Tanda digital sareng nilai na

Ayeuna, duanana pihak swasta sareng profesional langkung ngetréskeun kontrak digital atanapi netepkeun tandatangan anu dieken. Niat tangtosna henteu bénten ti hiji tangan tulisan tangan normal, nyaéta, pikeun ngabeungkeut pihak-pihak pikeun kawajiban tinangtu sabab nunjukkeun yén aranjeunna terang eusi kontrak sareng satuju kana éta. Tapi tiasa tandatangan digital ditugaskeun nilai anu sami sareng tandatangan tulisan leungeun?

Tanda digital sareng nilai na

Ku mecenghulna Tanda tangan Tanda Éléktronik Walanda, tulisan 3: 15a parantos diambah dina Kode Sipil kalayan eusi ieu: 'tandatangan éléktronik ngagaduhan akibat anu sami salaku tandatangan tulisan tangan (baseuh)'. Ieu tunduk kana kaayaan anu metoda anu dianggo pikeun kaaslianana cukup dipercaya. Upami henteu, tandatangan digital tiasa dinyatakeun teu leres ku hakim. Gelar réliabilitas ogé gumantung kana tujuan atanapi pentingna kontrak. Beuki pentingna, diperyogikeun langkung seueur. Tanda éléktronik tiasa nyandak tilu bentuk anu béda:

  1. nu biasa teken digital. Formulir ieu ogé ngalebetkeun tandatangan anu nembak. Sanaos bentuk tandatangan ieu gampang dipasang, éta dina kaayaan anu tangtu dianggap cekap dipercaya sareng ku kituna sah.
  2. nu maju teken digital. Formulir ieu dipirig ku sistem dimana kode unik aya hubungan sareng pesen. Hal ieu dilakukeun ku panyadia jasa sapertos DocuSign sareng SignRequest. Kodeu sapertos ieu teu tiasa dianggo nganggo pesen palsu. Barina ogé, kodeu ieu unik numbu ka signer sareng ngamungkinkeun pikeun ngenalkeun signer. Janten tandatangan digital ieu langkung seueur jaminan ti batan sinyal digital 'normal' sareng sahanteuna tiasa dianggap leres-leres dipercaya ku sabab sah sah.
  3. nu Certified teken digital. Formulir tandatangan digital ieu nganggo sertipikat anu cocog. Sertipikasi anu kualifikasi ngan dikaluarkeun pikeun anu gaduh ku otoritas khusus, anu diakui sareng kadaptar ku Pengawas Telecom pikeun Konsumén sareng Pasar, sareng dina kaayaan anu ketat. Kalayan sertipikat sapertos kitu, Éléktronik Tandha Téknik ngarujuk kana konfirmasi éléktronik anu nyambungkeun data pikeun mastikeun verifikasi digital ka jalma anu khusus sareng mastikeun idéntitas jalma éta. 'Kaasaman kacukupan' sahingga validitas sah tina tanda tangan digital dijamin ku cara sertipikat anu sarat sapertos kitu.

Waktos naon waé, sapertos tandatangan tulisan leungeun, janten tiasa sah sah. Kitu ogé satuju ku email, tandatangan digital normal ogé tiasa ngadamel perjanjian anu sah. Nanging, tina hal bukti, ngan ukur tanda tangan digital anu berkualitas sami sareng tandatangan tulisan tangan. Ngan ukur bentuk tandatangan ieu ngabuktikeun, kusabab tingkat régilitasna, yén pernyataan tandatangan pernyataan maksudna henteu kabantosan sareng, sapertos tandatangan tulisan tangan, netelakeun saha saha kapan kabeungkeut ku perjanjian. Barina ogé, panitikna yén pihak séjén kedah tiasa mariksa yén partai na anu sanésna nyaéta jalma anu parantos satuju kana kontrak. Kukituna, dina hal tandatangan digital anu mumpuni, éta pihak séjén ngabuktikeun yén tandatangan sapertos henteu sah. Nalika hakim, dina hal tanda tangan digital canggih, bakal nganggap yén tandatangan otentik, tandatangan bakal ngalaksanakeun beban sareng résiko pikeun buktina tina teken digital biasa.

Janten, teu aya bedana antara tanda tangan digital sareng tandatangan tulisan leungeun tina segi nilai sah. Nanging, ieu béda ngeunaan nilai kabuktian. Naha anjeun hoyong terang saha bentuk digital tanda tangan anu cocog sareng kasetepan anjeun? Atanapi anjeun ngagaduhan patarosan sanés ngeunaan tandatangan digital? Punten wartosan Law & More. Pengacara kami ahli dina widang tandatangan digital sareng kontrak sareng senang mikeun nasihat.

ngabagikeun