Beda antara hiji pengontrol sareng prosesor

Peraturan Perlindungan Data Umum (GDPR) parantos parantos dilaksanakeun sababaraha bulan. Nanging, masih aya kacangcayaan kana hartos istilah-istilah anu tangtu dina GDPR. Salaku conto, teu jelas pikeun saréréa naon bédana antara controller sareng prosesor, sedengkeun ieu mangrupikeun konsep inti tina GDPR. Numutkeun ka GDPR, pengendali mangrupikeun éntitas (hukum) atanapi organisasi anu nangtoskeun tujuan sareng cara ngolah data pribadi. Controller ku sabab kitu naha naha data pribadi diolah. Salaku tambahan, pengontrol dina prinsipna nangtoskeun anu hartosna ngolah data lumangsung. Dina praktékna, pihak anu leres-leres ngendalikeun pamrosésan data nyaéta anu ngatur.

Peraturan Protection Data umum (GDPR)

Numutkeun kana GDPR, prosesor mangrupikeun jalma atanapi organisasi anu misah (légal) anu ngolah data pribadi atas nami sareng dina tanggel walerna. Pikeun prosésor, penting pikeun mastikeun naha ngolah data pribadi dilakukeun pikeun kapentingan dirina nyalira atanapi pikeun kapentingan pengendali. Kadang-kadang tiasa janten teka-teki pikeun nangtoskeun saha anu ngatur sareng saha prosesorna. Tungtungna, anu pangsaéna pikeun ngajawab patarosan salajengna: saha anu gaduh kendali pamungkas pikeun tujuan sareng cara ngolah data?

ngabagikeun
Law & More B.V.