeun kedah kitu, nunjukkeun yén anjeun ngagaduhan sumber anu cekap pikeun ngadukung kulawarga, supados henteu aya dana umum anu bakal dianggo. Naha budak anjeun angkat ka sakola di Walanda? Teras anjeun tiasa janten pengecualian ti luhur.

Anjeun nikah ka warga non-EU sareng barudak anjeun mangrupikeun warga non-EU. Dina kasus eta janten sesah ngajaga ijin tempatna anjeun. Dina kasus éta, anjeun ngan ukur tiasa nyuhunkeun murangkalih murangkalih murangkalih hak cicing di handapeun Pasal 8 ECHR. Tulisan ieu ngatur hak panyalindungan kulawarga sareng kulawarga. Rupa-rupa faktor anu penting pikeun patarosan naha bandinganana pikeun tulisan ieu leres-leres diajenan. Éta sababna pasti sanés cara anu gampang.

Anjeun henteu gaduh anak

Upami anjeun henteu ngagaduhan anak sareng anjeun bakal pipisahan, ijin tempat tinggal anjeun bakal kadaluarsa kusabab anjeun moal deui ngahiji sareng jalmi anu leres anjeun tinggal tempatna. Naha anjeun badé tetep di Walanda saatos cerai anjeun? Teras anjeun peryogi ijin tempat énggal. Pikeun cocog pikeun ijin tempatna, anjeun kedah nyumponan kaayaan anu tangtu. Si IND pariksa naha anjeun nyumponan kaayaan ieu. Idin tempatna tempat anjeun layak gumantung kana kaayaan anjeun. Kaayaan di handap ieu bisa dibédakeun:

Anjeun ti nagara EU. Naha anjeun ngagaduhan kawarganagaraan nagara EU, nagara EEA atanapi Swiss? Teras anjeun tiasa cicing, damel atanapi ngamimitian hiji bisnis sareng diajar di Walanda nurutkeun aturan Éropa. Salila periode dimana anjeun ngalakukeun (salah sahiji) kagiatan ieu, anjeun tiasa tetep di Walanda tanpa pasangan anjeun.

Anjeun gaduh ijin tempatna langkung ti 5 taun. Dina kasus eta, anjeun tiasa nerapkeun ijin tinggal mandiri. Anjeun kedah kitu, nyumponan kaayaan di handap ieu: anjeun ngagaduhan ijin tempat tinggal kalayan pasangan anu sami sahenteuna 5 taun, pasangan anjeun nyaéta warga Belanda atanapi ngagaduhan ijin tempatna pikeun tujuan tinggal non-samentawis sareng anjeun gaduh hiji diploma integrasi atanapi pangecualian pikeun ieu.

Anjeun warga nagara Turki. Aturan anu langkung nguntungkeun dilarapkeun ka karyawan Turki sareng anggota kulawargi pikeun tetep di Walanda saatos cerai. Kusabab perjanjian antara Turki sareng Uni Éropah, anjeun tiasa nerapkeun idin tinggal mandiri saatos ukur 3 taun. Upami anjeun parantos nikah tilu taun, anjeun tiasa nerapkeun ijin tinggal saatos 1 taun kanggo padamelan padamelan.

Naha idin tinggal anjeun ditarik salaku hasil cerai sareng ngagaduhan lamaran anjeun ngeunaan ijin tempat tinggal sanés ditolak? Teras aya kaputusan uih deui sareng anjeun dibéré waktos anu kalebet anjeun kedah ninggalkeun Belanda. Mangsa ieu diperpanjang upami bantahan atanapi banding ditolak ngalawan panolakan atanapi ditarikna. Sambunganna dugi dugi ka kaputusan ngeunaan bantosan tina IND atanapi kaputusan hakim. Upami anjeun parantos kéngingkeun kasus légal di Walanda sareng anjeun henteu ninggalkeun Walanda dina jangka waktu anu diatur, tinggal anjeun di Walanda sah. Ieu tiasa gaduh akibat anu lumayan pikeun anjeun.

At Law & More urang ngartos yén cerai hartosna waktos susah pikeun emosional. Dina waktos anu sami, wijaksana pikeun mikirkeun ijin tempatna upami anjeun hoyong cicing di Walanda. Wawasan anu hadé kana kaayaan sareng kemungkinan penting. Law & More tiasa ngabantosan anjeun kanggo nangtukeun posisi légal na, upami diperyogikeun, ngurus aplikasi pikeun tempat tinggal atanapi ijin tempat énggal. Naha anjeun aya patarosan sanés, atanapi anjeun ngenalkeun diri dina salah sahiji kaayaan di luhur? Mangga wartosan ahli hukum na Law & More.

ngabagikeun