Beda antara hiji pengontrol sareng prosesor

Peraturan Perlindungan Data Umum (GDPR) parantos kaseratan sababaraha bulan. Nanging, masih aya kateupastian ngeunaan harti istilah-istilah tertentu dina GDPR. Salaku conto, éta henteu écés pikeun dulur naon bédana antara hiji controller sareng prosésor, sedengkeun ieu konsép inti tina GDPR. Numutkeun kana GDPR, Controller mangrupikeun (sah) lembaga atanapi organisasi anu nangtoskeun tujuan sareng hartos ngolah data pribadi. Kontrolna ogé nangtukeun naha data pribadi diolah. Salaku tambahan, Controller prinsipna ditetepkeun sareng anu hartosna ngolah data lumangsung. Dina praktekna, pésta anu saleresna ngatur pamrosésan data nyaéta pengendali. Numutkeun kana GDPR, prosésor mangrupikeun jalma anu misah (sah) atanapi organisasi anu ngolah data pribadi atas nama sareng di handapeun tanggung jawabna. Pikeun prosésor, penting pikeun nangtukeun naha ngolah data pribadi dilaksanakeun pikeun kapentingan sorangan atanapi kanggo kapentingan pangontrol. Éta kadang tiasa janten teka-teki pikeun nangtoskeun saha éta anu ngaturna sareng saha éta prosésor. Dina tungtungna, langkung saé pikeun ngajawab pertanyaan anu salajengna: saha anu gaduh kadali pamustunganana pikeun tujuan sareng hartos data pamrosésan?

ngabagikeun