Pasatujuan Iklim Walanda

Minggu kamari, perjanjian iklim seueur topik anu dibahas. Nanging, pikeun seueur masarakat mah teu écés naon pasatujuan iklim persis naon anu aya perjanjian ieu. Éta sadayana dimimitian ku Perjangjian Iklim Paris. Ieu mangrupikeun kasatujuan antara ampir sadaya nagara di dunya pikeun ngeureunkeun parobahan iklim sareng ngawatesan pemanasan global. Persetujuan ieu bakal diusahakeun dina taun 2020. Kanggo ngahontal tujuan tina Perjangjian Iklim Paris, perjanjian anu parantos dilakukeun di Walanda. Persetujuan ieu bakal kacatet dina Pasatujuan Iklim Walanda. Tujuan utama Perjangjian Iklim Belanda nyaéta pikeun ngaleungitkeun ampir lima puluh persén gas rumah kaca kirang di Walanda ku 2030 ti urang di émisi taun 1990. Perhatosan khusus bakal dibayar kanggo ngirangan pelepasan CO2. Rupa-rupa pihak anu kalibet dina réalisasi perjanjian iklim. Kapadulian ieu, contona, badan pamaréntah, union union sareng organisasi lingkungan. Pihak ieu dibagi dina sababaraha tabel séktorial, nyaéta listrik, lingkungan urbanisasi, industri, pertanian sareng panggunaan lahan.

The-Walanda-Iklim-pasatujuan

Pikeun ngahontal tujuan anu diturunkeun tina Perjangjian Iklim Paris, langkah-langkah sababaraha kedah dilaksanakeun. Ieu jelas yén cara sapertos bakal datang kalayan biaya. Prinsipna nyaéta yén alihan ka émisi CO2 langkung sateuacana kedah tetep meujeuhna sareng terjangkau pikeun sadayana. Peranja kedah disebarkeun dina cara anu saé pikeun ngajaga dukungan pikeun ukuran anu bakal dilakukeun. Masing-masing méja séktorial parantos dibéré tugas nyalametkeun sajumlah ton CO2. Antukna, ieu kedah ngakibatkeun perjanjian iklim nasional. Dina momen ieu, perjanjian iklim samentawis parantos didaptarkeun. Nanging, sanés unggal pihak anu parantos aya dina rundingan ayeuna daék ngadaptar perjangjian ieu. Diantara anu sanés, sababaraha organisasi lingkungan sareng Walanda FNV henteu satuju sareng perjanjian sapertos anu didamel dina perjanjian iklim samentawis. Kaseueuran ieu khususna perhatian usulan ti méja industri. Numutkeun kana organisasi anu kasebat, séktor bisnis kedah ngatasi masalah anu langkung parah, sabab kusabab séktor industri tanggung jawab tina émisi gas rumah kaca. Dina momen ieu, warga biasa bakal dihadapi langkung seueur kalayan biaya sareng akibat tina industri anu tangtu. Organisasi anu nolak tandatanganan kitu henteu satuju sareng ukuran anu diusulkeun. Upami perjanjian samentawis henteu dirobih, henteu sadayana organisasi bakal nempatkeun tandatangan na dina perjangjian ahir. Leuwih ti éta, léngkah anu diusulkeun tina kasepakatan iklim samentawis masih kedah diitung sareng Sénat Walanda sareng Gedong Walanda masih kedah satuju kana usulan anu diusulkeun. Kukituna jelas yén rundingan panjang lebar ngeunaan kasepakatan iklim teu acan hasil ka hasil anu nyugemakeun sareng éta masih tiasa lami bari parantos kasepakatan iklim pasti.

ngabagikeun