Tanda digital sareng nilai na

Ayeuna, duanana pihak swasta sareng profesional langkung ngetréskeun kontrak digital atanapi netepkeun tandatangan anu dieken. Niat tangtosna henteu bénten ti hiji tangan tulisan tangan normal, nyaéta, pikeun ngabeungkeut pihak-pihak pikeun kawajiban tinangtu sabab nunjukkeun yén aranjeunna terang eusi kontrak sareng satuju kana éta. Tapi tiasa tandatangan digital ditugaskeun nilai anu sami sareng tandatangan tulisan leungeun?

Tanda digital sareng nilai na

Undang-undang Tandatangan Éléktronik Walanda

Ku mecenghulna Tanda tangan Tanda Éléktronik Walanda, tulisan 3: 15a parantos diambah dina Kode Sipil kalayan eusi ieu: 'tandatangan éléktronik ngagaduhan akibat anu sami salaku tandatangan tulisan tangan (baseuh)'. Ieu tunduk kana kaayaan anu metoda anu dianggo pikeun kaaslianana cukup dipercaya. Upami henteu, tandatangan digital tiasa dinyatakeun teu leres ku hakim. Gelar réliabilitas ogé gumantung kana tujuan atanapi pentingna kontrak. Beuki pentingna, diperyogikeun langkung seueur. Tanda éléktronik tiasa nyandak tilu bentuk anu béda:

  1. nu biasa teken digital. Formulir ieu ogé ngalebetkeun tandatangan anu nembak. Sanaos bentuk tandatangan ieu gampang dipasang, éta dina kaayaan anu tangtu dianggap cekap dipercaya sareng ku kituna sah.
  2. nu maju tanda tangan digital. Formulir ieu dibarengan ku sistem dimana kode unik dikaitkeun sareng pesen. Hal ieu dilakukeun ku panyadia jasa sapertos DocuSign sareng SignRequest. Kodeu sapertos kitu teu tiasa dianggo ku pesen palsu. Barina ogé, kode ieu unik numbu ka anu nandatangan sareng ngamungkinkeun pikeun ngaidentipikasi anu nandatangan. Wangun tanda tangan digital ieu maka ngagaduhan langkung jaminan ti tandatangan digital 'normal' sareng sahenteuna tiasa dianggap cekap dipercaya sahingga sacara sah sah.
  3. nu Certified tanda tangan digital. Bentuk tanda tangan digital ieu nganggo sertipikat anu mumpuni. Sértipikat anu mumpuni ukur dikaluarkeun ka anu ngagaduhan ku otoritas khusus, anu diaku sareng didaptarkeun ku pangawas Telecom Otoritas pikeun Konsumén sareng Pasar, sareng dina kaayaan anu ketat. Kalayan sertipikat sapertos kitu, UU Tandatangan Éléktronik ngarujuk kana konfirmasi éléktronik anu numbu data pikeun verifikasi tandatangan digital ka jalma anu khusus sareng negeskeun idéntitas jalma éta. 'Reliabilitas anu cekap' sahingga validitas légal tina tandatangan digital dijamin ku sertipikat anu mumpuni.

Sagala bentuk, sapertos tandatangan tulisan tangan, tiasa sah sacara sah. Kitu ogé satuju ku email, tandatangan digital normal ogé tiasa netepkeun perjanjian anu sah sacara sah. Nanging, dina hal buktina, ngan tanda tangan digital anu mumpuni sami sareng tandatangan tulisan tangan. Ngan ukur bentuk tandatangan ieu anu ngabuktoskeun, kusabab tingkat reliabilitasana, yén pernyataan anu ngagaduhan panandatangan teu dibantah sareng, sapertos tandatangan tulisan tangan, netelakeun saha sareng iraha kaiket ku perjanjian. Barina ogé, intina nyaéta pihak anu sanés kedah tiasa mariksa yén pésta sanésna nyaéta jalma anu parantos satuju kana kontrak. Maka, dina hal tandatangan digital anu mumpuni, terserah ka pihak séjén pikeun ngabuktikeun yén tandatangan sapertos kitu henteu asli. Sedengkeun hakim, dina kasus tandatangan digital anu maju, bakal nganggap yén tandatangan éta asli, anu nandatangan bakal nyandak beban sareng résiko buktina upami tandatangan digital biasa.

Janten, teu aya bedana antara tanda tangan digital sareng tandatangan tulisan leungeun tina segi nilai sah. Nanging, ieu béda ngeunaan nilai kabuktian. Naha anjeun hoyong terang saha bentuk digital tanda tangan anu cocog sareng kasetepan anjeun? Atanapi anjeun ngagaduhan patarosan sanés ngeunaan tandatangan digital? Punten wartosan Law & More. Pengacara kami ahli dina widang tandatangan digital sareng kontrak sareng senang mikeun nasihat.

ngabagikeun
Law & More B.V.